تاریخچه ادکلن مردانه:
در گذشته داشتن یک بوی خوش از ضروریات زندگی محسوب می شده زیرا بینی به طور دائم در معرض بوی ناخوشایند مانند بوی دود، مواد غذایی، فاسد و... قرار دارد، پس احساس نیاز به یک بوی خوش همواره احساس می شود. در اوایل قرن نوزدهم عطرهای مردانه در برخی از تمدن های نخستین دیده می شد، هنر تولید عطر در بین النهرین و مصر شروع شد و بعد از آن توسط رومی ها و ایرانیان گسترش پیدا کرد.
شناخت انواع عطر از اوایل قرن ۱۴ میلادی وارد اروپا شد، اما منشاء عطرها به بین النهرین بازمی گشت و استخراج عطرها از طریق تقطیر، بخار و تولید مواد خام جدید رونق پیدا می کرد بعد از آن تا اروپا گسترش پیدا کرد.
تفاوت های اصلی انواع عطر مردانه:
قبل از هرچیزی بهتر است تفاوت بیت عطر و ادکلن مردانه را بدانید. داشتن آگاهی هنگام خرید می تواند از سردرگمی شما جلوگیری کند. تمام رایحه های دنیا بر اساس اسانس روغنی، آب و الکل طبقه بندی می شوند، در حقیقت اگر تفاوت میزان این اجزاء در اسانس ها را بدانید، با قیمت عطر مردانه، میزان ماندگاری و میزان مصرف آن بهتر آشنا میشوید.
ادوپرفیوم مردانه:
حتما تابه حال با واژه ادوپرفیوم مردانه برخورد کرده اید، اما این موضوع که ادوپرفیوم چیست و چه ویژگی هایی دارد در ادامه آورده شده است. این گروه عطر در بالاترین گروه طبقه بندی عطر قرار دارد. رایحه بسیار قوی از خود منتشر می کند و غالبا میزان اسانس روغنی آن بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است. ماندگاری ادوپرفیوم مردانه بیشتر از ۶ ساعت است پس ماندگاری زیادی دارد. معمولا قیمت ادوپرفیوم مردانه بیشتر از عطرهای دیگر است.
ادوتویلت مردانه:
در گروه دوم طبقه بندی ادوتویلت ها قرار دارند، میزان اسانس استفاده شده در این نوع عطر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. ماندگاری که دارند زیاد و بیشتر از ۴ ساعت است. میزان خرید ادوتویلت مردانه بیشتر از ادوپرفیوم است، چرا که قیمت مناسبتری دارد.
ادکلن مردانه:
پرفروش ترین و پرطرفدارترین عطر مردانه؛ ادکلن های مردانه هستند که ویژگی های متعددی را به خود اختصاص می دهند. زیرا قیمت مناسبی دارند و اسانس روغنی استفاده شده در آنها بین ۳ تا ۸ درصد می باشد. میزان مناسبی از ماندگاری دارند و آزاردهنده نخواهند بود. در صورتی که به خرید عطر تمایل دارید، ادکلن مردانه انتخاب مناسبی خواهد بود.
بادی اسپلش مردانه:
بادی اسپلش های مردانه امروزه دارای طرفداران بیشتری است. میزان اسانس روغنی در بادی اسپلش و افترشیو مردانه بین ۱ تا ۳ درصد است، پس ماندگاری افترشیو مردانه، بادی اسپلش و اسپری کمتر خواهد بود. با این حال خرید بادی اسپلش مردانه، مناسب افرادی است که به رایحه تند و غلیظ علاقه ندارند و رایحه ملایم را ترجیح میدهند.
انتخاب رایحه مناسب با سلیقه:
اولین گام برای خرید یک ادکلن مناسب؛ شناختن انواع رایحه ها است. به صورت خلاصه رایحهها در چهار گروه اصلی گلی، چوبی، شرقی و خنک دستهبندی میشوند، هر کدام از این دسته های اصلی دارای چند زیر گروه هستند. درحقیقت اگر به یکی از این دسته های اصلی علاقه داشته باشید، زیر گروه های آن هم برایتان خوشایند خواهد بود و انتخاب عطر و ادکلن با سلیقه شما هماهنگی بیشتری دارد. بعد از این که متوجه شدید رایحه کدام دسته را میپسندید، از فروشنده بخواهید ترجیحا عطرهایی با همان طیف رایحه را به شما معرفی کند:
رایحههای گلی:
غالبا عطرهایی با رایحه گلی را خانم ها می پسندند، در راهنمای انتخاب عطر برای بانوان توصیه می شود زیرا دارای رایحه شیرین و رمانتیکی است. در فرمولاسیون این نوع عطرها از یک یا چند گل استفاده می شود. زیرگروههای رایحههای گلی عبارتند از:
گل ملایم: بوی ملایم، پودری و شیرین مانند کرمی؛
گلی: بوی گلهای تازه چیده شده مانند رز و سوسن؛
میوهای: با بوی شیرین، خوردنی و استوایی مانند هلو، گلابی و سیب؛
گل شرقی: رایحه گل با نت ادویهجات.
رایحههای چوبی:
این رایحه ترکیبی از چوب و خزه است که بوی گرم و اغواکننده ای را ایجاد می کند. از این رایحه برای مهمانی های شب استفاده بیشتری می شود، معمولا خانم ها عطر خود را از این گروه انتخاب می کنند. زیرگروههای این دسته عبارتند از:
چوب خزه گرفته: رایحههای شیرین و ملایم مانند بلوط و عنبر؛
چوب خشک: بوی دودی که با رایحههای چرمی ترکیب شده است.
چوبی: رایحههای معطر مانند چوب سدر، چوب صندل و چوب درخت وتیور؛
رایحههای شرقی:
این رایحه به صورت ترکیبی از خاک و مشک . عنبر حیوانات خواهد بود. بوی گرم و شیرینی ایجاد می کند و غالبا در ساختن عطرهای زنانه از آن استفاده می شود. زیرگروههای رایحههای شرقی عبارتند از:
چوبی شرقی: رایحههای خاکی مانند نعناع هندی و چوب صندل در ترکیب با بوهای شیرین و ادویهای.
شرقی: رایحههای گرم و شیرین مانند دارچین، وانیل و مشک؛
شرقی ملایم: رایحههای ملایم گلها در ترکیب با ادویهجات گرم؛
رایحههای خنک:
در فرمولاسیون این گونه ادکلن ها از ترکیبات مصنوعی استفاده می شود. اما یادآور رایحه های طبیعی نابی مانند هوای اقیانوس می باشد. انتخاب عطر مناسب برای آقایان از این دسته رایحه برای مصاحبههای شغلی و ملاقاتهای رسمی نشان از سلیقه خوب شما دارد. زیرگروههای رایحههای شرقی عبارتند از:
دریایی: رایحه دریا یا باران؛
مرکبات: رایحه تند و خوشبوی ترنج یا نارنگی؛
گیاهان: بوی خوش چمن تازه چیده شده یا برگهای له شده.
رایحههای نافذ: بوی گیاهان تازه چیده شده با ترکیب رایحه اسطوخودوس یا چوب؛
چگونه عطر درست انتخاب کنیم؟
درصورتی که می خواهید عطر موردنظر خود را پیدا و تهیه کنید توصیه می شود نت عطرها را بشناسید. نت هر عطر به شما می گوید که بهترین ادکلن مردانه مناسب سلیقه شما کدام خواهد بود. به طورکلی هر عطر دارای سه نت اولیه، میانی و پایانی است که در ادامه به توضیح هرکدام از آنها می پردازیم.
نُت اولیه عطر:
اولین بویی که از یک ادکلن اسپری شده احساس می کنیم نت اولیه یا Top Notes است. این نت غالبا اثری قوی دارد و افراد را به خود جذب خواهد کرد. پس همیشه باید نت اولیه به گونه ای انتخاب شود که موجب آزار نشود. میزان ماندگاری نت اولیه کوتاه و در حد ۳۰ دقیقه است.
نت میانی عطر:
این نت به قلب عطر معروف است و بعد از رفتن نت اولیه ظاهر خواهد شد. نت میانی، میزانی از نت اولیه را نگهمیدارد. بنابراین نت میانه نقطه اتصال نت اولیه و پایانی است تا عطر خوشبو به نظر برسد.
نت پایانی عطر:
این نت موجب ماندگاری عطر خواهد شد، در حقیقت رایحه اصلی هر عطری با استفاده از نت پایانی نمایش داده می شود، پس می توان گفت بیشترین اسانس روغنی و رایحه در نت پایانی قرار دارد، همین خصوصیت می تواند ماندگاری نت پایانی را افزایش دهد.
بنابراین اگر میخواهید عطر تهیه کنید، همیشه به نت اولیه توجه نکنید، چرا که نت پایانی و نت میانی، ویژگی عطر و ادکلن را بیشتر نمایش می دهند.
ادکلن مناسب انواع پوست:
پوستهای چرب:
به طورکلی انواع عطرها بر روی این پوست ماندگاری بیشتری خواهند داشت. درصورتی که پوستی چرب دارید باید توجه کرد که مقدار زیادی عطر روی پوست خود نزنید زیرا بوی بسیار شدیدی ایجاد کرده که ناخوشایند خواهد بود. بهترین گزینه برای شما انتخاب عطرهایی است که دارای رایحه گل، گیاه و مرکبات هستند.
پوست های خشک:
ماندگاری عطر روی پوست های خشک کم است پس برای این افراد بهتر است که از عطرهای قوی تری استفاده کنند. روش های مختلفی برای افزایش ماندگاری عطر روی پوست وجود دارد که در ادامه به بخشی از آنها اشاره می شود. برای افراد با پوست خشک، معمولا رایحههای مُشکی، چوبی و یا نتهای معطر و سنگینتر گلی گزینههای بهتری هستند زیرا قدرت این نتهای خاص باعث میشود رایحه برای مدت طولانیتری روی پوست بماند.
چگونه عطر بزنیم؟
بعد از آشنایی مختصر و مفیدی که با ادکلن های مردانه داشتید نوبت شیوه صحیح عطر زدن است، این موضوع به شما کمک خواهد کرد که میزان ماندگاری عطر را افزایش دهید. پس توصیه می شود که نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
استفاده از عطر روی پوست خشک و تمیز:
اولین نکته ای که هنگام عطر زدن باید به آن توجه شود؛ اسپری عطر روی پوست خشک و تمیز است. بهترین زمانی که می توانید از عطرها استفاده کنید بعد از حمام می باشد زیرا پوست تمیز شده و می توانید آن را روی بدن اسپری کنید. باید توجه داشت که روغن و اسانس عطر می تواند به بافت لباس، اکسسوری و جواهرات آسیب بزند. در این روش میزان ماندگاری عطر نیز افزایش پیدا می کند.
پخش کردن روی نبض:
احتمالا شما هم شنیده اید که برای داشتن میزان بیشتری از ماندگاری باید عطر را رو نبض استفاده کنید، پس سعی داشته باشید عطر را در فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری روی نبض اسپری کنید. نبض گرم ترین نقطه بدن است که دارای جریان خون زیادی است، پس می تواند به ماندگاری عطر کمک بیشتری کند.
پرهیز از افراط:
نباید در اسپری کردن ادکلن افراط داشته باشید بلکه تنها یک یا دوبار اسپری کردن کافی خواهد بود. کاربرد اصلی عطر، جذب احساس خوشایند در شما و دیگران است، پس زمانی که از مقدار زیاد عطر استفاده می کنید تنها موجب آزار دیگران می شوید. زمانی که عرق کردهاید، بهتر است اصلا عطر نزنید، چرا که بوی عرق و عطر آزاردهندهتر خواهد بود.
گردآوری: بخش مراقبت و زیبایی سرپوش
- 15
- 5