دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۱۲۳۴
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار قرمز اومیکرون به کشور | اُمیکرونِ به شدت PCR گریز

اوج‌گیری ‌ اومیکرون افزایش شهرهای قرمز
اوج‌گیری ‌ اومیکرون افزایش شهرهای قرمز، احتمال کمبود تخت و برپایی دوباره بیمارستان‌های صحرایی را به دنبال داشته است

به گزارش هشمهری، ابتلا به‌سویه جدید کرونا یا همان اومیکرون در بیشتر استان‌های کشور خیز شدیدی را نشان می‌دهد. در روزهای گذشته نقشه آبی کرونا کم‎کم تغییر رنگ داد به‌طوری که هم‌اکنون ۱۵شهر قرمز و ۶۰شهر نارنجی هستند و روند تغییر رنگ هم ادامه دارد. اخباری که از استان‌ها شنیده می‌شود هم حاکی از مثبت‌شدن هرروزه تعداد بیشتری از تست‌های کروناست؛ موضوعی که مدارس را به تعطیلی کشانده و موجب شده است دانشگاه‌های علوم‌پزشکی برای جلوگیری از بحرانی‎شدن شرایط به اقدامات پیشگیرانه روی آورند. درحالی‌که موج ششم کرونا رسما آغاز شده است، نگرانی‌ها از سریع‎الانتقال بودن سویه جدید ادامه دارد و به‌گفته مسئولان در هفته‌های آینده این موج شدت بیشتری نیز خواهد یافت.

آماده‌باش در بندرعباس

قرار ‌داشتن در کنار مرزهای ‌زمینی و دریایی گردشگرپذیر بودن و تجاری‌بودن از مهم‌ترین عواملی است که موجب شده استان‌های جنوبی کشور در همه موج‌های کرونا به‌شدت درگیر شوند. هرمزگان نیز از این استان‌هاست و اکنون سویه‎ اومیکرون با سرعت زیاد در آن تاخت‌وتاز می‌کند. همین موضوع موجب شده است مسئولان بهداشتی این استان برپایی بیمارستان صحرایی را در دستور کار خود قرار دهند. سخنگوی علوم پزشکی هرمزگان به همشهری می‌گوید: موارد مثبت و سرپایی کرونا هر روز در استان افزایش می‎یابد و گرچه هنوز بیماران سرپایی از بستری کمتر هستند، اما پیش‌بینی ما این است که با افزایش بیماران بستری تخت‌های بیمارستان در استان به سرعت پر شود و به همین دلیل بیمارستان صحرایی اداره‌ کل مدیریت بحران در بندرعباس برپا شده است.

فاطمه نوروزیان با بیان اینکه بیمارستان‌های استان آماده‌باش هستند، می‌گوید: تا ۱۱بهمن تعداد بستری‌ها در استان به ۲۲۲نفر رسید که از میان آنها ۱۰۶نفر مثبت قطعی کرونایی بودند. این درحالی‌ است که بستری‎های استان در تاریخ ۴بهمن ۳۸نفر بود و تفاوت اعداد به خوبی سرعت پیش‌روندگی سویه‌ جدید را نشان می‌دهد.

وی درباره اهمیت دریافت دوز سوم در کاهش عوارض ابتلا به کرونا می‌گوید: این موضوع بسیار مهم است که شهروندان برای دریافت واکسن اقدام کنند، زیرا این موضوع نه در ابتلا بلکه در کاهش تعداد بستری‌ها و خفیف‌شدن عوارض ابتلا مؤثر باشد.نوروزیان درباره آمار واکسیناسیون این استان نیز می‌گوید: هم‌اکنون ۹۸.۰۳درصد از واجدان شرایط دریافت واکسن دوز یک، ۸۸درصد دوز۲ و ۳۵درصد واجدان شرایط دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. تزریق واکسن برای کودکان هم در هرمزگان آغاز شده و در حال انجام است.

کودکان؛ دغدغه حوزه سلامت

استان مرکزی به‌عنوان استانی صنعتی که بر سر راه چند استان قرار دارد، همیشه در معرض بروز موج‌های شدید کرونا قرار داشته است. هم‌اکنون اراک به قرمز تغییر رنگ داده و به‌دلیل آنکه هیچ شهری در استان دیگر آبی نیست می‌توان پیش‎بینی کرد تعداد بیشتری از شهرهای استان به‌زودی قرمز شوند.

سخنگوی علوم پزشکی مرکزی به همشهری می‌گوید: تعداد مبتلایان مثبت استان هم‌اکنون ۷۹۱نفر است و متأسفانه در شبانه‌روز گذشته ۲نفر مبتلا به کرونا در استان فوت کرده‌اند. آمار مبتلایان به کرونای استان در ۱۵روز گذشته حدود ۳۵نفر بود و رشد سریع مبتلایان در آمار کاملا مشخص است. یاسر قربانی با بیان اینکه در ۱۰روز گذشته ۹۲نفر افراد کمتر از ۱۷سال به بیمارستان امیرکبیر اراک مراجعه کرده‌اند، می‌گوید: از این تعداد کرونای ۲۹نفر مثبت شده است. این موضوع نشان می‎دهد کودکان که هنوز به‌طور کامل واکسینه نشده‌اند بسیار در معرض خطر هستند. وی با تأکید بر اینکه کودکان دغدغه مهم سیستم درمان در سویه اومیکرون هستند، می‌گوید: خواهش مهم ما از خانواده‌ها این است که تزریق واکسن و زدن ماسک برای کودکان را جدی بگیرند.

هجوم اومیکرون به دیگر استان‌ها

آنچه درباره‌ هرمزگان و مرکزی گفته شد در دیگر استان‌ها نیز اتفاق افتاده است. وضعیت ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، تهران، البرز، مازندران، گیلان، خوزستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرمان، یزد، اصفهان و دیگر نقاط کشور روند صعودی شده، در بوشهر وضعیت بحرانی است، در گلستان، مرکزی، هرمزگان، کردستان‌‌ و چند استان دیگر مدارس غیرحضوری شده‌اند و به دستگاه‌های دولتی نیز توصیه شده است کارمندانی که کوچک‌ترین علامت مشابه سرماخوردگی دارند را دورکار کنند.

موج ششم در کشور تاخت‌وتاز می‌کند، تعداد بیماران در حال افزایش و کادر درمان دوباره پرکار شده است. همچون موج‌های گذشته کلید اما در دست مردم است که با رعایت پروتکل‎ها و دریافت واکسن از عوارض شدید بیماری کاسته و جلوی بحران سیستم درمان را بگیرند.

اوج‌گیری ‌ اومیکرون افزایش شهرهای قرمز

جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی

بنابر اعلام آخرین وضعیت رنگ بندی کرونایی شهرهای کشور و با افزایش شمار شهرهای قرمز، ۱۵شهر در وضعیت قرمز، ۶۱شهر نارنجی، ۲۷۴شهر زرد و ۹۸شهر در وضعیت آبی قرار دارند. دماوند و فیروزکوه (تهران)، تربت‌حیدریه (خراسان رضوی)، کهنوج و زرند (کرمان)، رامسر (مازندران)، اراک (مرکزی)، جاسک (هرمزگان) فردوس (خراسان جنوبی)، قم، دستجرد و سلفچگان (قم)، کاشان(اصفهان)و میبد و مهریز (یزد) در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند و خوی (آذربایجان غربی)، بیرجند، طبس (خراسان جنوبی)، بردسکن، تایباد، سبزوار، نیشابور (خراسان رضوی)، دامغان، گرمسار (سمنان)، بوئین زهرا، قزوین (قزوین)، الیگودرز (لرستان)، آمل، بابل، بهشهر، جویبار، ساری، نکا (مازندران)، دلیجان، محلات (مرکزی)، حاجی آباد، رودان، میناب (هرمزگان)، شهرکرد (چهارمحال و بختیاری)، کامیاران (کردستان)، صحنه (کرمانشاه)، رودبار (گیلان) در وضعیت نارنجی هستند.

با فرمول‌های "اداری" نمی‌توان اُمیکرون را کنترل کرد / خوشه‌های ابتلا شناسایی شوند

دکتر حمید سوری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت تست‌گیری برای شناسایی مبتلایان به کرونای اُمیکرون در کشور، گفت: واریانت اُمیکرون بر اساس جهش بر روی اسپایک یا ژن S ویروس است. بنابراین تست‌های PCR هایی که بر اساس ژن N هستند و قبلا برای واریانت‌های دیگر کاربرد داشتند، اکنون در اُمیکرون زیاد جواب نمی دهند.

اُمیکرونِ PCR گریز

وی افزود: در عین حال واریانت اُمیکرون هم مقداری PCR گریز است. بنابراین باید از تست‌های جدیدتری که بتواند واریانت‌های بر اساس جهش S را تشخیص بدهد، استفاده کرد. البته خوشبختانه در کشور ما این کیت‌ها آماده شده و می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، منتها باید سریعا از آن‌ها استفاده شود.

اوج‌گیری ‌ اومیکرون افزایش شهرهای قرمز

با فرمول‌های اداری نمی‌توان اُمیکرون را کنترل کرد/«زمان»؛ نگرانی اصلی

سوری تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که درباره اُمیکرون داریم و خیلی مرا نگران می‌کند، بحث زمان است. با فرمول‌های معمول اداری نمی‌توان آن را کنترل کرد. به این صورت که بگوییم پنج‌شنبه و جمعه تعطیل است و شنبه موارد را بررسی کنیم، با این شیوه نمی‌توان با این اپیدمی مقابله کرد، بلکه نیاز به یک نگاه جهادی وجود دارد. به هر حال دشمن حمله کرده و نمی‌توان گفت که شنبه برای شناسایی و بررسی می‌آییم. باید توجه کرد که بیماری با سویه اُمیکرون به سرعت در حال گسترش است؛ به طوری که به صورت متوسط موارد ابتلا به صورت هفتگی سه تا پنج برابر می‌شوند.

لزوم افزایش تست‌های تشخیصی اُمیکرونی

وی با بیان اینکه میزان تست‌های تشخیصی‌مان هم در کشور باید افزایش یابد، اظهار کرد: در عین حال باید از تست‌های مناسب اُمیکرون استفاده کنیم که منفی‌های کاذبی که وجود دارد، به حداقل برساند. مهم این نیست که فقط یک بیمار را شناسایی کنیم، بلکه مهم این است که در جای جای کشور خوشه‌های ابتلا را تشخیص دهیم. این هم ممکن است تا چند روز آینده یا نهایتا یکی دو هفته آینده ارزش داشته باشد و بعد از آن ارزشش را از دست می‌دهد.

سوری با بیان اینکه حتی اگر همین حالا هم کنترل و مدیریت را آغاز کنیم باز طی دو تا چهار هفته آینده افزایش بستری و مرگ‌ومیر را خواهیم دید، گفت: مطمئنا طی دو تا چهار هفته آینده فراوانی بستری و مرگ ناشی از اُمیکرون در کشور افزایش می‌یابد. بنابراین باید حتما آمادگی کافی داشته باشیم. با این حال شدت و ضعف آن تفاوت دارد. اگر خوب کنترل کنیم می‌توانیم این افزایش را کمرنگ‌تر کنیم و ارتفاع قله اپیدمی را کاهش دهیم. هنوز برای اقدام دیر نشده، اما نیاز به اقدام سریع وجود دارد.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش