شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۵۰۷۰۰۰۱۰

 شامپوی خشک چیست؟ مزایا و معایب آن

شامپوی خشک

گاهی وقتی محدودیت در زمان داریم می توانیم از شامپوی خشک استفاده کنیم. اما به طور کلی استفاده از شامپوی خشک توصیه نمی شود.

 

استفاده از شامپوی خشک می تواند باعث بروز حساسیت شود؟

چندی پیش خبری منتشر شد در مورد خانمی که بعد از مصرف شامپوی خشک دچار خارش سر و اگزما و ریزش موی سکه‌ای شده بود. به بهانه انتشار این خبر، با دکتر امیری، متخصص پوست، در مورد این نوع شامپو‌‌ها و کاربردشان گفت‌وگو کرده‌ایم. با ما همراه شوید.

 

در مورد شامپوی خشک برایمان بگویید. چه تفاوتی با شامپوی معمولی دارد؟

اصولا شامپوها از ترکیبات مختلفى تشکیل شده‌اند تا بتوانند کارایی مناسبى براى شستشوى موها داشته باشند. پوست سبوم (چربى ترشح‌شده از غدد سباسه فولیکول مو) چربی نسبتا بالایی تولید می‌کند. به علاوه، به‌دلیل آلودگى‌هاى موجود در هوا، پوسته‌هاى پوست سر و سایر آلودگی‌ها موها به صورت منظم نیاز به شستشو و پاک کردن دارند که همه این کارها به کمک شامپوهاى معمولى انجام می‌شود. شامپوهاى خشک، ظاهری شبیه اسپری مو دارد و باید آن را از فاصله ۲۰ سانتی‌متری به مو اسپری کنید. بعد پوست سر و ساقه مو را کاملا ماساژ دهید و بعد از چند دقیقه موها را با حوله خشک کنید و برس بزنید. به عبارتی، شامپوی خشک گروهی از شامپو‌‌ها هستند که نیازی به آبکشی ندارند. درواقع، ماده موثره آنها نیازی به محیط آبی برای اثربخشی ندارد.

 

این شامپو بر چه اساسی تولید شد و چه کاربردی دارد؟

زمانى شامپوهاى خشک وارد بازار شدند که به شدت اعتقاد بر این بود که شستشوی زیاد به مو آسیب می‌رساند و تمام پژوهشگران دنبال کشف فرمولی بودند که مو را بدون آب تمیز کنند. در نهایت هم موفق شدند و شامپوی خشک روانه بازار شد و طرفداران زیادی پیدا کرد اما واقعیت این است که شستشوی مو حتی اگر روزانه باشد سبب ریزش و خرابی مو نمی‌شود و امروزه اصلا توصیه نمی‌کنیم افراد به جای استحمام و استفاده از شامپوهای معمولی از شامپوی خشک استفاده کنند.

 

پس چرا هنوز این نوع شامپوها تولید می‌شوند؟

کاربرد شامپوی خشک موقعیتی است. مثلا استفاده از این نوع شامپو به افرادی که در مسافرت هستند یا به آب و حمام دسترسی ندارند یا جلسه‌ای فوری برایشان پیش آمده و موهایشان چرب است و فرصت استحمام ندارند، به‌خصوص افراد مبتلا به بیماری‌های ناتوان‌کننده‌ای که نمی‌توانند حمام کنند و در استراحت مطلق هستند یا بیماری‌های پوستی دارند که نباید با آب تماس پیدا کنند یا دچار شکستگی و سوختگی‌های وسیع هستند، توصیه می‌شود.

 

این باور درست است که شامپوی خشک به خوبی شامپوهای کلاسیک نمی‌تواند آلودگی را از روی مو بردارد؟

این شامپوها که به شکل اسپری یا پودر هستند از موادی تشکیل شده‌اند که جاذب چربی است. قدیمی‌ترین ماده‌ای که در این شامپو‌‌ها استفاده می‌شد، پودر تالک بود اما امروزه از مواد طبیعی‌تر مثل نشاسته، ذرت، برنج، دانه‌های کتان و... استفاده می‌شود. این مواد روی پوست و مو می‌نشینند و چربی و آلودگی را جذب می‌کنند. در نهایت این مواد با خشک کردن مو با حوله یا برس کشیدن به صورت پوسته از مو جدا می‌شوند و می‌ریزند اما به هر حال مسلم است که شامپوی خشک به اندازه شامپوی کلاسیک و شستن مو با آب نمی‌تواند آلودگی را پاک کند.

 

براساس خبر منتشرشده، فردی که به‌طور مرتب از شامپوی خشک استفاده می‌کرده دچار اگزما و ریزش مو شده است. واقعا شامپوی خشک می‌تواند چنین مضراتی داشته باشد؟

 

استفاده از شامپوی خشک در درازمدت به مو صدمه می‌زند. در واقع، ترکیبات این نوع شامپو‌‌ها همان‌طور که چربی را جذب می‌کند می‌تواند لایه خارجی مو را بردارد و کراتین مو را خراب و شکننده کند. حتی استفاده کوتاه‌مدت نیز چندان توصیه نمی‌شود و می‌تواند سبب از بین رفتن شادابی مو و کدری و شکنندگی آن شود. البته اینکه شامپوی خشک باعث اگزما و درماتیت شود، اتفاق شایعی نیست و احتمالا این خانم به ترکیبات شامپو حساسیت نشان داده‌ و دچار درماتیت شده‌اند.

 

 

 

salamat​.‎​ir
  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش