چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۲ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۳۵۷۵
مشاوره پزشکی

اگر کم‌تحرک هستید این مواد غذایی را مصرف کنید

مود غذایی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
هرچه سوخت و ساز بدن شما بهتر باشد، کالری بیشتری می سوزانید. این مساله به ویژه برای افرادی که بیشتر ساعات کاری خود را در حالت نشسته سپری می کنند، اهمیت دارد.

به گزارش عصر ایران به نقل از استپ تو هلث، تصمیم های روزانه درباره خوراکی هایی مصرفی اثر مستقیمی بر سلامت بدن انسان دارد. شما می توانید به طور منظم غذاهای چرب و پروتئین حیوانی مصرف کنید که این شرایط احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی و مغزی عروقی، و چاقی را افزایش می دهد. و یا می توانید یک رژیم غذایی متنوع با سطح چربی کم و سرشار از فیبر را دنبال کنید.

 

شواهد علمی نشان داده اند که سلامت و یک رژیم غذایی متعادل دست در دست یکدیگر دارند. بر همین اساس، آشنایی هرچه بیشتر با مواد غذایی سالم اهمیت دارد.

 

افزون بر این، شما باید این مساله را در نظر بگیرید که یک سبک زندگی کم تحرک تا چه اندازه می تواند برای سلامت شما مضر باشد. تنقلات ناسالم و نشستن های طولانی مدت روبروی رایانه عواملی هستند که دیر یا زود سلامت شما را تحت تاثیر قرار می دهند.

 

اگر مجبور هستید روزانه ساعات زیادی را در حالت نشسته سپری کنید، مصرف این مواد غذایی را مد نظر قرار دهید.

 

مواد غذایی مفید برای بینایی

مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-۳، لوتئین، روی، و ویتامین های A، C و E می توانند به محافظت از سلامت چشم ها کمک کنند. در همین راستا، شما می توانید مصرف سبزیجات برگدار سبز مانند کاهو، اسفناج و کلم را مد نظر قرار دهید.

 

مواد غذایی مانند تخم مرغ، میوه های خانواده مرکبات، مغزها و دانه های خوراکی، و ماهی های چرب مانند سالمون، تن، خالمخالی و قزل آلا نیز توصیه می شود. غلات صبحانه و مخمر برای بینایی خوب هستند زیرا حاوی ویتامین B بوده که به پیشگیری از افت بینایی کمک می کند.

 

میوه های خانواده مرکبات نیز به واسطه محتوای ویتامین C خود برای تقویت بینایی بسیار خوب هستند. این ویتامین به تولید کلاژن در عضلات و اطراف چشم ها کمک می کند.

 

مواد غذایی مفید برای سیستم ایمنی

محیط های اداری فضای خوبی برای رشد و گسترش باکتری ها و ویروس ها محسوب می شوند. از این رو، جای شگفتی نیست که فردی مبتلا به سرماخوردگی به راحتی افراد اطراف خود را نیز بیمار کند.

 

برای پیشگیری از این شرایط، باید مصرف مواد غذایی که سیستم ایمنی را تقویت می کنند، مد نظر قرار بگیرد. به عنوان مثال، میوه های خانواده مرکبات، فلفل های قرمز، بروکلی، سیر، زنجبیل، کیوی، و پاپایا به مبارزه با ویروس ها کمک خواهند کرد.

 

همچنین، شما می توانید ماست را به عنوان یک میان وعده انتخاب کنید. پروبیوتیک های موجود در ماست باکتری های سالمی هستند که روده ها را عاری از میکروب های بیماری‌زا نگه می دارند. افزون بر این، آنها به افزایش برخی سلول های T کمک می کنند.

 

مواد غذایی مفید برای سوخت و ساز

نرخ سوخت و ساز شما این که با چه سرعتی کالری می سوزانید را تعیین می کند. سرعت آن می تواند به واسطه عوامل مختلفی از جمله سن، جنسیت، ژنتیک، و سبک زندگی ارزیابی شود.

 

هرچه سوخت و ساز بدن شما بهتر باشد، کالری بیشتری می سوزانید. این مساله به ویژه برای افرادی که بیشتر ساعات کاری خود را در حالت نشسته سپری می کنند، اهمیت دارد.

 

مصرف جلبک دریایی، قهوه، چای، حبوبات، گوشت بدون چربی، و ادویه هایی مانند زنجبیل، فلفل کاین، و هل می تواند به حفظ سوخت و ساز مناسب کمک می کند.

 

به خاطر داشته باشید اگر بسیار کم غذا بخورید، سوخت و ساز شما کند خواهد شد تا کالری کمتری در طول روز سوزانده شود.

 

مواد غذایی مفید برای مغز

مغز فرمانده بدن انسان است. یک رژیم غذایی سالم برای هر یک از اندام های بدن انسان اهمیت دارد.

 

مصرف ماهی های چرب مانند سالمون و قزل آلا، بلوبری، مغزها و دانه های خوراکی برای بهبود عملکرد قشر خاکستری مغز و همچنین کند کردن آهنگ پیری مفید است. همچنین، مواد غذایی سرشار از فیبر مانند جو دوسر، نان غلات کامل، برنج قهوهای، آب انار، و شکلات تلخ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

 

مواد غذایی مفید برای دستگاه گوارش

یک سبک زندگی کم تحرک و نشستن های طولانی مدت برای ۱۰ سال یا بیشتر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را دو برابر افزایش می دهد. برای پیشگیری از این شرایط، ورزش منظم و یک رژیم غذایی سالم و متعادل اهمیت دارد. رژیم غذایی شما باید شامل میوه هایی مانند سیب و گلابی، و سبزیجاتی مانند پیاز، مارچوبه و سیر باشد.

 

همچنین، حبوبات مانند نخود، سویا، عدس، گندم و محصولات گندم، چاودار، و جو را در رژیم غذایی خود جای دهید. مصرف میوه های خشک و محصولات لبنی مانند شیر، پنیر، و ماست را نیز فراموش نکنید. در نهایت، کاهش مصرف گوشت های فرآوری شده و قرمز توصیه می شود، زیرا آنها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش