به گزارش ایسنا، سازمان غذا و داروی آمریکا روز گذشته (جمعه) اطلاعیهای صادر و نسبت به عوارض جانبی دو داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین همچون بروز مشکل در ضربان قلب طی آزمایشات بالینی هشدار داد.
این دو دارو که پیش از این سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده اورژانسی آنها را تایید کرده بود با عوارض جانبی در بیماران بدحال کووید-۱۹ همراه است و این بیماران را با مشکلات قلبی مواجه میکند.
استفاده از داروهای ضد مالاریا برای بیماران آلوده به کروناویروس جدید هنوز مورد تایید این سازمان قرار نگرفته و تنها در آزمایشات بالینی و تحت نظارت بیمارستانها کاربرد دارد.
کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا اظهار داشتند: درحالیکه آزمایشات بالینی برای مشخص شدن اثربخشی و بیخطر بودن این دو دارو برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در حال انجام است لازم است عوارض جانبی شناخته شده این داروها در نظر گرفته شود.
متخصصان ایتالیایی در آزمایشاتی مشاهده کردند بیش از ۴۰ درصد از بیمارانی که دو بار در طول روز ۶۰۰ میلیگرم داروی کلروکین دریافت کردهاند جان خود را از دست دادهاند که علت فوت آنان تا حدودی از عوارض جانبی مرتبط با داروی مالاریا روی قلب بوده است. در مقایسه، ۱۵ درصد از افرادی که دوز پایینی از دارو را دریافت کرده بودند از بیماری ناشی از کروناویروس یا عوارض جانبی دارو روی قلب جان خود را از دست دادند. علاوه بر این، تنها در ۲۲ درصد از بیماران، مصرف دارو پس از گذشت چهار روز موجب شد تا نتیجه آزمایش کروناویروس در آنها منفی شود.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار داد درحالیکه مصرف داروهای مالاریا برای بیماران کووید-۱۹ تایید شده است اما ضرورت دارد توجه ویژهای به این بیماران شود چرا که گزارشهای اولیه حاکی از عوارض جانبی این دارو برای این بیماران است.
ابهام در تاثیر رمدسیویر بر درمان کووید ۱۹
نتیجه آزمایش داروی رمدسیویر به طور تصادفی در وب سایت سازمان جهانی بهداشت منتشر شده و حاکی از آن است که این دارو در درمان کووید ۱۹ تاثیری ندارد.
به گزارش مهر به نقل از گاردین، «رمدسیویر » دارویی که تصور می شد بهترین درمان احتمالی برای کووید۱۹ باشد، در نخستین آزمایش بالینی کامل خود شکست خورده و هیچ تاثیری در درمان بیماری نداشته است.
در حال حاضر ذخایر این دارو در سراسر جهان کاهش یافته زیرا تصور می شد به درمان ویروس کرونا کمک می کند.
در یک آزمایش با حضور ۲۳۷ شرکت کننده، رمدسیویر بررسی شد. برخی از شرکت کنندگان این دارو را دریافت و برخی دیگر آن را دریافت نکردند و نتیجه پژوهش نشان داد این دارو کارآمد نیست. همچنین آزمایش مذکور به دلیل عوارض جانبی در مراحل اولیه متوقف شد.
اخبار مربوط به شکست این دارو در مخزن اطلاعاتی آزمایش های کلینیکی وب سایت سازمان جهانی بهداشت منتشر شده بود، اما بعدا حذف شد. سخنگوی این سازمان اعلام کرد گزارش مذکور تصادفی و زودتر از حد معمول منتشر شده است.
او در این باره گفت: مولفان تحقیق یک سند اولیه در اختیار سازمان جهانی بهداشت قرار دادند که به طور تصادفی در وب سایت منتشر شد اما به محض رصد اشتباه، این گزارش حذف شد. هم اکنون محققان دیگر مشغول بررسی این تحقیق هستند و ما نیز منتظر نسخه نهایی هستیم.
هرچند هیاهوی زیادی درباره چشم انداز رمدسیویر برای درمان کووید ۱۹به وجود آمد، اما این نتایج احتمالا سبب می شود پزشکان درباره آن تجدید نظر کنند.
با این وجود شرکت تولید کننده، ادعا می کند هنوز هم نشانه هایی از مفید بودن این دارو برای درمان نوع ملایم تر این ویروس وجود دارد.
در آزمایش مذکور، ۱۵۸ بیمار به طور تصادفی رمدسیویر و ۷۹ بیمار دیگر مراقبت های استاندارد دریافت کردند. مدت زمان بهبود میان دو گروه تفاوتی نداشت. کمتر از ۱۴ درصد افرادی که این دارو را دریافت کردند، فوت شدند. در مقابل ۱۳ درصد افرادی که از این دارو استفاده نکردند نیز فوت شدند.
در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است: پژوهش روی بیماران بستری شده با علائم شدید ابتلا به کووید ۱۹، زودتر از موعد متوقف شد. این دارو هیچ مزیت کلینیکی یا ویروس شناختی نداشت.
این درحالی است که حدود یک هفته قبل محققان در شیکاگو اعلام کرده بودند نتیجه آزمایش رمدسیویر روی ۱۲۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ نوید بخش بوده است.
شرکت «گیلید ساینس» این دارو را در حقیقت برای مقابله با ابولا ساخته بوده است.
- 12
- 3