دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۰۹ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۱۶۵۶
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

عامل ژنتیکی در ابتلا به کرونای حاد موثر است

ابتلا به کرونای نوع حاد,نقش عامل ژنتیکی در ابتلا به ویروس کرونا
طبق یافته های محققان، تفاوت های ژنتیکی خطر ابتلا به کرونای حاد را افزایش می دهد.

شانزده دگرگونی جدید دی ان ای (DNA) در مطالعه انجام شده روی بیش از ۵۷ هزار نفر کشف شد که با ابتلا به نوع حاد کووید- ۱۹ ارتباط دارند.

محققان کنسرسیوم جنومیک (GenOMICC) (ائتلافی جهانی برای مطالعه ژنتیکی در بیماری های بحرانی) با سرپرستی دانشگاه ادینبورو و مشارکت شرکت جنومیکس انگلستان (Genomics England) با توالی یابی ژنوم ۷۴۹۱ بیمار در ۲۲۴ بخش مراقبت های ویژه در بریتانیا به این نتایج دست یافتند.

دی ان ای این افراد با ۴۸ هزار و ۴۰۰ نفر دیگر که به ویروس کرونا مبتلا نشده بودند و ۱۶۳۹ نفر که ابتلا به کووید خفیف را از سر گذرانده بودند مقایسه شده بود.

دگرگونی ها بطور طبیعی در ۱۶ ژن مجاری ایمنی، التهاب و انعقاد در بدن رخ می دهد. این تفاوت ها بر شدت بیماری کووید تأثير می گذارد.

این یافته ها که در مجله نیچر (Nature) منتشر شده است، نشان داد که چگونه وجود یک نوع ژن در افراد برای افزایش خطر ابتلا به بیماری شدید کافی است و میتوان درمان و داروهایی برای کمک به مهار کووید در مراحل اولیه ابتلا فراهم کرد.

پروفسور کنت بایلی، محقق ارشد این پروژه و مشاور پزشکی مراقبت های ویژه در دانشگاه ادینبورو، می گوید:« طبق آخرین یافته های ما، حملات مولکولی خاصی در کووید- ۱۹ حاد صورت می گیرد.»

«این نتایج توضیح می دهد که چرا ابتلا به کووید- ۱۹ در برخی از افراد کشنده و در برخی دیگر اصلا هیچ علایمی ندارد.»

«ولی مهمتر از همه، این نتایج شناخت عمیق تری از روند بیماری به ما داد و یک گام بزرگ رو به جلو در یافتن درمانهای موثرتر است.»

پروفسور سر مارک کاولفیلد از دانشگاه کویین مری لندن، محقق ارشد پیشین شرکت جنومیکس انگلستان و یکی از نویسندگان این تحقیق، می گوید: «باتوجه به آنکه کووید- ۱۹ تکامل پیدا می کند، باید بر کاهش تعداد افرادی که به شدت بیمار میشوند و نیاز به بستری در بیمارستان دارند تمرکز کنیم.»

«از طریق تحقیقات کلی توالی یابی ژنوم که انجام دادیم انواع جدید ژن هایی را که افراد را مستعد ابتلا به نوع حاد بیماری می کند کشف کرده ایم و حالا راهی برای آزمایش ها و درمانهای جدید در مسیر کمک به محافظت از مردم و سازمان ملی خدمات سلامت بریتانیا (NHS) در برابر این ویروس فراهم می شود.»

به گفته این محققان، تمام دگرگونی های دی ان ای در همه شناسایی نشده است و بنابراین احتمال پیامدهای شدید در برخی افراد کم تر یا بیشتر خواهد بود.

سر مارک توضیح داد: «فکر می کنم آنچه امروز می توانیم بگوییم این است که این دگرگونی ها افرادی را که احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری حاد دارند، مشخص می کنند.»

ابتلا به کرونای نوع حاد,نقش عامل ژنتیکی در ابتلا به ویروس کرونا

«و اگر در روند بیماری زودتر از این موضوع مطلع باشیم، می توانیم مداخله زودهنگام با برخی از داروهایی که در مورد آنها صحبت کردیم مانند دگزامتازون یا داروهای دیگر امتحان کنیم و از پیامد نامطلوب جلوگیری کنیم.»

البته به گفته این کارشناسان، با آنکه پزشکان میتوانند بر اساس ژنوم بیماران در این مورد پیش بینی هایی داشته باشند، ولی هنوز فناوری به این نقطه نرسیده است.

پروفسور بایلی می گوید: «به نظرم اکثر پزشکان می گویند نخستین باری که بیماران مبتلا به این بیماری را دیدند به کلی گیج شدند زیرا هرگز در گذشته چنین چیزی را ندیده بودند.»

«منطق و معنای واقعا ملموسی وجود داشت که درک نکردیم و نفهمیدیم چه کنیم. اکنون سه درمان مؤثر برای حذف واکنش مصونیتی افراد و در کل ۲۳ ارتباط قوی ژنتیکی برای شناسایی سازوکارهای بیماری در اختیار داریم که پیشرفت خارق العاده ای است.»

اندرو مامفورد، پروفسور خون شناسی دانشگاه بریستول، در مورد این مطالعه می گوید: «شناخت مبنای ژنتیک واکنش در برابر کووید ـ۱۹ می تواند پیش بینی کند که آیا افراد به بیماری حاد مبتلا میشوند یا خیر. برخی از ژن های شناسایی شده در این مطالعه از قبل بعنوان اهدافی برای درمانهای موجود برای کووید- ۱۹ شناخته شده اند. بقیه هم هدف های دارویی جدید و گزینه های جالبی برای مطالعات بالینی آینده اند.»

independentpersian.com
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش