ترمیم مو
یکی از رایج ترین مشکلات مردم در جهان، ریزش مو می باشد. این چالش مشترک، بیش از یک سوم جمعیت جهان را درگیر خود کرده است. البته افراد حدود ۱۰۰ تار موی خود را در هرروز از دست میدهند که این تعداد ریزش، امری طبیعی محسوب میشود. ولی زمانی نگران کننده میشود که این ریزش طبیعی، چند برابر شود. دلایلی که باعث ریزش مو می شوند شامل استرس های بیش از حد ، رژیم های غذایی نامناسب، آلودگی محیط و حتی عوامل ژنتیکی می باشد.
آقایان، خانمها ، بیماران و حتی کودکان برای درمان ریزش موی خود می توانند از ترمیم مو به روش hrt استفاده کنند. این روش تنها روشی محسوب میشود که یک روش استاندارد در جهان میباشد و تائیدیه های سازمانی مانند fda و ... را دارد. افراد مشهور زیادی نظیر بازیگران، خوانندگان، مجریان صدا و سیما و ... از روش ترمیم مو بهره برده اند. این روش بهترین انتخاب برای کسانیست که نمی توانند کاشت مو انجام دهند.
برای ترمیم مو به روش hrt در یک جلسه یک شبکه شبیه سازی شده از پوست سر انسان را با استفاده از کراتین های گیاهی روی پوست سر فرد می گذارند که این تکنیک عوارضی ندارد و معمولا بدون جراحی، درد، خونریزی، دوران نقاهت و ... است. افرادی که با این روش، موهای خود را درمان می کنند، میتوانند از حمام، استخر، سونا و ... استفاده کنند و همچنین دیگر مزیت موهای ترمیمی شامل قابلیت رنگ، ژل، تافت، سشوار و ... می باشد.
انواع ترمیم مو
مثل سایر روش های زیبایی، ترمیم مو انواع و روش های گوناگونی دارد که در ادامه آن ها را بریتان شرح می دهیم:
> مراحل ترمیم مو به روش HRT:
منظور از گرافت در روش HRTاینست که ساختاری مشابه با نوع طبیعی آن دارد ولی جنس آن از پلیمر است. به این گرافت، گرافت ترانس درمال می گویند که شامل تعدادی فیبر مصنوعی میباشد که ضخامت هایی حدود ۰/۳۵ دارد. فیبرهایی که در تلاش است تا بیشترین شباهت را از نظر ظاهری به موی فرد داشته باشد. این گرافت ها ظاهری مشابه غشای نازک دارد که به روش مصنوعی حاوی تعدادی تار مو میباشد که در آن، قابلیت نفوذ هوا وجود دارد ولی در روش ترمیمی HRT، مهمترین مرحله اینست که تارهای مصنوعی تولید شده با ساختمان موی فرد تطبیق داده شود. در واقع این مرحله میزان طبیعی بودن نتیجه حاصل از کاشت با این روش را تعيين میکند. در این مرحله موی فرد متقاضی با استفاده از اسکن های دیجیتالی دقیق، کامل بررسی میشود.
به وسیله اسکن مواردی همچون جنس، میزان ضخامت هر تار مو، رنگ و حتی حالت موی فرد تعيين می شود. گرافت های مصنوعی در مرحله بعد، منطبق با تمامی این مشخصات، با در نظر گرفتن تراکمی که جهت کاشت با مشورت فرد تعيين شده ، تولید خواهد شد.
اینک نخستین قدم برای شروع کاشت به روش HRT، تمیز کردن ناحیه ایست که میخواهیم آن را بکاریم. این عمل به منظور آماده کردن ناحیه موردنظر است تا تارهای مصنوعی تولید شده را بهتر بچسبانند. سپس پزشک یا متخصص، مراحل چسباندن گرافت ها را به ترتیب در قسمت های معین شده آغاز میکند. ترمیم مو به روش HRT تنها در یک جلسه انجام میشود و نیازی نیست که فرد پس از پایان کاشت استراحت کند و به محدودیت فعالیتی خاصی نیاز ندارد. این نکته را در نظر داشته باشید که میزان طبیعی بودن نتیجه حاصل از روش ترمیمی HRT، به تبحر و دقت بالای متخصص کاشت بستگی دارد.
> ترمیم مو به روشsut:
روشی به نام ترمیم مو به روش sut وجود ندارد بدین دلیل که روش sut یک روش کاشت مو میباشد و ارتباطی به ترمیم مو ندارد. در ادامه شما عزیزان را بیشتر با این روش کاشت مو آشنا می کنیم:
از جدیدترین روش های کاشت مو می توان به، کاشت مو به روش sutاشاره کرد که این روش کاشت مو، پس از از روش کاشت مو fut و کاشت مو fit مطرح و اجرا شد. یکی از ویژگی های این روش اینست که تا ۱۴۰۰۰ تار مو را در یک جلسه کاشت می زنند که اگر بانک موی مناسبی داشته باشید با استفاده از این روش میتوانید این تعداد تار مو را بکارید.
نداشتن دوران نقاهت و عوارض بعد از کاشت مو از دیگر ویژگی های کاشت SUT به شمار میرود ، یکی از دلایل منسوخ شدن کاشت مو به روش fut وfit، داشتن دوران نقاهت است که فرد پس از کاشت به روش fut به مدت دو هفته استراحت کند و پس از کاشت به روش fit به مدت یک هفته استراحت کند در حالی که برخلاف این دو روش، پس از کاشت مو به روش sut فرد فردای روز کاشت میتواند به محل کار خود برود و به فعالیت هایی که قبلا انجام میداده، مشغول شود.
> ترمیم مو به روش prp:
برای ترمیم مو، روشی تحت عنوانprp وجود ندارد چون prp روش غربالگری خون است و تقویت مو از اهداف اصلی آن به شمار میرود و هیچگونه ارتباطی به ترمیم مو ندارد. ایمن ترین راه غربالگری خون، روش prp می باشد چون غیر از پلاکت های خون خودتان، هیچ چیز دیگری به بدنتان وارد نمی شود. در حال حاضر درمان PRP در برخی از فرآیندهای کاشت مو استفاده میشود. این روش کاشت در واقع قصد دارد که فولیکول های موی کاشته شده را تحریک کند و آن ها را به مرحله رشد فعال، تغيير دهد. این فرآیند، روش منحصر به فردیست که از منابع بدنتان برای ترغیب روند بهبودی در بافت نرم استفاده میکند.
با استفاده از سیستم سانتریفیوژ ویژه خون خود بیمار می توان پلاسمای غنی از پلاکت غلیظ را تهیه کرد. به همین خاطر PRP برای بهبود زخم های بعداز عمل، درمان موثری به شمار میرود و پس از کاشت مو باعث رشد و ضخامت مو می شود. برای دیدن نتایج مثبت حاصل از کاشت مو به روش prp حداقل ۲ الی ۳ هفته و حداکثر ۲ ماه باید صبر کنید. چون یکی از بازسازی های عظیم سلولی، تکنیک پی آر پی نام دارد که این پروسه و روند سلول درمانی، گاهی اوقات تا ۲۰ ماه هم طول می کشد تا نتایج کامل را ببینید.
کاندید مناسب روش HRT
HRT برای افرادی که به دلایل گوناگون شرایط استفاده از روش های طبیعی کاشت مو را ندارند، روش مناسبی تلقی میشود. به عنوان مثال افرادی که موهایشان را در اثر بیماری های خود ایمنی از دست داده اند ویا افرادی که به طاسی کامل مبتلا شده اند و بانک موی خوبی ندارند، می توانند برای روش ترمیمی HRT کاندیدای مناسبی باشند.
این روش کاشت برای افرادیکه سنشان بین ۲۵ الی ۶۵ سال است، توصیه می شود ولی اگر بیماری های پوستی دارید نباید چنین عملی را انجام دهید. روش HRT به تکرار جلسات ترمیم به صورت دوره ای نیاز دارد بگونه ای که باید به فرد گوشزد شود.
ماندگاری ترمیم مو
با توجه به میزان مراقبت های فرد از موهایش می توان مدت ماندگاری ترمیم مو را تعيين کرد ولی این مدت تقریباً بین ۱ تا ۲ سال است. پس از ۱ سال بهتر است که موهایتان را دوباره ترمیم کنید. بهتر است برای ماندگاری بیشتر موها در حالت خیس، آنها را شانه نزنید، وقتی که به حمام می روید از آب خیلی داغ استفاده نکنید و به آرامی سرتان را ماساژ دهید، بیش از حد موهایتان را نشویید، سشوار را روی حرارت ملایم تری تنظیم کنید و آنرا با موهایتان از فاصله بیشتری تنظیم کنید و از شامپوهای مناسب با موهایتان استفاده کنید.
هزینه کاشت مو به روش HRT
یکی ازتفاوت های کاشت مو به روش HRT در مقایسه با روش های طبیعی کاشت مو نظیر FUT، FIT ، روش ترکیبی و … تفاوت در هزینه های این تکنیک است. البته هزینه های این عمل ترمیمی باتوجه به عوامل زیر، متغیر است:
- میزان تجربه و تخصص پزشک موردنظر در انجام این روش
- سطح ریزش موی فرد و میزان طاسی سر
- تعداد گرافت های موردنیاز جهت کاشت و تراکم موردنظر
- اندازه گرافت ها( کوتاه یا بلند بودن آن)
- جنس موی فرد و رنگ آن جهت تطابق گرافت های مصنوعی
- تعداد جلسات دوره ای جهت تمدید و ترمیم کاشت
روش ترمیم مو پس از کاشت مو
درصورت عدم رضایت مشتری از نتیجه کاشت مو و مشاهده ی قسمت های طاس و کم پشت روی سر یا ریزش فولیکول های کاشته شده، میتوان از ترمیم مو استفاده کرد. نحوه ی ترمیم مو پس از کاشت مو این طور است که به صورت IT حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرفت برداشته میشود و مجددا در لابه لای موها کاشته می شود. بعلاوه بعد از کاشت موی زنان برای رشد سریعتر آن ها از روش های تقویت و ترمیم مو استفاده میکنند.
مزایای ترمیم مو
* عدم نیاز به بانک مو:
در صورت عدم داشتن بانک موی مناسب یا عدم تمایل به انجام کاشت موی طبیعی به دلایل گوناگون، میتوان به راحتی برای پرپشت کردن موها از این روش استفاده کرد.
* نتیجه فوری:
یکی از نتایج ترمیم مو اینست که فورا و بدون نیاز به صبر می توانید نتایجش را ببینید. برخلاف داروها یا روش های کاشت مو که بعد از گذشت حداقل چهار ماه می توانید رویش اولیه مو را ببینید، فرایند انجام ترمیم مو سریع و آسان است و نتایجش فورا پس از اتمام آن، قابل مشاهده است.
* فاقد عوارض جانبی:
ترمیم مو روشی غیرجراحی است که معمولاً درد یا خون ریزی ندارد و برای رفع طاسی سر مناسب است. از عوارض این روش کاشت مو می توان به بروز عفونت، ایجاد زخم، خونریزی، خطرات بی هوشی و … در ترمیم مو اشاره کرد. تنها مورد احتمالی اینست که حساسیت های ناشی از چسب های بی کیفیت ممکن است ، رخ دهد که اگر به کلینیک های معتبر مراجعه کنید، این اتفاق بروز نمی دهد.
* امکان ایجاد تغییر در موهای ترمیم شده:
تارهای مویی که برای ترمیم انتخاب میکنید، باید با سلیقه مشتری تطابق داشته باشد و در رنگها ، حالت ها، طول و تراکم مختلف باشد. این موها پس از انجام ترمیم، مزایایی همچون رنگ پذیری، اتو، حالت دهی و استفاده از ژل و تافت را دارند.
* قابلیت بازگشت:
ترمیم مو یک عمل کاملاً برگشت پذیر محسوب میشود. اگر فرد از نتیجه رضایت نداشته باشد، می تواند نسبت به برداشت آن اقدام کند ولی اگر فرد در پیوندهای دائمی مو از ظاهر خود راضی نباشد، تقریباً هیچ کاری بعد از آن نمیتواند انجام دهد.
معایب ترمیم مو
- یکی از معایب ترمیم مو اینست که ظاهر مو تقریباً غیرطبیعی و شبیه به کلاه گیس است.
- احتمال این که عارضه خارش پوست سر بخاطر مواد مورد استفاده جهت چسباندن گرافت ها رخ دهد، وجود دارد.
- در روش ترمیم مو، فولیکول های مورد استفاده رشد نمیکند و در ابعادی ثابت باقی میماند.
- پس از ترمیم مو احتمال بروز حساسیت های پوستی و درگیر شدن با مشکلاتی نظیر عفونت و یا قارچ بر روی پوست سر وجود دارد.
- پس از ترمیم مو احتمال دارد که موها در اثر شوک ریزش، کم پشت شود.
- احتمال ریزش گرافت های مصنوعی در کاشت HRT در موارد چرب بودن پوست سر بسیار بالاست.
- هزینه ی ترمیم مو در مقایسه با عمل کاشت موی طبیعی بسیار بیشتر است.
- پس از درمان ریزش مو به این روش، به ترمیم مجدد به صورت دوره ای نیاز دارید و در قیاس با سایر تکنیک های کاشت باید هزینه بیشتری صرف کنید.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 17
- 1