هیچگاه نباید ضربان قلب نامنظم را نادیده بگیرید. در بیشتر موارد، این نشانه ای از فیبریلاسیون دهلیزی است که این شرایط خطر زوال عقل، سکته مغزی و مرگ را افزایش می دهد.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر۲"، با افزایش سن احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی نیز بیشتر می شود. خوشبختانه، برخی تغییرات غذایی می توانند سلامت قلب را بهبود بخشیده و از ضربان نامنظم آن پیشگیری کنند.
زردچوبه
برای مقابله با ضربان قلب نامنظم باید مواد غذایی ضد التهاب مصرف کنید. زردچوبه حاوی کورکومین است که این ترکیب از ویژگی های ضد التهاب و آنتی اکسیدانی قوی سود می برد. نتایج برخی مطالعات نشان داده اند که کورکومین می تواند به پیشگیری از ضربان قلب نامنظم کمک کند.
غذاهای تخمیر شده
جدا از تقویت سلامت دستگاه گوارش، دلایل دیگری وجود دارند که غذاهای تخمیر شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غذاهای تخمیر شده التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند، در نتیجه، به کاهش خطر ضربان قلب نامنظم کمک می کنند.
برگ های قاصدک
قاصدک ماده غذایی خوبی برای سمزدایی کبد و مبارزه با التهاب است. افزون بر این، قاصدک با تنظیم سطوح کلسترول به حفظ سلامت قلب کمک می کند. اگر به طور مرتب چای یا قهوه می نوشید، می توانید چای قاصدک را جایگزین آنها کنید.
روغن زیتون
افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی می تواند خطر ضربان قلب نامنظم را کاهش دهد. طی یک مطالعه، شرکت کنندگان به سه گروه تقسیم شدند. یک گروه یک رژیم غذایی مدیترانه ای به همراه مغزهای خوراکی، گروه دوم، همان سبک رژیم اما به همراه روغن زیتون و گروه سوم یک رژیم غذایی کم چرب را دنبال کردند. پس از پنج سال، شرکت کنندگانی که رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون را مصرف کرده بودند با ۴۰ درصد خطر کمتر برای ضربان قلب نامنظم مواجه بودند.
آب گوشت
آب گوشت به طور مستقیم خطر ضربان قلب نامنظم را کاهش نمی دهد، اما به بهبود سلامت روده کمک می کند که ممکن است در کاهش این خطر نقش داشته باشد. مطالعات پیوندی بین سلامت روده و ضربان قلب نامنظم را نشان داده اند. در حقیقت، ۴۰ درصد افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی دارای مشکلات گوارشی هستند.
میوه های تازه
زمانی که موضوع بهبود سلامت قلب مطرح می شود، همه میوه ها اثرگذاری یکسانی ندارند. میوه های قرمز رنگ بیشترین فایده را برای قلب دارند. از این رو، مصرف میوه های قرمز مانند سیب، گوجه فرنگی، کرنبری و توت فرنگی توصیه شده است.
سبزی های دریایی
مصرف سبزی های دریایی یک یا دو بار در هفته می تواند برای افرادی که به کمبود ید مبتلا هستند، مفید باشد. این سبزی ها سطوح ید را افزایش می دهند و عملکرد تیروئید را بهبود می بخشند. تنظیم فعالیت تیروئید به تثبیت ریتم قلب کمک می کند.
ماهی و دیگر غذاهای سرشار از امگا-۳
همه ما می دانیم که ماهی منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-۳ محسوب می شود. این اسیدهای چرب حاوی ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، و ضد فیبروتیک هستند که ثابت شده است ریتم ضربان قلب را عادی می سازند.
اگر علاقه ای به مصرف ماهی ندارید می توانید منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا-۳ مانند بذر کتان و گردو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
خوراکی هایی که باید از آنها پرهیز کرد
در شرایطی که مواد غذایی که پیشتر به آنها اشاره شد به بهبود ریتم ضربان قلب کمک می کنند، برخی مواد غذایی نیز وجود دارند که ممکن است موجب ضربان نامنظم شوند.
کافئین
پژوهش ها نشان داده اند که مصرف گاه به گاه قهوه مشکل آفرین نیست، اما باید به طور قطع باید از نوشیدنی های انرژیزا سرشار از کافئین پرهیز کنید.
نمک
کاهش مصرف نمک می تواند خطر ضربان قلب نامنظم را کاهش دهد.
الکل
زمانی که موضوع ضربان قلب نامنظم مطرح می شود، مصرف الکل یکی از مقصران این شرایط است، به ویژه اگر به دیابت یا بیماری قلبی مبتلا باشید.
شکر
شکر می تواند به واسطه افزایش التهاب در بدن موجب ضربان قلب نامنظم شود.
- 21
- 6