جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۵۸

همه چیز درباره تغییر شغل

نحوه تغییر شغل,مزایای تغییر شغل,علت تغییر شغلتغییر شغل بخش بسیار مهمی از زندگی و کیفیت زندگی افراد است
برخی از افراد دارای شغل یا حرفه ی کاری یکسانی در تمام دوران زندگی خود هستند؛ با این وجود، افراد بسیاری پیش از این که برای خود، شغل مناسبی پیدا کنند؛ با تغيير شغل مداوم به سراغ انجام کارهای مختلفی نظیر مهمان پذیری، خدمات غذایی، خرده فروشی یا تجارت می روند.

تغییر شغل

بخش مهمی از زندگی هر فردی را شغل تشکیل می دهد؛ به همین خاطر رضایت از شغل از اهمیت بسیاری برخوردار است. ممکن است که تغيير شغل افراد به دلایلی همچون خستگی از شغلشان و یا دلایل مالی وعدم رضایت شغلی باشد ولی به راحتی نمیتوان شغل را تغيير داد، به همین خاطر افراد از آن میترسند؛ چون گاهی اوقات کار جدید از نظر آن ها خیلی خوب نیست و آنها را با مشکلاتی مواجه میکند.

بخش بسیار مهمی از زندگی و کیفیت زندگی افراد را تغيير شغل تعيين می کند و در نتیجه رضایت فرد و لذت بدن آن از شغلش، بسیار مهم است ولی بعضی مواقع به دلیل نارضایتی شغلی ممکن است که به فرسودگی شغلی ختم شود که باید در چنین مواقعی فرد، شغل خود را تغيير دهد. شما باید شغل خود را باتوجه به برخی نکات و بررسی تمامی جوانب، تغيير دهید.

نارضایتی شغلی در برخی مواقع به دلایل کوچکی همچون یکنواختی در زندگی و عدم پیشرفت، اتفاق می افتد. از این رو برای کاهش نارضایتی شغلی خود می توانید این مشکلات را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنید. گاهی وقت ها فقط به دلیل مشکلات کوچکی، نارضایتی شغلی اتفاق می افتد که از آن ها می توان به یکنواختی در کار اشاره کرد و این مشکل با تغيير شغل نیز از بین نمی رود. مشکل خود را میتوانید با حل این مسایل برطرف کنید.

راهکارهای تغییر شغل,متن نامه جهت مزایا و معایب تغییر شغلتوجه به تعادل بین کار و زندگی هنگام تغییر شغل، نکته مهمی محسوب می‌شود

بهترین زمان برای تغییر شغل

برای تغییر شغل، هیچ زمان قطعی و مشخصی وجود ندارد و تنها خود افراد میتوانند این موضوع را مشخص کنند. در زمان مواجه شدن با یک یا چند مورد از موارد زیر، بهترین زمان برای اینست که شغل خود را تغيير دهید:

> گاهی وقت ها با نارضایتی شدید از شغل خود مواجه میشوید و در این صورت بهترین راه برای بهبود حال شما تغيير شغل می باشد.

> شما با متوجه شدن دلایل نارضایتی خود می دانید که این مشکلات با هیچ تغییری از بین نمی رود.

> درصورت کشف شغلی، سازگار با علائق خود که می دانید در آن کارآمدی بیشتری دارید.

برخی از مزایای تغییر شغل

یک تغيير شغلی موفق از مزایای بالقوه ای برخوردار است. شما همچنین توانایی کشف مهارت های جدید را دارید. شما می توانید با تغيير مسیر شغلی به صورت دوره ای، مهارت های متنوعی را جمع آوری کنید که موجب افزایش ارزش و توانایی های شما در تعدادی از صنایع میشود.

شما با ورود در هر حوزه ی جدیدی میتوانید باعث گسترش شبکه خود شوید. افراد متغیر شغلی میتوانند زندگی حرفه ای خود را با کسب ارتباط در بسیاری از صنایع مختلف تا حد زیادی بهبود بخشند. ممکن است تعادل کار و زندگی بهتری داشته باشید. درصورت کار کردن در شغلی که وقت یا انرژی ذهنی شما را بیش از حد مصرف می کند( حتی در مواقعی که ساعت کاری ندارید)، ممکن است شغل جدیدی به شما پیشنهاد شود که وقت آزاد یا ساعات انعطاف پذیری بیشتری دارد.

اشتباهات رایج در تغییر شغل

- تصمیم ناگهانی:

شما در زمان داشتن استرس شدید و یا ناامید شدن نسبت به شغل خود، تصمیمات ناگهانی می گیرید. از این رو گرفتن تصمیمات سریع، مشکلاتی بهمراه دارد که از آن ها می توان به نادیده گرفتن نقاط مثبت و منفی اشاره کرد.

- چیزی از شغلتان یاد نمی گیرید:

درصورت صاف بودن خط منحنی یادگیری شما، دو مشکل وجود دارد یا اینکه با احساس چالش در کار خود، رو به رو نیستید که توصیه میشود شغلتان را ترک کنید. البته ضرورتی به یادگیری هرچیزی در محیط کار خود به صورت روزانه نیست، ولی باید بهبودی در شما به منظور کسب مهارت های اصلی یا مهارت های جدید حاصل شود. در ضمن، یادگیری در محیط کار اغلب به خود شما بستگی دارد، به عنوان مثال یکی از مواردی که به شما در این زمینه کمک میکند؛ درخواست شرکت در یک پروژه جدید، ثبت نام و دوره های مورد علاقه شما میباشد یا این که در کنفرانس ها و سمینارهای مربوطه، حضور داشته باشید اما در صورت نبود این امکانات در شغل فعلی شما، به این معنیست که شرکت قصد سرمایه گذاری در جهت توسعه حرفه شما را ندارد.

- خستگی در محل کار:

درصورت تغيير شغل به خاطر خستگی، باید بدانید که با این مشکل در شغل بعدی هم مواجه میشوید. این مشکل در هر زمانی برای هرکسی رخ میدهد، ولی نه این که شغل فعلی تان را ترک کنید. برای حل این مشکل، بهتر است که به رئیس خود درخواست دهید تا چالش کار شما را بیشتر کند. شاید واقعا نیازمند یک چالش باشید یا میتوانید زمان و تلاش بیش تری را با تقبل مشارکت در پروژه های چالشی تر در اداره بگذرانید. درواقع با درگیر کردن خودتان و یا دوست شدن با همکاران تان می توانید به بخش دیگری که کارش را دوست دارید؛ انجام دهید تا خستگی شما رفع شود.

تغییر شغل موفق,زمان تغییر شغل,بهترین زمان برای تغییر شغلیک تغییر شغل موفق می‌تواند ماهها طول بکشد

- به دنبال تعادل بین کار و زندگی هستید:

معنی تعادل کار و زندگی برای بعضی از افراد، بیانگر انعطاف پذیری در زمان و محل کار میباشد درحالیکه از نظر بعضی از افراد دیگر ، نشان دهنده ی عدم ایجاد اختلال در زندگی شخصی می باشد. درواقع مفهوم این مسأله برای هرکسی فرق دارد، یکی از نکات مهم، اینست که باید در هنگام تغيير شغل به تعادل بین کار و زندگی توجه کرد. اگر تغيير صنعت مدنظر شما است، براساس تحقیقات، افرادی که مشغول به فعالیت در حوزه های منابع انسانی، املاک، مشاوره و استراتژی هستند، قادر به ارزیابی تعادل بین کار و زندگی خود بخوبی هستند؛ رضایت شغلی برخی از افراد در زمینه های شغلی نظیر تدارکات، مدیریت و پشتیبانی اداری، تولید یا حمل و نقل، طراحی و معماری، کم تر دارند و چنین افرادی نمیتوانند بین کار و زندگی خود، تعادل ایجاد کنند.

بنابر نتایج تحقیقات، معمولاً رضایت از تعادل بین کار و زندگی، در رابطه با تجربه و سطح ارشدیت کاری می باشد. ۷۰٪ از افراد مشغول به فعالیت در سطح مدیریت ارشد یا عمومی، از تعادل بین کار و زندگی خود، راضی هستند درحالی که تنها کسانی که از تعادل بین کار و زندگی خود، رضایت دارند ؛ ۵۶٪ از افراد تازه کار می باشند. از عوامل مؤثر بر تعادل بین کار و زندگی بر اساس بررسی ها می توان به تغيير صنعت، سطح شغلی و تغییر محیط اشاره کرد و ۷۰٪ از افرادی که شغلشان را تغییر میدهند تا بین کار و زندگیشان، تعادل بیشتری ایجاد کنند؛ به نتیجه بهتری می رسند. بنابراین برای ایجاد توازن بین کار و زندگی خود، بهتر است که شغلتان را تغییر دهید.

- نداشتن برنامه ای منسجم:

اگر واقعا به فکر تغيير هستید، نمی توانید فقط به بخت و اقبال تکیه کنید بلکه شما باید برنامه ریزی دقیق تری داشته باشید. ممکن است که چندین ماه، یک تغيير شغل موفق، زمان ببرد. کار شما بدون برنامه، به سردرگمی منجر میشود و مدت های مدیدی این حس را داشته باشید که در میانه ی ناکجا آباد گیر افتاده اید. از این رو شما ملزم به در نظر گرفتن بسیاری از جنبه های شغلی جدید هستید. حقوق اش چقدر است؟ آیا کفاف صورتحساب ها و قبض های تان را می دهد؟ آیا نیازمند آموزش و تمرین بیش تری هستید؟ چه موقع می توانید آنرا بدست آورید؟ به چقدر زمان، نیاز است؟ آیا کسی که راهنمای بسیار خوبی برای شما باشد را می شناسید که هدایت کننده ی شما به راه درست باشد؟ کار شما بدون این پرسش و پاسخ ها، باعث می شود که نخستین فرصت را بپذیرید حتی اگر گزینه ی خوبی نباشد.

مراحل تغییر شغل

در طول زندگی افراد، اهداف حرفه ای آن ها دچار تغییراتی میشود. شاید شما خسته شده باشید که برای شخص دیگری کار کنید و میخواهید کارتان را شروع کنید. شاید شما کار خود را بعنوان یک هنرمند شروع کرده اید و شغل رویایی شما، ورزشکار بودن است. بسیاری از افراد برای انجام کار مورد علاقه ی خود، شغلشان را به سادگی تغيير می دهند. درصورت عدم تحمل حرفه فعلی خود و تصمیم به تغيير شغل خود، توصیه میشود که مراحل زیر را دنبال کنید:

* بررسی شرایط و احتمالات:

دلایل مختلفی باعث بروز نارضایتی شغلی می شود. گاهی وقت ها به قدری نارضایتی شغلی، عمیق می شود که افراد از شغلشان نفرت پیدا میکنند. به همین علت قبل از انجام هرکاری باید به بررسی همه ی جوانب و دلایل حس نارضایتی خود بپردازید. اگر در این تصورید که تغییر شغل، وضعیت شما را بهتر میکند؛ از این رو برای پیدا کردن حرفه موردنظر و تغيير شغل، باید مدت زمانی را اختصاص دهید.

* برنامه ریزی دقیق:

یک برنامه عملیاتی را پس از تحقیق در مورد تابلوهای شغلی ارائه دهید و برای تسهیل تغییر شغل خود، هر مرحله ای را که باید انجام دهید؛ مشخص کنید. برنامه شما باید شامل مواردی باشد که از آن ها می توان به مواردی همچون توانایی های فعلی شما، نقاط عطف، جدول زمانی و سایر اطلاعات مربوطه برای کمک به خود اشاره کرد.

برای هر کسی که در زمینه موردنظر شما ممکن است ارتباط برقرار کند؛ شبکه های حرفه ای موجودتان را استخراج کنید. پس از تماس با چنین افرادی از آن ها درخواست قهوه کنید. شما با استفاده از مصاحبه های اطلاعاتی میتوانید به انتخاب مغز افراد در مورد وضعیت جدید زندگی خود بپردازید. این نکته را در نظر داشته باشید که با ایجاد حس خوب، ممکن است آن ها در یک روز بتوانند شما را با شخصی که کار بزرگی برای شما می کند؛ اشنا کند.

* لیست کردن شغل های مورد علاقه:

شما درخصوص شغل های مورد علاقه خود، لیستی را تهیه کنید یا به سراغ شغل های جدید یا فعالیت در بخش های دیگری در حرفه کنونیتان بروید. احیانا یکی از راه حل های مناسب، تغییر شغل جانبی( به عنوان مثال انتقال به بخش فروشندگی به جای تعمیرات در یک فروشگاه خدمات و تعمیرات کامپیوتری) باشد. بعد از کشف علایق خود باید به سراغ قدم بعدی بروید.

* امتحان کردن شغل مورد نظر :

پس از این که لیست علایق خود را مهیا کردید؛ باید به تحقیق درمورد شغل های مورد نظرتان بپردازید. از طریق پرس وجو یا جستجو در اینترنت می توانید بخشی از این تحقیق را انجام دهید اما گلچینی از شغل های مورد نظرتان را در آخرین مرحله به صورت پاره وقت امتحان کنید.

اهمیت این موضوع را با شنیدن ضرب المثل« آواز دهل شنیدن از دور خوش است» به خوبی درک می کنید بدین دلیل که تجربه عملی از یک شغل میتواند از تصورات ما، کاملاً متفاوت باشد.

رضایت از شغل,تغییر شغل موفق,زمان تغییر شغلتغییر شغل اقدام راحتی نیست و افراد از آن هراس دارند

* به یادگیری بپردازید:

در قدم آخر بهتر است پس از انتخاب شغل جدید و ورود به آن، بخشی از وقت خود را برای پیشرفت هرچه سریعتر برای یادگیری و تحصیل اختصاص دهید. بنابراین برای نزدیک شدن به نوآوری و پیشرفت خود میتوانید تجربیات گذشته و آموخته های جدید خود را با هم ترکیب کنید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش