سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۵ - ۰۹ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۰۲۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

خوابیدن روی تخت با لباس‌های بیرون بی‌خطر است؟

خوابیدن روی تخت با لباس‌های بیرون,خوابیدن روی تخت با لباس
شاید بارها بعداز سپری کردن یک روز سخت کاری یا یک مهمانی پر سر و صدا، وقتی خسته و خوا ب آلود به خانه و تخت خواب خود رسیدید، در دو راهی افتادن روی تخت یا عوض کردن لباس گیر کرده باشید.

بسیاری از مردم فکر می کنند که نشستن روی تخت با لباس بیرون خطرناک است. بسیاری می گویند که هرگز با لباس بیرون خود به رخت خواب نمی روند و به کسی اجازه نمی دهند که با لباس های بیرون روی تخت خواب آنها بنشیند. اما آیا واقعا این کار خطرناک است؟

پس از یک روز طولانی و خسته کننده، کمتر حسی با دراز کشیدن روی تخت و فرو رفتن بین بالش ها قابل مقایسه است. ولی هنگام چنین کاری، آیا با همان لباسی که در تمام روز به تن داشته اید می پرید توی تخت، یا نخست یک دست لباس راحتی تمیز می پوشید؟ در حالیکه برخی از ما از نشستن یا خوابیدن روی تخت با «لباس های بیرون» بیزاریم، برخی دیگر هیچ مشکلی در آن نمی بینند.

نویسنده نشریه «مارتا استوارت» کوشیده است به این پرسش پاسخ دهد و روشن کند که بالاخره این حساسیت روی رختخواب فقط گونه ای ترجیح فرهنگی است، یا از نظر علمی نیز تعویض لباس قبل از رفتن به رختخواب، ضروری است.

نشریه اینترنتی «مارتا استوارت» یک نظرسنجی در اینستاگرام (Instagram) راه انداخت و نظر مردم را در مورد اینکه واقعا چه احساسی درباره این موضوع بحث برانگیز دارند، پرسید.

۶۲۰۷ نفر به این پرسش پاسخ دادند که آیا پوشیدن لباس‌های بیرون روی تخت پذیرفتنی است، یا خیر. ۲۰۵۰ پاسخ دهنده گفتند که این کار هیچ مشکلی ندارد، در حالی که ۴۱۵۷ نفر، یعنی بیش از دو برابر گروه قبلی، نظری کاملا برعکس داشتند.

پاتریک ریچاردسون، متخصص خشک شویی، می گوید:« فکر می کنم بسیاری از مردم احساس می کنند لباس های بیرون شان کثیف است و می خواهند در رختخواب احساس تمیزی کنند. واقعیت این است که همه ما این کار را کرده ایم؛ زمانی که دیروقت به خانه بازگشته ایم یا روز سختی را سپری کرده ایم. ولی بهرحال، بیشتر اوقات می خواهیم از آنچه در لباس های بیرون حس می کنیم، راحت تر باشیم.»

ولی صرف نظر از اینکه چه نظری در این باره دارید، پرسش اصلی این است: آیا پوشیدن لباس های بیرون در رختخواب واقعا بی خطر است؟

پوشیدن لباس های بیرون روی تخت غالبا بی خطر است

هرچند میکروب های خارج از منزل ممکن است به لباس و بدن شما بچسبند، در مجموع به تن داشتن لباس های بیرون هنگام نشستن یا خفتن بر تخت، یا حتی قرار دادن چمدان، کیف پول، و سایر وسایلی که با فضای بیرون در تماس بوده اند روی تخت، خطر چندانی برای سلامت عمومی انسان ایجاد نمی کند.

تشکی که بدن را برای به خواب رفتن سریعتر فریب می دهد

ناسیا صفدر، دارای دکترای تخصصی بیماری های عفونی در دانشگاه ویسکانسین، می گوید:« این کار از نظر عفونی بی خطر است، چرا که بدن افراد باکتری های طبیعی آن میتوانند با این تهدیدها مقابله کنند.»

به رغم این واقعیت، دکتر صفدر می گوید که مردم به قابلیت خود در تحمل میکروب ها حساسیت زیادی دارند. او می گوید:« باکتری ها در همه جای بدن ما، از پوست گرفته تا دستگاه گوارش و دهان، وجود دارند. آن ها نقش پررنگی در حفظ سلامتی ما دارند. بله، در فضای باز نیز میکروب وجود دارد ، اما باید تعادل برقرار کرد. باکتری ها (Bacterium) همه جا حضور دارند و نمی توان و نباید کاملاً از آن ها رها شد.»

استثناهای قابل توجه

بعضی چیزها را نمی خواهید از بیرون به رختخواب خود بیاورید؛ بر فرض مواد شیمیایی، گرده گل، عرق، قهوه ای که روی لباس ریخته، و موارد دیگر... ولی اوجود ین جور چیزها کاملا واضح است و اغلب وقتی با آن ها تماس پیدا کنید، خودتان متوجه شان می شوید.

اگر در مکانی در معرض آلودگی محیطی قرار می گیرید، باید برای آن جا لباس های جداگانه داشته باشید یا لباس های خود را با یک روپوش آزمایشگاهی بپوشانید. اگر بدون پوشش محافظ با مواد شیمیایی کار می کنید، پیش از استراحت حتما لباس خود را عوض کنید.

قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت زا

وقتی بیرون از خانه باشید، لمس کردن و کشیدن لباس ها روی سطوح دیگر اجتناب ناپذیر است و این به سادگی می تواند منجر به چسبیدن گرده ها و سایر مواد حساسیت زا به لباس هایتان شود.

اگر محرک های قابل مشاهده ای مانند موی گربه یا سگ روی لباستان دیدید، قبل از رفتن به رختخواب آنها را تمیز کنید.

لباس های عرق آلود

اگرچه لباس های عرق آلود خطر خاصی برای سلامتی ندارند، کارشناسان توصیه می کنند که از به تن داشتن لباس های عرق آلود در رختخواب خودداری کنید. برای اغلب مردم بهترین بخش به رختخواب رفتن، فراموش کردن دنیای بیرون و دست یافتن به خوابی راحت است.

independentpersian.com
  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش