سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۱۶:۰۹ - ۲۵ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۶۱۹
حوزه بهداشت و رفاه

۱۴۰ پزشک و پرستار بر اثر کرونا شهید شدند/ عادی سازی موجب اوج گیری دوباره کرونا شد

آمار شهدای کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جامعه پزشکی و پرستاری کشور تاکنون در اپیدمی کرونا بیش از ۱۴۰ شهید خدمت تقدیم کرده‌ و البته تعداد فوتی‌های این گروه بر اثر کرونا بیش از این تعداد است.

کیانوش جهانپور روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: شهدای خدمت کرونا افرادی هستند که حین درگیری برای خدمت به بیماران کرونایی به این بیماری مبتلا شدند و جان خود را از دست دادند و به همین علت شهید خدمت محسوب شدند اما تعداد پزشکان و پرستارانی که در این مدت درگیر کرونا شدند و جان خود را از دست دادند به مراتب بیشتر است.

وی ادامه داد: در طول ماههای گذشته بعد از اپیدمی کرونا نیروهای بسیار ارزشمندی را از جامعه پزشکی از دست دادیم که به هیچ وجه قابل جبران نیست. تعداد زیادی پزشک متخصص را از دست دادیم، استادانی را از دست دادیم که قبلا رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودند مثل دکتر پیروی که جراح بود. در تهران، گلستان و مازندران و استانهای دیگر پزشکان متخصص زیادی را از دست دادیم، همین چند روز پیش یک جراح پیوند کلیه را از دست دادیم که ۲۵۰۰ پیوند کلیه انجام داده بود، از دست دادن این نیروها خسارت بزرگی است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت بزرگترین نهادی است که در اپیدمی کرونا آسیب دید، جدا از زیانهای مالی که بیش از ۶۵۰۰ میلیارد تومان است، اساتید، پزشکان و پرستاران ارزشمندی را از دست دادیم. هر روز خبر درگذشت و از دست رفتن یک پزشک یا پرستار را می شنویم، در یکی از بیمارستانها همزمان ۲۱۰ نفر از پرسنل به علت ابتلا به کرونا به مرخصی استعلاجی رفتند.

جهانپور افزود: اکنون در پیک جدید بیماری کرونا تعداد تخت های بیمارستانی که به بیماران کرونا اختصاص پیدا کرده دوباره بیشتر شده البته هنوز به میزان اواسط اسفند نرسیده است، در آن زمان حدود ۳۰ هزار تخت بیمارستانی به بیماران کرونا اختصاص پیدا کرد و ۵۰ درصد تخت های آی سی یو به این بیماران داده شد، هنوز به آن شرایط نرسیده ایم.

وی گفت: اکنون در اکثر بیمارستانها روند پذیرش بیماران کرونا که نیازمند بستری هستند، انجام می شود. اما مساله این است که در برخی موارد در برخی بیمارستانهای شلوغ، بیماران اصرار دارند که حتما در آن بیمارستان بستری شوند در حالی که بیمارستان دیگری جا دارد و به راحتی امکان انتقال بیمار وجود دارد، گاهی بیماران حاضرند در حیات بیمارستان منتظر خالی شدن تخت بمانند اما به بیمارستان دیگری که امکان پذیرش دارد، نروند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت افزود: در مدیریت کرونا اغلب بیمارستانهای تهران و استانها خوش درخشیدند در همین تهران بیمارستانهای زیادی در جنوب، غرب و مرکز شهر خدمات بسیار موفقی داشتند و با ابتکارات و نظم و خلاقیت کارهای بسیار بزرگی انجام دادند و تهران را نجات دادند که باید در جای خود مطرح شود و از آنان قدردانی کرد.

شهادت ۱۴۰ مدافع سلامت در بحران کرونا/ عادی سازی موجب اوج گیری دوباره کرونا شد

ظفرقندی گفت: ۱۴۰ مدافع سلامت در بحران کرونا به شهادت رسیدند و بیش از ۵ هزار نفر از آنها به کووید-۱۹ مبتلا شدند.

آمار شهدای کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

 محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی در نشست خبری ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران پیرامون  «پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت» اظهار کرد: این روزها شاهد ویروس کرونا موجب نگرانی و آسیب شده است و ما باید در این برهه نظرات و پیشنهاد هایی که می تواند موجب پیگیری از شیوع بیشتر کرونا شود در میان بگذاریم.

او ادامه داد: غریب به ۶ ماه از شروع بیماری گذشته، در روزهای ابتدایی نسبتا رفتار خوبی از جانب مردم و مسئولان حوزه سلامت  دیدیم و بیماری در اواخر فروردین و اردیبهشت به میزان قابل قبولی کاهش پیدا کرد اما امروزه مشاهده می کنید دوباره بیماری اوج گرفته است که قاعدتا باید بررسی های علمی صورت بگیرد، علت  آمار رو به افزایش و نوع مواجه با این بیماری را در شرایط کنونی بررسی کرد.

کشورهای موفق در مقابله با کرونا

ظفرقندی بیان کرد: کشورهایی مانند نیوزلند، استرلیا، ژاپن، ویتنام و کره جنوبی توانسته اند با روش های مناسب با بیماری کرونا مقابله کنند و تقریبا بیماری در این کشورها حذف شد. بنابراین امکان برخورد صحیح با بیماری کرونا وجود دارد البته برخی از کشورها مدل غیر صحیحی به نام ایمنی جمعیتی انتخاب کردند که نتایج خوبی به دنبال نداشت و ما در آینده نزدیک به سطحی مطلوب ایمنی جمعی نخواهیم رسید، بنابراین مدل ایمنی جمعیتی مردود است و باید توجه داشت که ایمنی در برابر کرونا طولانی مدت نیست و بیماری دوباره عود خواهد کرد.

او اظهار کرد: بازگشایی ها باید بازنگری شود و با توجه به شرایط اقتصادی هر کشوری باید بازگشایی ها اتفاق بیفتد، در کشور ما با توجه به شرایط سخت اقتصادی، قرنطینه یا تعطیلی طولانی مدت موثر نخواهد بود برای اینکه معیشت روزمره مردم بایستی تامین شود اما باید توجه داشت که رها کردن و عادی سازی چاره کار نیست.

عادی سازی موجب اوج گیری دوباره کرونا شد

ظفرقندی با بیان اینکه عادی سازی موجب اوج گیری دوباره کرونا شد، گفت: عادی سازی کرونا از سوی مردم، مسئولان و حتی رسانه‌ها صورت گرفت و  این باعث شد مردم به مسافرت بروند، مراسم عزا و عروسی برگزار کنند و برگزاری مراسم های خود را دوباره از سر بگیرند.

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: ۱۴۰ مدافع سلامت در بحران کرونا به شهادت رسیدند و آسمانی شدند. جامعه پزشکی تا امروز بیش از ۵ هزار مبتلا را داشته است و ۱۴۰ نفر از اعضای کادر درمان در این مسیر شهید شده‌اند، اگر کادر خدمه بیمارستان را هم به آمار اضافه کنیم حدود ۱۰ هزار نفر مبتلا به کرونا بوده اند. آنچه امروز به آن نیاز داریم توجه به سلامت کادر پزشکی و درمان است و همه باید مسئولیت اجتماعی خود را در این زمینه انجام دهند.  

ظفرقندی بیان کرد: ما در مسیر مبارزه با کرونا گاهی باید بدویم و اگر شرایط تا حدودی خوب شد، آن زمان است که می‌توان آرام حرکت کرد، اما هرگز نباید خوابید چرا که غفلت موجب شکست ما رد برابر کرونا خواهد شد. 

او بیان کرد: طبیعتا خستگی و فرسودگی  و کاهش توان کار  کادر درمان یکی از معضلاتی است که بایستی به آن توجه کرد، باید توجه داشت قدم اول برای رسیدن به شرایط مناسب ایجاد یک همبستگی و عزم ملی است. زیرا تنها کادر درمان نمی توانند با این بیماری مبارزه کنند و نیازمند مشارکت مردم هستیم.

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: هنرمندان، نخبگان و همه اقشار باید وظایف اجتماعی خود را انجام دهند، ما می‌توانیم با تغییر نگرش و بازنگری در برخی امور، این بیماری را کنترل کنیم، باید بیماری را برای مردم بشکافیم و پروتکل‌های ابلاغی تغییر کند.

ظفرقندی اظهار کرد: باید پروتکل‌ها منطقه‌ای، سیال و هوشمند شود، بایستی خانواده بیماران مبتلا بررسی و محدودیت‌های لازم اعمال شود، یک میلیلارد یورو برای بحران کرونا تخصیص پیدا کرد اما فقط قسمتی از آن به بخش سلامت پرداخت شده است. فعالیت پرسنلی دولتی به صورت دورکار ۳۰ درصدی در مناطق قرمز انجام شود.

پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت با شعار #جان_ما_ ایران_ما 

او بیان کرد: ما تصمیم گرفتیم  یک پویش ملی  با عنوان «پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت» راه اندازی کنیم که تا روز پزشک در اول شهریور ماه   ادامه دارد. نهاد‌های مدنی هنرمندان و ورزشکاران به این پویش بپیوندند، شعار این پویش #جان_ما_ ایران_ما انتخاب شده است.

ظفرقندی در پاسخ به سؤال باشگاه خبرنگاران جوان درباره میزان ابتلای گروه های مختلف پزشکی به کرونا بیان کرد: در جامعه پزشکی ۵ هزار مبتلا و ۱۴۰ شهید داریم که از کل آمار یادشده ۲۰ درصد گروه پرستاری، ۱۹ درصد پرسنل بیمارستانی، ۱۷ درصد پزشکان عمومی، ۹ درصد پزشکان داخلی، ۵.۵ درصد پزشکان زنان و ... بوده‌اند.

او اظهار کرد پزشکان از ابتدا از کارت خوان استفاده می کردند اما یک فضا تخریبی رسانه‌ای ایجاد شد، در ابتدا زیرساخت‌های لازم برای ارتباط‌ مطب‌ها با سازمان امور مالیاتی فراهم نبود، ولی به صورت رسمی توافق نامه‌ای با امور مالی امضا و به تمام صنف‌ها ابلاغ شد، حداقل ۸ ماه پیش اقدامات اولیه صورت گرفت تا بیماران از این تسهیلات استفاده کنند  و مشکلات فنی و اجرایی در بانک مرکزی مرتفع شد.

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش