چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۴۳۶۶
مشاوره پزشکی

توصیه‌های تغذیه‌ای مربوط به مواد مغذی و مواد غذایی برای مقابله با ویروس کرونا

توصیه‌های تغذیه‌ای مربوط به مواد مغذی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه مصرف بعضی غذاها میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) شود، خاطرنشان کرد:برای تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از ابتلا به بیماریها و عوامل بیماری زا به خصوص کرونا ویروس در این برهه زمانی، باید ضمن رعایت نکات بهداشتی، سفارش های تغذیه ای مربوط به مواد مغذی و مواد غذایی را نیز جدی گرفت.

فتح الله پورعلی در گفتگو با ایسنا با اشاره به نقش شامل ویتامین ها در تقویت سیستم ایمنی بدن ، بیان کرد :ویتامین سی نقش بسیار مهمی در پشتیبانی، بازسازی، تقویت سیستم ایمنی و مقاوم سازی بدن داشته و با توجه به آنتی اکسیدان بودن، به خنثی کردن رادیکال های آزاد بدن به سیستم ایمنی کمک کرده و بنظر میرسد که ویتامین C با افزایش تولید گلبول های سفید خون، فرآیند مبارزه با عفونت را تقویت می کند.

وی با تأکید بر ضرورت تامین ویتامین سی مایحتاج بدن بصورت روزانه از طريق مواد غذایی، خاطرنشان کرد:ویتامین C در انواع میوه ها و سبزی ها وجود داشته و مرکبات من جمله لیمو، پرتقال، نارنگی و گریپفروت و انواع توت، انبه، کیوی و انواع سبزیجات جدید از منبع های خوب آن به شمار می‎آیند.

او اضافه کرد:ویتامین D هم نقش بسیار مهمی در جذب کلسیم و رشد استخوان‎ها داشته و مطالعات جدید، حکایت از نقش داشتن این ویتامین در محافظت از سیستم ایمنی دارند.

پورعلی در امتداد با اشاره به نقش ماده های معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن ، اعلام کرد :تامین آهن موردنیاز بدن جهت خونسازی و تقویت نیروی دفاعی بدن اجباری بوده و کمبود آن میتواند ایمنی کلی بدن را کاهش دهد، انواع ماهی ها، گوشت قرمز (Red Meat) و تخم مرغ از منابع حیوانی آهن و کلم قمری، چغندر قرمز، کلم بروکلی، غلات و حبوبات، گردو، جوانه گندم وانواع مغزها و آجیل ها از منابع منابع گیاهی آن هستند.

وی با برشماری بعضی منابع غنی منیزیم، سلنیوم و روی، بیان کرد:منابع غذایی حاوی روی، منیزیم و سلنیوم تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و منابع غذایی روی در گوشت های مختلف، غلات و حبوبات، بادام زمینی، شیر کم چرب و تخم مرغ، منابع غذایی منیزیم در بادام زمینی، اسفناج، نخودسبز، گوشت گاو و گوساله، انواع میوه ها، سیب زمینی (potato) و آجیل، نان جو، نان گندم، جوانه گندم، سبوس گندم، عدس، لوبیا سفید، کلم بروکلی، اسفناج و دیگر سبزیجات، گردو، فندق و بادام و منابع غذایی سلنیوم در انواع پنیر، شیر، تخم مرغ، گوشت و جگر گوساله و گاو، قلوه، ساردین و سایر انواع ماهی ها یافت می‎شوند.

او اضافه کرد:کلسیم موجود در شیر، لبنیات، کنجد، بادام، لوبیای سویا، کلم سبز، اسفناج و کلم بروکلی و اسیدهای چرب امگا- ۳، ویتامین های گروه B، E، A، بتا- کاروتن و لسیتین و استیل کولین هم از مواد مغذی مؤثر در سیستم ایمنی بدن هستند.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان مطرح کرد :ویتامینe هم یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در تنظیم و حفظ عملکرد دستگاه ایمنی بدن بسیار مهم است، دانه ها و جوانه ی گندم، گردو، بادام و پسته و بادام، تخمه آفتابگردان، ذرت، جوانه گندم، روغن گردو، روغن کنجد و زیتون (Olive)، روغن هسته انگور، روغن جوانه ذرت، روغن آفتابگردان، روغن جوانه گندم، غالت کامل، انواع مغزهای گردو، بادام زمینی و فندق دارنده ویتامین E هستند.

وی با اشاره به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن ، اظهار کرد :تخم مرغ، جگر و لبنیات و انواع میوه ها و سبزی های رنگی و هویج، اسفناج، طالبی، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گوجه فرنگی و انبه از منابع این ویتامین به شمار می آیند.

وی در ادامه تامین فیبر و پروتیئن را برای بدن ضروری بیان کرد و گفت:میوه ها و سبزیجات و غلات سبوس دار حاوی فیبر هستند، در مورد پروتئین (Protein) نیز کمبود آن میتواند ایمنی کلی بدن را کاهش دهد، سفارش می شود افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، خوراکی هایی مثل تخم مرغ، سویا، خشکبار، غذاهای دریایی و گوشت دارای پروتئین را مصرف کنند.

پورعلی با اشاره به نقش آنتی اکسیدان ها در تقویت سیستم ایمنی بدن ، اظهار کرد :آنتی اکسیدان ها با مقابله با رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن مانع از تخریب سلولی و کاهش احتمال ابتلا به انواع بیماری ها علی الخصوص سرطان (cancer) میشوند ، میوه ها و سبزی های زرد، نارنجی و قرمز، مواد غذایی دارای ویتامین های C و E در مرکبات، فلفل دلمه ‎ای ها، میوه ها و سبزی های رنگی خام، گوجه فرنگی، مرکبات، چغندر، توت فرنگی، کیوی، نخود، هویج، تخمه آفتابگردان، سیب، بادمجان، پیاز قرمز و منابع غذایی حاوی سلنیوم، غذاهای دریایی و جگر و منابع روی، گوشت قرمز ، مرغ و ماهی، مغزها، حبوبات، غلات سبوسدار و ... دارای آنتی اکسیدان هستند.

او در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر ضرورت رعایت اصول تغذیه سالم، ذکر کرد :رعایت سه اصل تنوع، تعادل و تناسب غذایی در سفره ها، سبب تقویت سیستم ایمنی اشخاص شده و یک برنامه غذایی متعادل گزینه خوبی برای مبارزه با انواع گوناگون ویروس ها و عفونت ها به شمار می‎آید، به این معنی که در صورتیکه رژیم غذایی (diet) ما نامطلوب باشد، بیشتر دچار بیماری می‎شویم و بدین ترتیب زمان بیشتری برای بهبود نیاز است.

او یاد آوری کرد :مصرف مرکبات، لبنیات بالاخص لبنیات پروبیوتیک و غنی شده با ویتامین D، ماهی، مصرف انواع دانه ها، میوه های رنگی، پیاز، ادویه ها و شکلات تلخ هم در تقویت سیستم ایمنی مؤثر مهمی دارند.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استانی با اشاره به نقش مایعات در دفع سموم بدن، گفت :نوشیدن آب و مایعات به میزان کافی میتواند ماده های سمی را از بدن دفع و خارج کرده و سیستم دفاعی بدن را تقویت کند، میتوان روزانه بخشی از دریافت مایعات خود را به چای سبز اختصاص داد، به دلیل آنکه چای سبز به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی پلی فنول ها و فالونوئیدها سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

او در ادامه با تأکید بر نقش ورزش در تندرستی بدن، اضافه کرد:ورزش باعث تقلیل اضطراب شده و یکی از راههای تقویت سیستم ایمنی بدن است، همینطور تحرک و فعالیت بدنی مرتب روزانه با جلوگیری از بروز اضافه وزن و چاقی، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و... را هم پایین می آورد.

وی در ادامه با بیان سفارش بر پرهیز از مصرف بیش از حد چربی ها به خصوص چربی های اشباع شده و اسید چرب امگا- ۶ و کلسترول، گفت:قندهای افزوده شده و رژیم های غذایی با گلیسمیک بالا میتوانند موجب کاهش عملکرد گلبول های سفید خون شده و به شکل شکل گیری التهاب، و آسیب سیستم ایمنی منجر شود.

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش