دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۴۷

درباره ی شغل جوشکاری و نحوه ی ورود به این شغل بیشتر بدانید!

شغل جوشکاری,معرفی شغل جوشکاری,تحقیق درباره شغل جوشکاریمهمترین مزیت شغل جوشکاری اینست که حتماً نباید در یک شرکت یا برای شخص خاصی کار کنید
برای تولیدات صنعتی به فرایندهای زیادی نیاز است که یکی آنها جوشکاری است. جوشکاری نیازمند دقت بالایی است تا از خطرات ناشی از جدا شدن در تولیدات صنعتی جلوگیری شود. از صنایع نیازمند به شغل جوشکاری می توان از صنایع دریایی، ساختمانی، خودروسازی و هوایی یاد کرد.

شغل جوشکاری

یکی از شغل هایی که به مدرک دانشگاهی نیاز ندارد، شغل جوشکاری می باشد. جوشکاران با دریافت گواهینامه ی خود در طی چند ماه می توانند درامد کسب کنند. بنابراین جوشکاران به گذراندن ازمون مهارت در اغلب مشاغل مربوطه نیاز دارند و باتوجه سطح مهارتی که دارند ارزیابی میشوند. جوشکاری یکی از فرآیندهای اتصال دائمی قطعات به شمار میرود که در این روش با بکارگیری یا بدون بکارگیری فشار، به صورت ذوبی یا غیر ذوبی انجام میشود.

در روش جوشکاری ذوبی، دو قطعه فلزی را از طریق ذوب کردن لبه ها به هم وصل می کنند که در این روش، سطح اتصال به دو صورت از جمله بدون افزودن فلز پرکننده یا با آن و روش دیگر، بدون اعمال فشار یا با آن می باشد. برای پلاستیک ها و سرامیک ها از چنین فرآیندی استفاده میشود. از انواع مختلف جوشکاری ذوبی می توان به جوشکاری با الکترود، جوشکاری گازی، جوشکاری با لیزر و ...اشاره کرد.

در جوشکاری به روش غیرذوبی نباید حتماً قطعه ذوب شود بلکه صرفا باید بین اجزاء یک پیوند متالوژیکی برقرار شود. از نقطه ذوب فلزات در حین اتصال درجه حرارت تجاوز نمی کند و هرگز استفاده از آلیاژ پرکن ذوب شونده( نظیر فرآیند های لحیم گرم و سرد) در این روش جوشکاری کاربرد ندارد. البته در حین این فرآیندها، مذاب تشکیل می شود ولی فاز مذاب مثل یک روانکار عمل می کند. برای دستیابی به اتصال با کیفیت بالا در این فرآیندها از تغییر فرم و یا از نفوذ و تغيير فرم بین فلزات همجنس و غیر همجنس کمک گرفته می شود. انواع جوشکاری غیرذوبی نظیر جوشکاری ضربه ای، جوشکاری فشاری، جوشکاری نوردی و ... می باشد.

نحوه ی ورود به شغل جوشکاری

افرادی که به شغل جوشکاری علاقه دارند از سه طریق میتوانند به آن وارد شوند. در واقع تعيين برتری هر کدام از این سه روش نسبت به بقیه که موجب موفقیت فرد میشود، دشوار است ولی در نظر داشته باشید که بعضی از مشاغل که نیازمند مهارت های عملی و فنی است، تجربه ی فرد باعث میشود که او به موفقیت برسد.

> یکی از شرایط ورود به شغل جوشکاری اینست که پس از این که سال اول دبیرستانتان پایان یافت می توانید در رشته های مختلف جوشکاری وارد شاخه ی کاردانش شوید. وقتی که درستان را در این شاخه تمام کردید موفق به دریافت مدرک دیپلم فنی حرفه ای جوشکاری میشوید. به جز این مدرک از اداره ی فنی و حرفه ای وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی، یک گواهی نامه ی مهارت به شما می دهند که نقش بسزایی در جذب شما در شغل های مربوطه دارد. دانش آموزانی که در رشته ی جوشکاری فارغ التحصیل می شوند مجوز ادامه تحصیل در رشته های مختلف جوشکاری( بازرسی جوش، مهندسی تکنولوژی جوشکاری، جوشکاری و ...) در  دانشگاه را دارند.

وظایف جوشکار,معایب شغل جوشکاری,شغل جوشکارییکی از شغل هایی که به مدرک دانشگاهی نیاز ندارد، شغل جوشکاری می باشد

> شما با تحصیل در شاخه ی ریاضی فیزیک می توانید در دوران دبیرستان و تحصیلات دانشگاهی وارد شغل جوشکاری شوید، یعنی برای ورود به این شغل باید گرایش جوشکاری رشته ی کاردانی فنی مکانیک را انتخاب کنید. این نکته را در نظر بگیرید که رشته های مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع به رشته ی جوشکاری شباهت های زیادی دارند و گرایش جوشکاری در کارشناسی ارشد آنها ارائه میشود.

> شما از طريق اموزش در یک گارگاه، نزد استاد کاری ماهر می توانید جوشکاری را به صورت عملی یاد بگیرید.

وظایف جوشکار

>> یک جوشکار باید با انواع فلزات آشنایی داشته باشد.

>> جوشکار وظیفه دارد قطعاتی که برش خورده یا متصل شده را اماده سازی کند.

>> فرد در شغل جوشکاری باید بتواند مطابق با نقشه و دستورالعمل های فنی، طرحی را اجرا کند.

>> از وظایف فارغ التحصیل جوشکاری می توان به منعطف بودن و انتخاب نوع جوشکاری طبق نوع کار اشاره کرد.

>> باید بتواند دستگاه های جوشکاری را بررسی کند و از سلامت آن ها مطمئن شود.

>> جوشکار در این شغل باید از اطلاعات و توانایی موردنیاز برخوردار باشد.

>> داشتن هماهنگی خوب بین دست ها و چشم ها از وظایف یک جوشکار ماهر به شمار می رود.

>> فارغ التحصیل جوشکاری باید در حین کار از دقت و تمرکز بالا برخوردار باشد.

>> دانشجوی رشته جوشکاری باید بتواند نقشه را بخواند و از برنامه های فنی استفاده کند.

>> جوشکار در زمان کار کردن باید به منظور اندازه گیری ها، دانش ریاضی داشته باشد.

>> اشنا بودن با اصول ایمنی کار از مسئولیت های یک جوشکار با تجربه به شمار می رود.

>> یک جوشکار خوب باید استقامت بدنی مناسبی داشته باشد.

>> جوشکار باید از این توانایی برخوردار باشد که جوشها و برش ها را از نظر کیفیت با دستگاه ها و ابزارهای دقیق بررسی کند.

,درامد شغل جوشکاری,شغل جوشکاری چیست,تحقیق درباره شغل جوشکاریفرد در شغل جوشکاری باید بتواند مطابق با نقشه و دستورالعمل های فنی، طرحی را اجرا کند

فرصت های شغلی یک جوشکار

فضای مناسب برای یک جوشکار باید بسیار وسیع و گسترده باشد. جوشکاران در تمامی مشاغل، صنایع و علوم مختلف فعالیت دارند، به همین خاطر، هیچ وقت رونق و بازار کار این افراد از بین نمی رود، البته گاهی وقت ها فضای شغلی و نوع فعالیتشان مطابق با پیشرفت علوم متغیر است. امروزه افراد به خاطر وجود دستگاه های مختلف در این عرصه باید بتوانند با این دستگاه ها کار کنند. از اماکنی که یک جوشکار میتواند در آن ها فعالیت داشته باشد می توان به موسسات تولیدی و صنعتی بزرگ همچون شرکت نفت، شرکت پتروشیمی، شرکت گاز، ماشین سازی، شرکت ها و کارخانجات سازنده قطعات صنعتی نظیر تجهیزات، قطعات خودرو و ماشین آلات کشاورزی، کارگاه های کوچک، لوازم خانگی و بزرگ تولیدی از قبیل لوله کشی شوفاژ و حرارت مرکزی، در و پنجره سازی آهنی و آلومینیومی، ساخت انواع کابینت،  لوله کشی گاز خانگی  و تجاری، کمد و فایل، میز تحریر، جوشکاری و صافکاری انواع خودروها اشاره کرد.

جوشکار میتواند به علت شباهت کار جوشکاری در صنایع مختلف به هم دیگر در صنایع گوناگون، به راحتی فعالیت کند. از پستهایی که یک جوشکار می تواند در آن ارتقاء پیدا کند شامل سرکارگر، مسئول شیفت یا مدیر کارگاه ساخت می باشد. اگر او تجربه ی بیشتری را کسب کند می تواند در بخش هایی همچون بازرسی جوشکاری، کنترل کیفیت یا تست غیر مخرب مشغول به کار شود. جوشکاران دارای تحصیلات دانشگاهی می توانند به عنوان تکنسین و بازرس جوش فعالیت کنند.

درامد شغل جوشکاری

یکی از مشاغلی که بدون داشتن هرگونه مدرک دانشگاهی می توان درامد خوبی را کسب کرد جوشکاری است. جوشکاران ماهری که در شرایط پرخطر، توانایی سفر و کار را دارند مثل یک دکتر یا وکیل میتوانند درامد سالانه بسیار خوبی را کسب کنند. درامد بعضی ازجوشکاران در مقایسه با بقیه بهتر است که از آن ها می توان از جوشکاران ماهر زیر آب، پشتیبان نظامی و خطوط لوله برون شهری ، یاد کرد.

دامنه ی پرداخت ها در جوشکاری بسیار متفاوت است که باتوجه به محل زندگی جوشکار و سطح مهارتش می توان این میزان را تعيين کرد. میزان درامد مشاغل محلی، خیلی زیادی نیست و نیازمند مهارت فراوانی می باشد. همچنین اگر دانش آموزی بتواند خطوط لوله را جوشکاری کند و توانایی سفر کردن را داشته باشد، در این صورت حقوق خوبی به او داده میشود. میزان پیشرفت و درآمدتان بعنوان یک جوشکار، به میزان جدیت و پشتکارتان وابسته است. 

مزایای شغل جوشکاری,عکس شغل جوشکاری,نحوه ی ورود به شغل جوشکاریشغل جوشکاری تاحدی خشن است، به همین علت نیازمند روحیات خاصی می باشد

شخصیت های مناسب شغل جوشکاری

عوامل مختلفی در یک انتخاب شغل صحیح و درست برای هر فرد باید مدنظر باشد که از آن ها می توان به ویژگی های شخصیتی، علایق، ارزش ها، شرایط خانوادگی، مهارت ها، شرایط جامعه و … اشاره کرد. ویژگی های شخصیتی از مهم ترین این عوامل است. پس برای این که شخصیت هر فرد را به درستی بشناسید به تخصص و زمان کافی نیاز دارید. البته لازم به ذکر است که ویژگیهای هر فردی، منحصربه فرد است؛ حتی افرادی که تیپ شخصیتیشان با هم شباهت دارد، باز هم در بعضی موارد با هم فرق دارند.

بنابراین در تمام مشاغل، افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف وجود دارند و به همین خاطر تیپ های شخصیتی خاصی در این شغل موفق نمی شوند. اما طبق مطالعات، عموما افرادی در شغل جوشکاری موفق می شوند که از کارشان رضایت بیشتری داشته باشند.

مزایای شغل جوشکاری

* از مزایای شغل جوشکاری اینست که تمام افراد از قشر های مختلف جامعه میتوانند به عنوان جوشکار فعالیت کنند و به این ترتیب به تحصیلات دانشگاهی نیازی ندارد. 

* مهمترین مزیت شغل جوشکاری اینست که حتماً نباید در یک شرکت یا برای شخص خاصی کار کنید. این شغل به عنوان یک شغل فنی محسوب میشود و میتوانید بعنوان یک جوشکار مستقل به راحتی مشغول به فعالیت شوید.

معایب شغل جوشکاری

فرسودگی شغلی یکی از معایب شغب جوشکاری است. کار جوشکاری از نظر جسمی و فیزیکی، شغلی طاقت فرسا به شمار می رود. بنابراین دشوار بودن شرایط کار از نظر جسمی از مهمترین معایب شغل جوشکاری است که پیش از ورود به این حرفه باید از آن اطلاع داشته باشید. شما به عنوان یک جوشکار باید در هر روزی در شرایط و موقعیت های دشوار کار کنید، در بعضی از مواقع باید روی زانو یا در اماکن تنگ کار کنید. همچنین به تجهیزات خاصی برای جوش زدن فلزات نیاز دارید که باید آن ها را همیشه با خودتان همراه داشته باشید. درصورت قوی بودن از نظر جسمی، درصد موفقیت شما در این حرفه بسیار بالاست.

اگر برای مدت زمانی طولانی جوشکاری کنید احتمالا برای سلامت شما اثرات زیانباری را به دنبال دارد. به عنوان مثال نور زیادی که با آن جوشکاری میکنید برای چشم هایتان مضر است، همچنین دود و دمای بالایی که در زمان جوشکاری ایجاد میشود برای شما مشکلات پوستی و تنفسی را بوجود می آورد. همچنین جوشکاری طولانی مدت موجب آسیب به ستون فقرات شما میشود، به همین خاطر وقتی که سن تان بالا می رود ، احتمال دارد که دیگر توانایی کار کردن در حوزه جوشکاری را نداشته باشید. با توجه به اینکه به عنوان یک جوشکار بر روی پروژه های ساختمان کار میکنید، سر و صدای حاصل از این شغل برای بعضی از افراد آزار دهنده است. به همین دلیل در بین جوشکاران، خطر ابتلا به بیماری های شنوایی مرسوم شده است. از دیگر معایب این شغل می توان به ابتلای افراد به بیماری های ریوی به دلیل تنفس هوای آلوده اشاره کرد.

,عکس شغل جوشکاری,نحوه ی ورود به شغل جوشکاریدشوار بودن شرایط کار از نظر جسمی از مهمترین معایب شغل جوشکاری است

البته افرادی با این اسیب مواجه میشوند که کار جوشکاری را بطور مداوم انجام میدهند و به عنوان کارگر جوشکاری شناخته می شوند. همچنین این نکته را بدانید که شغل جوشکاری تاحدی خشن است، به همین علت نیازمند روحیات خاصی می باشد.

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش