دکتر فاطمه صحتی روز سه شنبه هشتم مهرماه به مناسبت روز جهانی قلب بیان کرد :قلب موتور محرکه بدن است و پس از بیماری های عفونی بيش ترین مرگ و میر در جهان بر اثر بیماری های قلبی- عروقی ایجاد می شود.
به گزارش ایسنا، وی گفت :هر سال از سوی انجمن جهانی قلب شعاری تصویب می شود تا مردم نسبت به بیماری های قلبی و عروقی آگاه تر شوند و هر سال ۲۹ سپتامبر در سراسر جهان به مناسبت روز جهانی قلب برنامه های متعددی در جهت آگاهی مردم برگزار می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطر نشان کرد:عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی به دو گروه تقسیم می شوند. گروه اول عوامل خطر سازی هستند که قابل کنترل نیستند مثل سن، جنس و ژنتیک؛ در افرادی که به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند ما باید سعی کنیم این افراد را هر چه زودتر شناسایی و عوامل خطرساز قابل کنترل را در این افراد کنترل کنیم.
وی خاطر نشان کرد :عوامل خطر ساز قابل کنترل اصلاح سبک زندگی، عدم استفاده از دخانیات، کنترل دیابت (Diabetes)، فشار خون (Blood pressure) و چربی خون است.
صحتی تاکید کرد:این روز فرصت مناسبی است تا در افراد احساس خطر ایجاد شود چرا که بیماری های قلبی فقط مختص افراد سال خورده نیست و متاسفانه به دلیل سبک زندگی غلط، عدم تحرک، فشارهای روانی و استرس بیماری های قلبی در افراد جوان نیز بسیار شایع شده است. شیوع بسیاری از بیماری های قلبی به دوران کودکی باز می گردد و باید از همان ابتدا سبک زندگی افراد را کنترل کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت:افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی هستند در دوران شیوع کرونا باید بسیار دقت کنند چرا که بیشتر در معرض خطر هستند. این افراد باید پروتکل های بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.
وی بیان کرد :کرونا ممکن است در قلب افراد سالم نیز اثراتی به وجود آورد و موجب التهاب ماهیچهٔ قلب ، نارسایی و افزایش میزان انعقاد پذیری خون شود که باعث بروز سکته می شود.
- 15
- 3