چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۱۷۶
انتخابات شورای شهرها

مورد عجیب خراسان‌رضوی

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات شورای شهر,بهرام پارسایی
چهار روزی می‌شود که نتایج اولیه بررسی صلاحیت‌های شوراهای شهر و روستا از سوی هیئت‌های اجرائی به داوطلبان حضور در این ماراتن انتخاباتی اعلام شده است.

به گزارش شرق، نتایج ردصلاحیت‌ها به کام برخی خوش نیامد و هیئت‌های اجرائی را متهم به سیاسی‌کاری کردند. نکته جالب در بحث اعتراض‌ها این است که این برچسب استان به استان متفاوت است؛ مثلا قافله جامانده از کاندیداتوری در شورای شهر تهران هیئت‌های اجرائی را متهم به ردصلاحیت اصولگرایان می‌کنند و می‌گویند اصلاح‌طلبان در تلافی حوادث سال ٨٨ دست به ردصلاحیت گسترده اصولگرایان در سراسر کشور زده‌اند و در بحث بررسی صلاحیت‌ها سلیقه‌ای عمل کرده‌اند.

 

آنها در حالی هیئت‌های اجرائی را به سیاسی‌کاری به نفع اصلاح‌طلبان متهم می‌کنند که در برخی استان‌های نتایج وارونه بوده و خبرهای دیگری به گوش می‌رسد؛ مثلا اینکه گفته می‌شود در خراسان‌رضوی ردصلاحیت‌ اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر مشهد گسترده‌تر از انتخابات مجلس بوده است؛ آن‌طور‌که محمدرضا حیدری، رئیس شورای اصلاح‌طلبان خراسان‌رضوی، با تأیید این موضوع می‌گوید: ردصلاحیت اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر مشهد از سوی هیئت نظارت منتخب نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گسترده‌تر از ردصلاحیت هیئت نظارت شورای نگهبان در انتخابات مجلس قبل است و اکثر ردصلاحیت‌شدگان افرادی هستند که عمر و جوانی خود را در پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و مدیریت‌های اجرائی سپری کردند.

 

 

او با انتقاد از عملکرد هیئت نظارت بر انتخابات شورای شهر مشهد در گفت‌وگویش با ایلنا می‌افزاید: اینکه افرادی که به لحاظ پایگاه فکری و سیاسی در جبهه رقیب ما قرار دارند، مرجع تعیین صلاحیت باشند، با کدام عدالت و منطق سازگار است؟ و این در حالی است که همه افراد ردصلاحیت‌شده به وسیله معتمدان مردم در هیئت اجرائی، در چارچوب قانون تأیید صلاحیت شده بودند.

 

این چندمین باری است که نام استان خراسان‌رضوی و به‌ طور مشخص شهر مشهد به دلیل تفاوت فاحش امور سیاسی- اجتماعی‌اش با دیگر شهرها و استان‌های کشور خبری می‌شود. یک روز بحث لغو کنسرت‌هاست و روز دیگر خبر ممانعت از سخنرانی مدعوین دانشگاهی.اینکه این عزم و تأکید مدیران استانی بر چه چیزی است و چرا می‌خواهند مشهد و در مرزهایی بزرگ‌تر استان خراسان‌رضوی را به تافته‌ای جدا‌بافته در میان کشور بدل کنند، موضوعی مفصل و قابل شرح و بسط است؛ اما آنچه در نگاه اجمالی به این تفاوت‌ها برداشت می‌شود، متفاوت‌بودن جنس مدیران استانی خراسان‌رضوی است از ترکیب مجمع نمایندگان آن گرفته تا اعضای شورای شهر و شهرداری و معاونان آن.

 

خراسان‌رضوی و به‌ طور مشخص‌تر مشهد در حصار چهره‌های وابسته به جبهه پایداری محدود شده و سایه این طیف سیاسی بر سر مشهد آن‌چنان گسترده و غلیظ است که مانع از احیا و تغییر ترکیب آن می‌شود. انگار مدیران صاحب‌ قدرت اجرائی و سکان‌دار مباحث شهری مشهد در تلاش هستند ترکیب فعلی مدیریت مشهد را به نفع خود حفظ کنند؛ حتی اگر به سیاسی‌کاری متهم شوند.

 

در همین راستا در گفت‌وگویی با بهرام پارسایی، عضو هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات پنجمین دوره شورا‌های شهر و روستا، علت تفاوت نتایج بحث بررسی صلاحیت داوطلبان شوراهای شهر و روستا را با اکثر استان‌ها و شهرهای کشور بررسی کردیم. او می‌گوید که ابراز نگرانی‌هایی که به ما رسیده، قابل بررسی است و ما به جد پیگیر آنها هستیم. مشروح گفت‌وگوی اجمالی ما با نماینده شیراز در مجلس به شرح زیر است.

 

با توجه به اعتراض‌ها بحثی که الان مطرح می‌شود، چگونگی انتخاب هیئت‌های نظارت در استان‌ها و شهرستان‌هاست؛ مثلا با توجه به خروجی بررسی صلاحیت‌ها در خراسان‌رضوی آن‌طور به نظر می‌رسد که ردصلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در این استان به ‌خاطر ترکیب سیاسی نمایندگان آن استان است، می‌توانید دراین‌باره به ما توضیح دهید؟

تعیین نمایندگان هیئت‌های نظارت استان‌ها به پیشنهاد مجمع نمایندگان آن مجمع در مجلس به هیئت مرکزی نظارت است. خب ترکیب نمایندگان خراسان‌رضوی مشخص است و بر‌اساس‌این هم ترکیب هیئت نظارت استان هم مشخص است؛ اما درباره شهرستان‌ها اعضای هیئت‌های نظارت از بین افراد بومی که به هیئت مرکزی نظارت پیشنهاد می‌شوند، انتخاب می‌شوند و ما احکام‌شان را در هیئت مرکزی نظارت صادر کرده‌ایم.

 

روند بررسی صلاحیت‌ها هم به اين‌ ترتیب است که هیئت‌های اجرائی گزارش خود را به هیئت‌های نظارتی ارجاع می‌دهند؛ اما برای جلوگیری از برخورد سلیقه‌ای با داوطلبان تدبیری اتخاذ کرده‌ایم و آن ارائه شکایات به مراجع بالاتر است؛ مثلا الان که گزارش اولیه بررسی صلاحیت‌ها منتشر شده، آنهایی که [از بخش] داوطلب هستند و اعتراض دارند باید اعتراض‌شان را به هیئت اجرائی شهرستان ارائه کنند، اگر باز هم رد شد، به شهر و سپس به استان اعلام کند و در نهایت هم اگر اعتراض‌شان پابرجا بود، می‌توانند اعتراض‌شان را به هیئت مرکزی ارائه كنند

 

‌هیئت اجرائی استان خراسان‌رضوی چه کسانی هستند؟

آقایان حسین مقصودی، نماینده سبزوار، محمد دهقانی‌نقندر، نماینده طرقبه و حمید گرمابی، نماینده نیشابور، اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شورهای شهر و روستا در خراسان‌رضوی هستند.

 

‌در خبرهایی که پس از اتمام مرحله اول بررسی صلاحیت داوطلبان شوراهای شهر و روستا منتشر شده، جمعی به نتیجه ردصلاحیت‌ها اعتراض کرده‌اند، بخشی از این اعتراض‌ها که قطعا طبیعی است و حق داوطلبان؛ اما برخی انتقادات جدی و فراگیرتر است؛ مثل خبرهایی که درباره ردصلاحیت گسترده چهره‌های اصلاح‌طلب در خراسان ‌رضوی به‌ گوش می‌رسد و می‌گویند گستردگی این ردصلاحیت‌ها حتی از ردصلاحیت‌ها در انتخابات مجلس هم بیشتر بوده است، این اعتراض‌ها به شما به‌عنوان هیئت مرکزی ارائه شده و به آن ورود کرده‌اید؟

هنوز آمار دقیقی از رد صلاحیت‌های استان‌ها به ما ارائه نشده و هرچه به ما ارائه شده گزارش‌های غیررسمی بوده است.

 

به‌همین‌دلیل هم ما طبق قانون به داوطلبان یک هفته مهلت برای اعتراض داده‌ایم تا بحث شکایات‌شان را در شهرها پیگیری و به استان‌های مربوطه ارسال کنند. ما منتظریم هیئت‌های استانی نظرات‌شان را درباره رد صلاحیت‌ها اعلام کنند، اگر رد صلاحیت افراد تصحیح شد و داوطلب شکایتی نداشت که هیچ؛ اما اگر اعتراض داوطلبی به نتایج احراز صلاحیتش همچنان باقی بود ما تدبیری اتخاذ کرده‌ایم که در همان روز گزارشش از هیئت استانی به هیئت اجرائی ارجاع داده شود و ما در تهران و در هیئت اجرائی درباره اعتراض و بحث رد صلاحیت آن داوطلب مشخص تصمیم‌گیری کنیم، تا خدای نکرده حقی به‌خاطر گذشت فرصت اعتراض‌ها ضایع نشود و سرنوشت افراد مشمول زمان قانونی و روند زمان‌گیر اداری نشود.

 

‌علت تفاوت فاحش جنس رد صلاحیت‌ها در خراسان‌ رضوی با دیگر استان‌ها را در چه می‌دانید؟

فعلا نمی‌خواهم وارد مصادیق و تفاوت‌ها بشوم؛ اما آنچه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا بر آن تأکید می‌کند، رعایت مُرّ قانون و جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبان است، چراکه بررسی صلاحیت در شورا‌های شهر و روستا براساس بند‌های مشخصی از قانون است و ملاک مصادیق بندهای ٢٦ و ٢٩ قانون شورا‌هاست؛ به‌همین‌دلیل ما قطعا مانع برخورد‌های سلیقه‌ای خواهیم شد.

 

‌به‌جز رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در خراسان ‌رضوی، مورد مشابه دیگری به شما به‌عنوان هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا گزارش شده است؟

گزارش رسمی نه، اما شنیده‌ها و گزارش‌های غیررسمی از رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در اصفهان، آذربایجان شرقی و تا حدودی آذربایجان غربی حکایت می‌کند.

 

فرزانه آئینی

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش