به گزارش ایسنا، نشریه فوربس در گزارشی به بررسی وضعیت دلار در سال ۲۰۲۰ پرداخت. از اکتبر سال ۲۰۱۹ دلار در یک عقب نشینی محسوس از رکوردهای ثبت شده خود در تابستان و ابتدای پاییز فاصله گرفت. بخشی از این عقب نشینی مربوط به حوزه داخلی و برخی نیز مربوط به حوزه خارجی بوده است. مهم ترین اتفاق پولی سال ۲۰۱۹ متقاعد شدن بانک مرکزی آمریکا به عقب نشینی از سیاست یک دهه اخیر و کاهش نرخ بهره برای سه مرتبه بود. اگر چه برخی از کارشناسان و مقامات از جمله دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خواهان کاهش بیشتر نرخ بهره شده اند اما به نظر نمی رسد که در شرایط عادی، فدرال رزرو تغییری در سیاست های خود اعمال کند.
همچنین اگر چه انتظار می رود اقتصاد آمریکا به رشد خود ادامه دهد و در حوزه مسائل تجاری نیز توافقاتی با شرکای بزرگ این کشور نظیر چین و کانادا به دست آید اما این رشد احتمالا به قدری نیرومند نخواهد بود که بتواند باعث یک جهش بزرگ در دلار شود.
در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ عملکرد ضعیف تر دلار در مقایسه با فصول پیش باعث شد تا رشد شاخص دلار به تنها یک درصد برسد که در مقایسه با رشد ۳.۶۷ درصدی سال قبل کاهش محسوسی داشته است. شاخص دلار، نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی متشکل از شش ارز را میسنجد.
انتظار میرود که دلار در سالاینده نیز به رشد خود در برابر دیگرارزها ادامه دهد هر چند که احتمالا این رشد در محدوده ضعیفی باقی خواهد ماند و فرصت های بهتری برای سرمایه گذاری نظیر طلا و ین برای سرمایه گذاری وجود خواهد داشت.
در خصوص نرخ برابری دلار در برابر ارزهای اروپا نیز همه چیز بستگی به نتایج مذاکرات برگزیت دارد. با توجه به احتمال مطرح شدن درخواست های جدید از طرف لندن از اتحادیه اروپا، این احتمال وجود دارد که دلار در برابر یورو و پوند در موقعیت مستحکمتری قرار بگیرد هر چند که در برابر فرانک سوئیس نباید انتظار پیشروی زیادی را داشت.
- 20
- 1