جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۵۷۴
اخبار فلزات، طلا و ارز

پیش بینی قیمت دلار تا پایان فروردین

استفاده ابزاری از آیه قرآن برای شبهه دار کردن خرید دلار | افزایش قیمت ارز توسط کانال‌های تلگرامی خبر خوبی است

پیش بینی قیمت دلار تا پایان فروردین,جزئیات پیش بینی قیمت دلار تا پایان فروردین
«دلارِ متکایی» و «ارزهای خانگی» همزمان با افزایش قیمت دلار و ارز در حالی به طور مرموزی کلیدواژه رسانه های دولتی شده که سید مرتضی افقه، اقتصاددان معتقد است: هیچ نشانه ای مبنی بر ریزش قیمت دلار در بازار در دست نیست.

قیمت دلار هفته را در حالی آغاز کرد که تنها دو روز از ضیافت ناهار امیرعبداللهیان با وزیر امور خارجه عربستان در پکن گذشته و دلاربازان در کمین ریزش قیمت‌ها در بازار نشسته اند تا دوباره برای خرید دست به کار شوند.

همزمان با اخبار مثبت مبنی بر گشایش‌های سیاسی در روابط ایران با عربستان، بانک مرکزی اعلام کرد مردم می‌توانند دلار و ارز خود را به سپرده‌های ارزی تبدیل کنند و از آن نیز سود بگیرند.

اما آیا مردم تمایلی به سپردن دلار و ارز خود به بانک‌ها دارند؟ از سوی دیگر قیمت دلار تا پایان فروردین ماه به چه سمت و سویی می‌رود؟

اتفاق عجیب برای سپرده‌های ارزی در دوره احمدی نژاد

سید مرتضی افقه، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در همین رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: افتتاح سپرده ارزی ابداع جدیدی نیست که بانک مرکزی آن را در بوق و کرنا کرده، بلکه سالهاست این نوع سپرده در بانک‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان به اینگونه سپرده گذاری در بانک‌ها اعتماد کرد، ادامه داد: تجربه سال‌های گذشته نشان داده که زمانی که کشور و نیز بانک‌ها در تنگنای ارزی قرار بگیرند، به آسانی تعهدات خود را زیر پا می گذارند و مردم هم دستشان به جایی بند نیست. این اتفاق یکبار در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد افتاد، بانک‌ها در آن دوره به جای بازگرداندن ارز مردم، به آن‌ها معادل ریالی پس دادند آن هم به نرخ ارز ترجیحی نه نرخ ارز آزاد. به همین دلیل اعتماد مردم به سپرده‌های ارزی سلب شده است.

استفاده ابزاری از آیه قرآن برای شبهه دار کردن خرید دلار

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه بانک‌ها هرگاه دچار تنگنای ارزی شدند به جای ارز، ریال پس دادند، به اقتصاد ۲۴ گفت: این بار صدا و سیما هم صدای بانک مرکزی برای سرازیر شدن دلار و یوروی مردم به بانک ها، در گزارش تصویری خود از بازار، به قرآن استناد کرده و به اشتباه آیه‌ای را ضمیمه کرده است؛ این در حالی است که آیه قرآن ربطی به موضوع مورد بحث ندارد. آیه به کنز مال و عدم استفاده از آن برای حل مشکلات اشاره دارد؛ در حالی که مردم مظلوم ریال‌های در حال کاهشِ ارزش خود را از روی ناچاری به ارز تبدیل می کنند و به دلیل تجارب گذشته، اعتمادی به تعهدات حاکمیت ندارند و از سپرده گذاری ارز خود در بانک‌ها خودداری می کنند.

افقه ادامه داد: در صورت وجود اعتماد، مردم خود بهتر می دانند که پس انداز کردن دارایی‌های مالی (اعم از ارز یا ریال) به نفع آنهاست و نیازی به تشویق و تبلیغ بانک و رسانه ملی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه در شرایطِ حال حاضر مردم به خاطر حفظ ارزش قدرت خرید خود، روی به تبدیل پول به دلار و ارز می‌آورند، افزود: بی اعتمادی به بانک‌ها به قدری افزایش یافته که مردم ریسک نگهداری دلار و ارز در خانه را به جان می‌خرند و آن را به بانک‌ها نمی‌سپارند.

سود سپرده گذاری ارزی در جیب بانک‌ها

این اقتصاددان با اشاره به نرخ سود پایین سپرده‌های ارزی در ایران گفت: هرچند نرخ سود سپرده‌های ارزی در کشور‌های دیگر تا سه درصد تعریف شده، اما در ایران به دو دلیل این نرخ معقول نیست.

افقه ادامه داد: نخست اینکه در کشور‌های دیگر دلار و یورو پول ملی آنهاست و سپرده افتتاح شده یک سپرده عادی است؛ در حالی که در ایران سپرده ارزی و سپرده گذاری یک ارزِ بین المللی است. نکته دوم این است که نرخ تورم در کشور‌های دیگر با ایران قابل مقایسه نیست. ایران بستر تورم‌هایی است که سپرده گذاری ارزی به قصد سودآوری و دریافت نرخ بهره را بی معنا می‌کند.

برخورد سلیقه‌ای بانک‌ها با سپرده‌های ارزی

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با انتقاد از عملکرد بانک‌ها در مورد سپرده گذاری ارزی گفت: بانک مرکزی در حالی مصوبه مشخصی در مورد نرخ سپرده ارزی ندارد که بانک‌ها در این مورد سلیقه‌ای برخورد می‌کنند.

افقه ادامه داد: به طور مثال نرخ سود سپرده‌های ارزی در طول سال در هر بانک تغییر می‌کند، اما برخلاف بانک‌های سایر کشورها، بانک‌های ایران این تغییرات را به اطلاع سپرده گذار نمی‌رسانند.

بانک‌ها در تنگنای ارزی

این استاد دانشگاه با اشاره به عملکرد عجیب بانک‌ها در این مورد گفت: مشاهده شده زمانی که مردم به بانکی برای اخذ ارز‌های خود مراجعه کرده اند، بانک مطابق سلیقه خود اسکناس ۵۰۰ یورویی پرداخت کرده؛ در حالی که این اسکناس از چرخه مبادلات پولی کشور‌های اروپایی خارج شده است.

افقه افزود: زمانی که مردم به آن‌ها اعتراض می‌کنند بانک‌ها عنوان می‌کنند که «همین اسکناس را فقط داریم!»

ریزش قیمت دلار در راه است؟

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در مورد پیش بینی قیمت دلار تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۲ به اقتصاد ۲۴ گفت: گسترش روابط ایران و عربستان، تنش زدایی ایران از روابط بین المللی به ویژه در مورد یمن، اوج گیری بحران اسرائیل و بالا گرفتن بحران ایران و آذربایجان، دست به دست هم داده تا شاهد برآیند مختلفی در مورد تاثیر مسائل سیاسی بر قیمت دلار باشیم.

افقه با اشاره به اینکه برآیند این اخبار تاکنون مانع ریزش شدید قیمت دلار و ورود به کانال ۴۰ هزار تومانی شده، افزود: برآیند منفی این مسائل بیشتر از برآیند مثبت آن‌ها بوده است، زیرا ارز از ۵۰ هزار تومان پایین‌تر نیامد. قاعدتا توافق ایران با عربستان می‌بایست قیمت دلار را ریزشی می‌کرد، اما دلار در کانال ۵۰ هزار تومان مقاومت می‌کند. با این وصف کاهش قیمت ارز یا توقف ارزش آن منوط به مهمترین مساله سیاست خارجی یا همان رفع تحریم هاست. هرچند تنش زدایی در روابط خارجی به خصوص در منطقه به لحاظ روانی می تواند موجب کاهش قیمت ارز شود، اما اثر واقعی و طولانی مدتی تا مشکل تحریم و مسئله FATF حل نشود، اتفاق نخواهد افتاد.

دلار بخریم یا نه؟

این اقتصاددان در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه قیمت دلار به چه سمت و سویی می‌رود؟ گفت: دلار تا پایان فروردین ماه پتانسیل افزایش قیمت و رسیدن به کانال ۵۵ هزار تومان را دارد.

افزایش قیمت ارز توسط کانال‌های تلگرامی خبر خوبی است؟/ نسخه جالب یک کارشناس در مقابل قیمت‌های جعلی دلار

یک کارشناس اقتصادی برای کنترل بازار ارز پیشنهاد داد.

پیش بینی قیمت دلار تا پایان فروردین,جزئیات پیش بینی قیمت دلار تا پایان فروردین

به گزارش خبرآنلاین، حسین درودیان، کارشناس اقتصادی در یادداشتی در توییتر نوشت: اگر افزایش قیمت ارز محصول شیطنت چند کانال تلگرامی باشد، خبر بسیار خوبی است؛ چون مواجهه با آن کاری بس ساده است (راه‌انداری چند کانال واقع‌گوی رقیب).

وی عنوان کرد: بانک مرکزی و نهادهای امنیتی باید دست به کار شوند. اگر نتیجه مثبت حاصل شد فبها، اگر نشد، چنین تحلیلی را از روی میز مقامات بردارند.

رئیسی:به رغم تحریم‌ها ذخایر ارزی کشور خوب و قابل اتکا است 

 از نقش‌آفرینی مثبت بسیج اتحادیه‌ها و اصناف برای ایجاد زنجیره امین تأمین و توزیع کالا قدردانی می‌کنم

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
براى حفظ نظام شما مى توانيد از دروغ هاى مصلحت آميز استفاده کنيد از نظر فقهها منعى ندارد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش