بسیاری از زوجین تفاهم را به معنی نداشتن هیچ گونه اختلاف نظری می دانند،تفاهم یعنی درک و پذیرش تفاوت ها و همچنین فهمیدن و فهماندن.
به گزارش سرپوش و به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت خانم دکتر سمیه شاه مرادی ،دکترای مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در گفتگو با برنامه حریم آرامش در مورد موضوع اهمیت شناخت عواطف و احساسات در زوجین گفت: ابراز عواطف و احساسات از اهمیت بالایی برخوردار است و یکی از مشکلاتی که اکثر زوجین با آن دست به گریبان هستند ،عدم شناخت کافی از عواطف یکدیگر است .لازم است طرفین با شناخت از نحوه صحیحی ابراز عواطف موجب گرم تر شدن کانون خانواده شوند که این امر در تحکیم روابط زوجین بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم تعریف مشخصی از عواطف ارائه دهیم باید گفت،با توجه به اینکه ما در زندگی هیجانات متفاوتی را تجربه می کنیم ،هیجانی مانند خشم ،شادی و ...اگر بتوان از لحظه وقوع این هیجانات اطلاع کافی داشت تا در جهت کنترل این هیجانات قدمی برداشت ،می توان گفت فرد از سواد عاطفی مناسبی برخوردار است.اما شناخت عواطف به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از این فاکتورها ،مساله هوش هیجانی است .هوش هیجانی توانایی شناخت عواطف و احساسات خود و دیگران است .اما نکته قابل توجه این است که هوش هیجانی بر خلاف آی کیو حتی در سنین بزرگسالی نیز قابل رشد و نمو است.هوش هیجانی مولفه های متعددی دارد،یکی از این مولفه ها توانایی تشخیص سر نخ هیجانات در دیگران است .
اگر بتوان از منشا ایجاد هیجانات در فرد مقابل اطلاع پیدا کرد ،می توان موجب ایجاد همدلی با طرف مقابل شد که در بهبود روابط اثر بسیار مثبت و سازنده خواهد داشت. وی در ادامه افزود:یکی دیگر از مولفه ها توانایی شناخت از عواطف خویشتن است.
اگر والدین بتوانند در کودکی بازخورد خوبی از هیجانات فرد به او ارائه دهند ،می توان انتظار داشت که فرد در سنین بزرگسالی شناخت بهتری از عواطف خود داشته باشد.مولفه دیگری که می توان از آن یاد کرد مساله ابراز وجود است ،به این معنی که فرد بتواند احساسات مثبت و یا منفی خود را به زبان بیاورد.امید است با رعایت این نکات شاهد روابط بهتری بین زوجین باشیم.
- 6
- 5