سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۱:۰۳ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۱۶۸۵
انتخابات ریاست جمهوری

پزشکیان: این‌که با مردم برخورد خشن شود و به مردم با زور یک باور تزریق شود، دستور پیغمبر است؟

اظهارات پزشکیان, اخراج اساتید و فرهنگ عذرخواهی
مسعود پزشکیان به دو سوال کارشناس فرهنگی تلویزیون درباره اخراج اساتید و فرهنگ عذرخواهی پاسخ داد.

به گزارش خبرآنلاین، آخرین کاندیدایی که به میزگرد فرهنگی آمد، مسعود پزشکیان بود. محمد فاضلی جامعه‌شناس و سیدمحمد بهشتی رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی به عنوان مشاور پزشکیان را همراهی می کنند.

بعد از اظهارات پزشکیان و مشاورانش، حسین انتظامی، یکی از کارشناسان این میزگرد فرهنگی ۵ سال از پزشکیان پرسید.

سوال اول انتظامی:

اگر رئیس جمهور شدید چه تدبیری برای متوقف کردن ماشین اخراج اساتید و اعاده حیثیت از اخراج شدگان خواهید داشت؟ در دلایل اخراج این اساتید دلایل اداری، آموزشی و پژوهشی عنوان می شود اما داریم کسانی که آنها با شرایط مشابه ماندگار شدند و نوعی تبعیض وجود دارد؟

پاسخ پزشکیان:

با هر اخراجی مخالفم، بعد اول انقلاب مسئول گزینش شدم، در دانشگاه یک کارمند و استاد را اخراج نکردم، من چه کاره ام؟ اگر جرم کرده دادگاه حکم بدهد اما من چه کاره ام که اگر با کسی مساله شخصی دارم او را اخراج کنم، اینها تسویه حساب های شخصی می کنند و تابع هوای نفس می شوند. چون تابع هوای نفس هستند رقیب را از میدان به در می کنند، چهارتا حرف هم می سازند، اگر کسی جرمی مرتکب شده باید در دادگاه ثابت شود اما در کمیته های انضباطی پرونده سازی می کنند.

من اگر قدرتی داشتم نه تنها استاد، بلکه هیچ دانشجویی را بخاطر اندیشیدن اجراخ نمی کردم. اجازه جابجایی و پرونده دار شدن دانشجو را نمی دادم. دانشجو که دیوانه نیست ،ممکن است سوالش خوشایند ما نباشد اما باید با او حرف بزنیم، صدایش کنیم و قانعش کنیم، سوال را از ذهن انسان که نمی شود پاک کرد. در نتیجه این رویکرد سیاستی است که تا حالا عمل کردم تا اینجا که آمده ام حق توبیخ به خودم نداده ام.

سوال دوم انتظامی:

پدیده ای رایج شده گردن نگیری. مدیران کاری می کنند یا مصاحبه می کنند و بعد زیرش می زنند، شما هم این خصلت را دارید؟ آیا فرهنگ عذرخواهی و جبران را دارید؟ اگر خطایی انجام شود. عذرخواهی می کنید و گردن می گیرید؟

پاسخ پزشکیان:

رئیس دانشگاه بودم وبا آمد و برخی مردم شهر ما فوت کردند، یکسری در بیمارستان فوت کردند، ما عذرخواهی کردیم و گفتیم مقصر ماییم چون وقتی کسی به بیمارستان می آید نباید بمیرد و اگر مرد یعنی ما رسیدگی نکردیم، از وزارتخانه به من گفتند تکذیب کن، گفتم تکذیب نمی کنم، من نمی توانم تقصیر خودم را گردن کسی بیندازم. مشکل این است که این همه مشکل ایجاد شده هیچ کسی گردن نمی گیرد، هیچ کس مشکلاتی که وجود دارد را گردن نمی‌گیرد، همه می گویند من نبودم پس کی بود؟ این گرفتاری ها برای مردم این گرانی، این فقر، این تورم، این رانت مقصر کیست؟

ما در پزشکی می گوییم عارضه را پیدا کن، هیچ جریانی بدون علت نیست، ممکن است من ندانسته کاری کنم ولی نباید تکرار شود و اگر مقصر هستم و قصوری صورت گرفته باید از مردم عذرخواهی کنم.

پزشکیان: این‌که با مردم برخورد خشن شود و به مردم با زور یک باور تزریق شود، دستور پیغمبر است؟ / متاسفانه در کشور شهروند درجه یک، دو و سه داریم

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه حق نداریم به مردم زور بگوییم، گفت: این‌که با مردم برخورد خشن شود و به مردم با زور یک اعتقاد و باور تزریق شود، دستور پیغمبر است؟ تبعیض است که تنفر در جامعه درست می‌کند؛ باید تبعیض را از بین برد. انصاف را در قبال مردم رعایت نمی‌کنیم. 

 مسعود پزشکیان نامزد انتخابات ریاست جمهوری به همراه محمد بهشتی و محمد فاضلی دو مشاور خود در برنامه میزگرد فرهنگی حضور یافت.

پزشکیان با بیان اینکه با مردم نباید برخورد خشن کرد و باید با گذشت و مهربانانه با آنها برخورد کرد، گفت: شهروند درجه یک و دو نباید داشته باشیم. همه مردم برای حاکمیت فرصت هستند نه تهدید.

او در ادامه افزود: ما در کشور شهروند درجه یک، دو و سه داریم. اگر بر اساس عدالت عمل کنیم، جامعه با عشق پشت سر مدیران و حاکمان خواهند ایستاد. اینکه عده‌ای آنطور راحت زندگی کنند و عده‌ای به نان شب محتاج باشند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه حق نداریم به مردم زور بگوییم، گفت: این‌که با مردم برخورد خشن شود و به مردم با زور یک اعتقاد و باور تزریق شود، دستور پیغمبر است؟ تبعیض است که تنفر در جامعه درست می‌کند؛ باید تبعیض را از بین برد. انصاف را در قبال مردم رعایت نمی‌کنیم.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام واحترام به آقای دکتر پزشکیان:با توجه به بحث های پیش آمده وجواب های داده شده نتوانستم این مطلب را ننویسم.آیا خبر دارید چندین نفر از دانشجویان بعد از انقلاب به اصطلاح فرهنگی نتوانسند ادامه تحصیل بدهند به ثمن بخل همین به اصطلاح انقلابیون در پوشش کمیته تایید صلاحیت وهمان عزیزان وخانواده شان چقدر رنج وعذاب کشیدند.جوانی که با امید وآرزو پای به ساحت مقدس دانشگاه گذاشتند وتمام سختی ها را تحمل کردند ولی نتوانستند تحصیل را تمام کنند تا شاید با استخدام در مراکز دولتی زندگی خود وخانواده را سر وساماندهند.به شهادت اکثریت عمده افراد در آن کمیته هادانشجویان از نظر علمی ضعیف بودند.گرچه تدادی از همان تصفیه شدگان به خاطر توانائیشان وضعیت بهتری برای خود رقم زدند.ولی تکلیف کسانی که به هر علت نتوانستند جبران خسارت کنند به چه وضعی گرفتار شدند.بودند کسانی که با تعهد توانستند مجددا بعد چند سال به تحصیل ادامه دهند ولی دیگر پل سر راه گزینش برای استخدام بود که خیلی ها باز هم نتوانستند از این پل عبور کنند باز هم توقفی دیگر که تحت هیچ شرایطی نشد خود را باز یابی کنند جوان ۱۸ ساله وارد دانشگاه شد در بهترین شرایط ۳۰ ساله فارغالتحصیل شد باز هم نتوانست روند زندگی را ادامه دهد تکلیف این افراد چیست چه کسی پاسخگوست در همین افرادی که الآن دچار رنج اخراج شدند بودند کسانی که در همان کمیته ها نظر میدادند نمی دانستند چه به روز جا ماندگان میآید والآن خودشان دچار شدند.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش