یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۸:۴۰ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۰۶۵
مشاوره پزشکی

چند راهکار ساده برای مقابله با اضطراب

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,اضطراب
اضطراب ناخوشایند و مبهم هراس و دلواپسی با منشاء ناشناخته است که به فرد دست می‌دهد. . وقوع مجدد موقعیت‌هایی که قبلاً استرس زا بوده‌اند یا طی آن‌ها به فرد آسیب رسیده است باعث اضطراب در افراد می‌شود. تکرار آن می تواند زندگی فرد را مختل کند. بنابراین بهتر است با پیگیری و خوددرمانی های اضطراب آشنا شویم.

به گزارش میزان، اضطراب ناخوشایند و مبهم هراس و دلواپسی با منشاء ناشناخته است که به فرد دست می‌دهد. و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیت‌هایی که قبلاً استرس زا بوده‌اند یا طی آن‌ها به فرد آسیب رسیده است باعث اضطراب در افراد می‌شود. همهٔ انسان‌ها در زندگی خود دچار اضطراب می‌شوند، ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکل‌ساز است. تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهند که اضطراب در خانم‌ها، طبقات کم‌درآمد و افراد میان‌سال و سال‌خورده بیشتر دیده می‌شود.

 

اضطراب می‌تواند خود را در قالب ترس، عدم آرامش، عدم تمرکز در کار یا مدرسه، به‌سختی به خواب رفتن یا بیداری‌های شبانه و به‌راحتی خشمگین شدن نشان دهد. در موقعیت‌های اجتماعی ممکن است به‌سختی با اطرافیان صحبت کنید؛ زیرا ممکن است احساس کنید که به‌طور مرتب در مورد شما قضاوت می‌شود. همچنین در این شرایط ممکن است لکنت‌زبان پیدا کنید، عرق کنید، خجالت بکشید یا ناراحتی معده بگیرید. درصورتی‌که اضطراب به حالت بحرانی خود برسد، به‌صورت حملات عصبی نمایان می‌شود؛ اضطراب ناگهانی باعث می‌شود که حس حمله‌ی قلبی به شما دست دهد، عصبی شوید یا کنترل خود را از دست دهید. اضطراب می‌تواند به‌صورت دائمی و در قالب اختلال اضطراب عمومی باعث فراگیر شدن نگرانی و ایجاد تردید در آینده در شما شود.

 

چه زمانی تصمیمات کلیدی بگیریم؟

اکثر مردم اضطراب را تجربه می‌کنند؛ اما اگر که اضطراب در زندگی، خواب، توانایی ارتباط با دیگران یا بهره‌وری شما در کار یا مدرسه اختلال ایجاد می‌کند، شما ممکن است به اختلال اضطراب دچار شده باشید. مطالعه نشان می‌دهد که اگر اختلال اضطراب درمان نشود، می‌تواند منجر به افسردگی، مرگ زودرس و خودکشی شود. با وجود اینکه اضطراب به پیامدهایی جدی در سلامت افراد منجر می‌شود، داروهایی که برای درمان آن تجویز می‌شوند عموماً در طولانی‌مدت تأثیرگذار نیستند و نشانه‌های اضطراب مجدداً برمی‌گردند و شما به پله‌ی اول بازمی‌گردید.

 

علم چگونه می‌تواند کمک کند؟

نحوه‌ی تقابل یا انجام فعالیت‌های شما در زندگی تأثیر مستقیمی بر مقدار اضطرابی دارد که تجربه می‌کنید. با بهبود دادن روش انجام فعالیت‌های روزانه، شما می‌توانید مقدار اضطراب خود را به سطح کمتری برسانید. در ادامه به تعدادی از بهترین مهارت‌های مقابله با اضطراب می‌پردازیم؛ مهارت‌هایی که از دل تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه کمبریج به‌ دست‌ آمده و در سی‌امین کنگره‌ی اروپایی نورو سایکو فارماکولوژی در پاریس ارائه‌ شده است.

 

آیا احساس می‌کنید که زندگی شما از کنترل خارج‌ شده است؟ آیا تصمیم گرفتن در کارها برای شما سخت شده یا شروع کاری جدید برای شما دشوار است؟ یکی از راه‌های غلبه بر تردید و ناامیدی از وارد شدن به پروژه‌های جدید، نترسیدن و شروع کردن آن است؛ اما این شروع کار چگونه به ما کمک می‌کند؟ با شروع کار، سرعت فرآیند تصمیم‌گیری شما افزایش یابد و شما را درمقابل عمل انجام‌شده قرار می‌دهد. در غیر این صورت، شما می‌توانید برای آنکه چگونه یا چه‌کاری را باید انجام دهید، ساعت‌ها وقت صرف کنید که این کار باعث اتلاف وقت و ایجاد استرس می‌شود.

 

مردم اغلب علاقه‌ دارند که کارها را به بهترین نحو ممکن انجام دهند یا در بهترین زمان ممکن آغاز کنند؛ اما این انتظار می‌تواند باعث تعویق، تأخیرهای طولانی یا حتی ممانعت از انجام دادن کارها شود؛ درنتیجه استرس و اضطراب به وجود می‌آید. در عوض چرا کار را شروع نکنیم و نگران چگونه انجام دادن آن نباشیم.

 

این کار باعث می‌شود که شما بسیار راحت‌تر وارد مسئله‌ی مورد نظر شوید و همچنین وظایفتان را سریع‌تر از گذشته انجام دهید. در اغلب موارد پی خواهید برد که آن‌قدرها هم کارتان بد نیست و اگر هم کارتان مناسب نیست، همیشه برای بهبود دادن آن فرصت هست. شعار نترسیدن و شروع کردن کار، شما را برای امتحان کردن تجربه‌های جدید تشویق می‌کند، همه‌چیز را مقداری لذت‌بخش‌تر می‌کند و نگرانی‌های شما در مورد نتیجه‌ی کار را متوقف می‌کند.

 

خودتان را ببخشید و منتظر زمان دیگری برای نگران شدن باشید

آیا شما خودتان و مخصوصاً اشتباهاتی را که مرتکب شده‌اید مورد انتقاد قرار می‌دهید؟ تصور کنید دوستی دارید که مرتباً تمام اشتباهات شما و زندگیتان را به شما گوشزد می‌کند. احتمالاً تلاش می‌کنید که سریعاً از دست او خلاص شوید؛ اما افراد مضطرب بدون آنکه حتی خودشان بدانند، مرتباً خود را مورد انتقاد قرار می‌دهند و با خودشان ارتباط خوبی ندارند؛ بنابراین شاید زمان آن فرارسیده باشد که تغییر را آغاز کنیم و اشتباهاتمان را ببخشیم. اگر در شرایطی از خودتان خجالت می‌کشید، خودتان را سرزنش نکنید؛ یعنی انگیزه‌ی لازم برای سرزنش کردن خود را یافته‌اید؛ افکار منفی را از خود دور کنید و مجدداً روی کاری که انجام می‌دادید، تمرکز کنید.

 

یکی دیگر از استراتژی‌های تأثیرگذار، انتظار برای نگرانی است؛ اگر اشتباهی رخ داد و احساس کردید که اشتباه از شما بوده است و باید نگران شوید، این کار را فوراً متوقف کنید؛ در عوض، اضطراب خود را به تعویق بیندازید و به زمان دیگری موکول کنید و ۱۰ دقیقه در روز به مسائل نگران‌کننده‌ی خود اختصاص دهید. با این کار هنگامی‌که مجدداً به موضوع فکر می‌کنید، دیگر آن اضطراب اولیه را که برای شما ناراحت‌کننده بود، احساس نمی‌کنید؛ تصورات نگران‌کننده‌ی ما درصورتی‌که به آن‌ها بها ندهیم، عموماً خیلی سریع فروکش می‌کنند.

 

 

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش