به گزارش فارس، در این جلسه دغدغه های والدینی که کودکان مبتلا به سندروم داون دارند مطرح و عنوان شد که مهمترین آنها درخواست پذیرش این کودکان در مهدهای کودک برای آشنا شدن هر چه بیشتر افراد از سالهای ابتدایی زندگی با این قشر از جامعه،حضور در مدارس عادی، آموزش و تسهیل برای اشتغال این کودکان در آینده مدارس عادی و همچنین فرهنگ سازی و آموزش جامعه برای عادی سازی حضور این افراد در بین مردم؛ هستند.
همچنین شرکت کنندگان در این جلسه با اشاره به اینکه روزجهانی "سندروم داون" در تقویم ایرانی حذف شده است؛ بر اهمیت درج این روز در تقویم ایرانی تاکید کردند و از سازمان بهزیستی به عنوان بزرگترین متولی معلولین در کشور ؛مکاتبه و پیگیری بازگشت این روز به تقویم ایرانی را خواستار شدند.
مشکلات و بیماری های جسمی به خصوص مشکلات غده تیروئید،بیماری های قلبی و دهان و دندان افراد مبتلا نیز مبحث دیگری بود که در این جلسه به آن اشاره شد و برای درمان مستمر و اثر بخش این بیماریها لزوم پوشش بیمه برای این افراد نیز درخواست شد.
نحوی نژاد، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی نیز بر ضرورت تشکیل جلسات این چنینی تاکید کرد و گفت: برای ارتباط بین بخشی؛ دولت،خانواده فرزندان مبتلا به سندروم داون و سازمانهای مردم نهاد، سه ضلع یک مثلث هستند.
وی افزود: حضور اشخاص حقیقی در سیستم های دولتی ماندگار نیست و فرصت حضور افراد علاقه مند در این زمینه کم است اما خانواده های مبتلا و سازمان های مردم نهاد فعال در این زمینه،معمولا به صورت جدی و پیگیر مسائل مربوط را دنبال می کنند و لازم است که این دو ضلع مثلث،ضلع دولت را به سوی خود جلب کنند و آنها را به سمت پیگیری درخواست های خودشان سوق بدهند.
نحوی نژاد همچنین بر حضور حداکثری مبتلایان به سندروم داون در جامعه در قالب تیم های ورزشی، فعالیت های فرهنگی و هنری،حضور در نمایشگاه ها و ...تاکید کرد.
- 17
- 4