توحید سیف برقی، متخصص پزشکی ورزشی در گفتگو با شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه افرادی که ورزش میکنند از سلامت اجتماعی مطلوبی برخوردار هستند، افزود: مطالعات نشان میدهد ورزشهای هوازی که برای کاهش استرس توصیه شده، منجر به افزایش هورمونهایی داخل خون میشود که تسکین بخش بوده و میتواند مدتها فرد را از استرسهای روانی دور کند.
وی ادامه داد: افرادی که میخواهند ورزش را با هدف کاهش استرس انجام دهند، باید به طور منظم و در زمانهای خاص ورزش کنند و هر چقدر نظم در ورزش رعایت شود، تاثیر بیشتری در کاهش استرس و اضطراب خواهد داشت.
سیف برقی با بیان اینکه برای پایداری زانو، علاوه بر رباطها که از زانو محافطت میکند، عضلات نیز چنین نقشی دارند، افزود: هر چقدر تمرینهای ورزشی از نوع قدرتی و استقامتی، بتواند عضلات اطراف زانو را تقویت کند دردهای زانو را کاهش میدهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یکی از عضلات خیلی مهم در کنترل زانو را عضلات جلوی ران دانست و گفت: این عضلات از ناحیه لگن شروع شده و تا بالای ساق ادامه مییابد. با تمرینهای مقاومتی یا حالت انقباضی در ناحیه عضلات، میتوان به حمایت و تقویت بیشتر زانوها کمک کرد.
این متخصص پزشکی ورزشی در ادامه تاکید کرد: افرادی که آرتروز یا پای پرانتزی دارند نباید فعالیت و تحرک بدنی را ترک کنند، اما شدت و مدت فعالیت و حجم این فعالیت باید در حدی باشد که فرد به آستانه درد نرسد. زمانی که به آستانه درد برسند اینجا خط قرمز ورزش است.
وی ادامه داد: بنابراین بیمار میتواند پیاده روی را ادامه دهد؛ ضمن اینکه تقویت عضلات چهار سر زانو با وزنه خیلی مهم است و به کاهش درد و کنترل آرتروز کمک میکند.
سیف برقی تصریح کرد: برای تقویت عضلات جلوی، خلفی و طرفی گردن، تمرینهای شایعی از نوع ایزومتریک یا تمرینهای ایستا به بیماران داده میشود، اما در کلینیکهای درمانی برای آرتروز گردن، برنامه ۵ جلسهای از نوع ورزشهای خفیف تجویز میشود تا بیمار به وضعیت مناسب برسد.
این متخصص پزشکی ورزشی در خصوص سونای خشک و بخار نیز بیان کرد: ممکن است فرد در زمان حضور در سونای خشک تا یک کیلو وزن خود را از دست بدهد، اما وزن از دست رفته، نشان از کاهش چربی نیست؛ بلکه آب از دست رفته، آب بدن است که با مصرف مایعات مجددا جایگزین خواهد شد. این باور نادرستی است که در سونای خشک و بخار امکان کاهش چربی وجود دارد، ضمن اینکه در سونا فقط حرکات و تمرین ورزشی کششی خفیف توصیه میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان به افراد بالای چهل سال نیز توصیه کرد: بعد از چهل سالگی و برای جلوگیری از تحلیل عضلات علاوه بر ورزشهای هوازی، جهت تقویت عضلات قوقانی و تحتانی، کوچک و بزرگ مانند سینه و بازو و افزایش حجم و توان عضلات باید در هفته دو تا سه بار، در سه ست با تکرار ۱۰ تا ۱۲ از وزنه استفاده کرد.
- 18
- 6