محققان مسوول تولید واکسن کروناویروس "دانشگاه آکسفورد" اظهار کردند که کاهش انتقال ویروس در بریتانیا، اثبات موفقیت آمیز بودن واکسن آزمایشی را دشوارتر می کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از بلومبرگ، پروفسور "آدرین هیل" (Adrian Hill) مدیر مؤسسه جنر دانشگاه "آکسفورد" در گفت و گو با روزنامه تلگراف اظهارکرد: تولید واکسن (vaccine) یک مسابقه علیه ناپدیده شدن ویروس و علیه زمان است. ما در اوایل امسال گفتیم احتمال توسعه یک واکسن مؤثر تا ماه سپتامبر ۸۰ درصد است ولی اکنون شانس ما ۵۰ درصد است که امکان دارد هیچ نتیجه ای هم در بر نداشته باشد.
هیل در ادامه خاطرنشان کرد که انتظار میرود کم تر از ۵۰ نفر از ۱۰ هزار فردی که داوطلب تست واکسن کرونا (corona) در هفته آینده شده اند، ویروس را بگیرند. چنانچه آزمایش کم تر از ۲۰ نفر مثبت باشد، نتیجه امکان دارد بی فایده باشد.
هرچند دانشمندان در سطح دنیا در حال کار بر روی ۱۰۰ واکسن آزمایشی برای درمان بیماری کووید- ۱۹ هستند ولی فرآیند توسعه واکسن بسیار زمانبر است. در اوایل ماه مه دکتر "مایکل رایان" (Michael Ryan)، مدیر برنامه اضطراري سازمان جهانی بهداشت اظهارکرد: توسعه یک واکسن و توزیع آن در سطح جهان کار بسیار دشوار و همانند آپولو هوا کردن خواهد بود برای این که این احتمال وجود دارد که بیماری از بین نرود و بماند.
دولت انگستان موافقت کرده است که هزینه ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن را بپردازد که ۳۰ میلیون دوز امکان دارد تا ماه سپتامبر آماده شود. علاوهبراین رویترز گزارش داد که دانشگاه آکسفورد امکان دارد در ماه ژوئیه در یک برنامه آزمایشی در مقیاس بزرگ با شرکت دارویی مُدرنا همکاري کند.
- 9
- 2