دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۲۱ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۱۶۱۴
مشاوره پزشکی

«ماسکنه» چیست / راه‌های درمان ماسکنه چیست؟

ماسک, راه‌های درمان ماسکنه
پژوهشگر داروساز و مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از عارضه ای موسوم به« ماسکنه» در پی استفاده طولانی مدت از ماسک خبرداد و خاطرنشان کرد:شست وشوی صورت قبل و پس از ماسک زدن با آب ولرم و شوینده بسیار ملایم بهترین راه پیشگیری از ماسکنه است.

محمد بقایی با تأکید براینکه بهترین راه پیشگیری از کرونا (corona) ، استفاده از ماسک است، گفت:ماسکنه در واقع آکنه و جوش های پوستی مانند جوش غرور است که به وفور در استفاده کنندگان ماسک دیده می شود و اسم ماسکنه از ترکیب ماسک و آکنه حاصل شده است.

او اضافه کرد:ماسکنه، آکنه و جوش های پوستی مانند جوش غرور است ولی منشاء هورمونی ندارد بلکه و منشاء تماسی دارد که فرد با استفاده از ماسک به واسطه گرما و رطوبت دچار این نوع از آکنه ها می شود.

پیشگیری از ماسکنه

پژوهشگر داروساز خاطرنشان کرد:برای پیشگیری از مشکلات پوستیِ استفاده از ماسک، یکی از بهترین کارها شست وشوی پوست است یعنی پیش از این که اشخاص ماسک استفاده کنند با آب ولرم و شوینده ملایم باید صورت را بشویند و لازم نیست از کف زیاد استفاده کنند.

بقایی ادامه داد:افراد که صبح یا شب که می خواهند سر کار بروند، صورت خود را بشویند و خشک کنند و پس از مرطوب کننده بسیار ملایم روی صورت استفاده کنند و ماسک بزنند و هرگاه احساس خشکی کردند از مرطوب کننده استفاده کنند.

او خاطر نشان کرد :هنگام بازگشت باید مجدد صورت را شست و شو داد. گاهی پوست خشک با دو بار شست وشو دچار مشکل می شود بدین ترتیب این افراد حداقل یک بار شست و شو را انجام دهند و بار دوم بدون شوینده، صورت خود را فقط با آب ولرم بشویند.

درمان ماسکنه

مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اذعان کرد:در صورت ابتلا به ماسکنه، میتوان از فرآورده های بدون نیاز به تجویز پزشک استفاده کرد. میتوان از بعضی کرم های مراقبت از پوست یا محلول های موجود برای آکنه استفاده کرد.

بقایی خاطرنشان کرد :چنانچه پس از یک هفته یا ۱۰ روز تظاهرات پوستی بهبود نکرد باید به پزشک مراجعه کرد تا درمان آکنه انجام شود چون این نوع آکنه بعد از ۱۰ روز اگر دچار التهاب شده باشد در آینده به لک پوستی تبدیل می شود.

او با تأکید براینکه برای جلوگیری از ضایعات مانای پوستی بعد از ۱۰ روز استفاده از کرم و محلول باید به پزشک مراجعه کرد، افزود:تشخیص ابتلا به درماتیت اطراف لب و بینی یا ابتلا به ماسکنه نیازمند معاینه پزشک است بنابراین توصیه می شود برای تشخیص آنها به پزشک مراجعه شود چون درمان این دو نوع مشکل پوستی متفاوت است و در نوع مشخصی از مشکلات پوستی باید از آنتی بیوتیک موضعی استفاده شود.

ماسک یکی از بهترین روش های پیشگیری از کرونا

محقق داروساز بیان کرد:پس از همه گیری بیماری کووید ۱۹ در دنیا یکی از بهترین راههای پیشگیری از ابتلا به کرونا قطعاً استفاده از ماسک است. توصیه می شود که حتماً از ماسک دولایه یا دو عدد ماسک استفاده شود البته گاهی استفاده از ماسک ها به هشت لایه میرسد چون بعضی ماسک ها پنج لایه و برخی سه لایه هستند.

بقایی ادامه داد:استفاده طولانی مدت از ماسک با توجه به اینکه ماسک ها از الیافت متنوع برخوردارند میتوانند ایجاد التهاب و آلرژی زایی کنند. استفاده طولانی مدت از ماسک، محیطی گرم، مرطوب و مناسب برای رشد میکروب، باکتری و حتی قارچ ها در سطح تماس با این لایه های محافظ فراهم می کند.

وی تاکید کرد:ماسک یکی از بهترین روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا است ولی با استفاده طولانی مدت از آن با عوارض آن به خصوص در استفاده کنندگان از ماسک هایی با قدرت نفوذ هوای کمتر رو به رو هستیم. این عوارض در کادر درمان که از ماسک ان ۹۵ بیشتر استفاده می کنند، مشاهده می شود و خشکی و پوسته پوسته شدن پوست یکی از مشکلات شایع پوستی درماتیک یا آلرژی های پوستی در آنها است.

ماسک, راه‌های درمان ماسکنه

مشکلات پوستی اطراف لب و بینی

مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه درماتیک های تماسی جزو شایع ترین آلرژی های پوستی به شمار میروند ، افزود:به عنوان مثال هنگامیکه از کلاه استفاده می کنیم، در ناحیه تماس مستقیم کلاه با سر در طولانی مدت شاهد واکنش پوستی می شویم که این مشکل در ناحیه تماس دست با دستکش نیز حاصل شود که به آن" درماتیک زن خانه دار " گفته می شود. درماتیک به واکنش های پوستی شامل التهاب، قرمزی، پوسته پوسته شدن و خارش اطلاق می شود.

بقایی اضافه کرد:این واکنش های آلرژی به واسطه تماس با مواد شیمیایی، گیاهی، آفتاب و پروتئین نیز می تواند رخ دهد به طورمثال زنان خانه دار که معمولا با گل و گیاه در تماس هستند یا قصاب ها که با گوشت در تماس هستند می تواند خشکی، خارش و پوسته پوسته شدن پوست اتفاق بیفتد.

او ادامه داد :مشکل دیگر در پی استفاده از ماسک درماتیک و واکنش های پوستی اطراف لب و بینی است که با خشکی، قرمزی و التهاب همراه است. گاهی تک و توک آکنه می بینیم که با ماسکنه متفاوت است و اطراف دهان و بینی بیشتر است. این تظاهرات پوستی قبل بین گروه سنی ۱۵ تا ۵۰ ساله بیشتر مشاهده می شد ولی امروز در همه گروه های سنی دده می شود. گاهی تظاهرات پوستی با تظاهرات قارچی همراه هستند که در این صورت شاهد عفونت قارچی می شویم.

ماسک, راه‌های درمان ماسکنه

۲ توصیه مهم به کادر درمان

مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو برای پیشگیری از مشکلات پوستی به کادر درمان ۲ توصیه کرد و بیان کرد:توصیه اول شست وشوی صورت به طوریکه پیش از این توضیح داده شد، است و توصیه دوم برداشتن ماسک پس از ۴ ساعت در فضایی امن است.

بقایی افزود:کادر درمان بعد از چهار ساعت استفاده از ماسک باید ۱۵ دقیقه ماسک خود را در فضای کاملاً امن بردارند؛ آنها میتوانند در محوطه سرباز، اتومبیل شخصی یا سالن هایی با سقف بلند و بدون حضور افراد و رعایت فواصل چهار متری ماسک را بردارند و به پوست خود فرصت سازگاری با محیط را بدهند.

او با ارائه توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از مشکلات پوستی اظهار داشت :تغذیه میتواند نقش موثری در بهبود و پیشگیری از ضایعات پوستی داشته باشد. مصرف آب، سبزی و صیفی جات زرد، قرمز، سبز و بنفش رنگ می شود می تواند در پیشگیری از بروز مشکلات کمک کند.

بقایی اظهار امیدواری کرد با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون و رعایت فواصل اجتماعی کمتر شاهد ابتلا به بیماری کرونا (corona) باشیم.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش