دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۷:۵۵ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۷۴۶
حوزه بهداشت و رفاه

برنامه‌ای که هموفیلی ها را از رنج تایید نسخه رها می‌کند

حنان حاج محمودی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ضمن تشریح هزینه‌های سالانه بیمه سلامت برای بیماران خاص، درباره مشکل بیماران هموفیلی مبنی بر گرفتن تاییدیه‌های ماهانه برای دریافت داروهایشان توضیحاتی ارائه داد.

دکتر حنان حاج‌محمودی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نحوه دریافت دارو از سوی بیماران خاص، گفت: باید توجه کرد که جیره دارویی اکثر بیماران خاص مانند دیالیزی، پیوند کلیه و تالاسمی مشخص است؛  به‌طوریکه ما برای این بیماران پرونده‌ای تشکیل داده‌ایم که می‌توانند بر اساس آن داروی مورد نیازشان را از داروخانه‌هایی که داروهای بیماران خاص را ارائه می‌دهند، دریافت کنند. بنابراین این بیماران به مراجعه مکرر به ادارات کل بیمه در استان‌های مختلف برای تشکیل پرونده و تایید داروهایشان نیازی ندارند.

 

نگاهی به هزینه "دارو" و "درمان" بیماران خاص

وی با اشاره به هزینه‌های سازمان بیمه سلامت برای دارو و درمان بیماران خاص، افزود: به عنوان مثال سالانه برای هر بیمار ام‌اس به طور متوسط هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه می‌کنیم. به همین ترتیب برای بیماران پیوند کلیه حدود هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، برای بیماران تالاسمی پنج میلیون تومان، برای بیماران دیالیزی ۲۷ میلیون تومان و برای بیماران هموفیلی ۲۹ میلیون تومان در سال هزینه می‌شود. بر این اساس بیماران هموفیلی هر سال بیشترین سرانه هزینه، به‌ازای هر نفر را برای بیمه سلامت دارند. زیرا داروهایشان داروهایی گران بوده و برخی از داروها و فاکتورهای خونی‌شان وارداتی است.

 

تاییدیه‌هایی که هموفیلی‌ها را به ستوه می‌آورد

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران درباره مشکل بیماران هموفیلی مبنی مراجعه ماهانه آنها به ادارات کل بیمه سلامت در استان‌های مختلف جهت گرفتن تاییدیه برای دریافت داروهایشان، ادامه داد: به دلیل گران بودن داروهای بیماران هموفیلی، احتمال قاچاق این داروها به خارج از کشور وجود دارد. به همین دلیل برای بیماران هموفیلی نظارت بیشتری را قائل شدیم. ضمن اینکه سایر بیماران خاص دارای پروتکل درمانی هستند و مشخص است که یک بیمار دیالیزی در ماه چقدر دارو نیاز دارد. این درحالیست که بیماران هموفیلی به این دلیل که ممکن است در طول ماه دچار خونریزی‌های مکرر شوند و سطح فاکتورهای خونی‌شان متفاوت است، هنوز پروتکل درمانی مشخصی ندارند.

 

حاج‌محمودی با بیان اینکه نیاز بیماران هموفیلی به فاکتورهای انعقادی، بر اساس سطح خونی فاکتور و نوع بیماری مشخص می‌شود، گفت: باید توجه کرد که هموفیلی طیفی از اختلالات انعقادی است. بر همین اساس از وزارت بهداشت درخواست کرده‌ایم که پروتکل‌های بیماران هموفیلی مشخص و به ما ابلاغ شود تا بر اساس آن بتوانیم برای بیماران پرونده تشکیل دهیم. در این صورت هموفیلی‌ها هم مانند سایر بیماران خاص نیاز به مراجعه مکرر برای تشکیل پرونده و تایید دارو نخواهند داشت و جیره مشخصی از دارو برای بیمار تعیین می‌شود تا اگر احیانا برای بیمار مشکلی ایجاد شد یا ضربه‌ای خورد و خونریزی پیدا کرد، نیازی به تایید دارویش نداشته باشد و بتواند به صورت روتین دارویش را از داروخانه دریافت کند.

 

قول وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل درمانی هموفیلی‌ها

وی با بیان اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت به ما قول دادند که تا آخر خرداد ماه راهنمای بالینی بیماران هموفیلی را ابلاغ کنند، اظهار کرد: اگر این پروتکل به ما ابلاغ شود، می‌توانیم بر اساس سطح خونی بیمار، پرونده‌ای برای بیمار هموفیلی تشکیل دهیم. در این صورت دیگر نیازی به مراجعه این بیماران برای تایید داروهایشان در ادارات بیمه نیست.

 

حاج‌محمودی ادامه داد: از طرفی بیمه سلامت، در استان‌ها و شهرستان‌ها ادارات‌ کل دارد و حتی در بیمارستان‌ها ناظر بیمارستانی هم داریم که در بیمارستان مستقر بوده و می‌توانند برای بیماران تشکیل پرونده دهند. بنابراین در اکثر بیمارستان‌های دانشگاهی ناظر دانشگاهی داریم که می‌تواند کار تایید دارو را انجام دهد و در همان بیمارستان هم دارو قابل تهیه است.

 

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه ما طبق دستور پزشک معالج به بیماران دارو می‌دهیم، گفت: البته ممکن است بخشی از این دارو را بیمار هموفیلی در بیمارستان دریافت کرده باشد.در گذشته دارو در بیمارستان به بیمار تزریق می‌شد، ‌بدون اینکه ثبت شود. علاوه بر آن در بخش سرپایی هم از داروخانه دریافت می‌شد. این موضوع در حال حاضر مدیریت شده و اطلاعات بستری بیمار و تزریقات سرپایی او را در سامانه نگهداری می‌کنیم. بنابراین داروهایی که در بیمارستان به بیمار داده شده، از دستور پزشک کم می‌شود و مابقی آن به بیمار داده می‌شود.

 

حاج‌محمودی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از تاییدیه‌های بیمه در داروخانه‌ها انجام می‌شود، گفت: به عنوان مثال بیمار سرطانی یکبار به اداره کل بیمه مراجعه می‌کند و پرونده‌ای برایش تشکیل می‌شود تا بتواند به مدت ۹ ماه داروهایش را دریافت کند. بنابراین دیگر نیازی نیست که این بیمار برای هر بار دریافت دارو به بیمه مراجعه کند، بلکه می‌تواند دارو را مستقیما از داروخانه بگیرد.  اما بیماران هموفیلی چون پروتکل ندارند، نتوانستیم برایشان پرونده‌ای تشکیل دهیم و هر بار باید داروهایشان در ادارات کل بیمه یا از سوی ناظر بیمارستانی بیمه تایید شود.

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش