درمان پروستات با ورزش
ورزش های مقاومتی یا تمرینات قدرتی در حفظ سلامت پروستات، نقش اساسی دارند. این تمرینات سبب میشود که توده های عضلانی افزایش یابد و وزن اضافی بدن، کاهش یابد که امکان دارد خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.
بسیاری از درمانهای پروستات بر روی بدن، اثرات مضری دارد. هورمون درمانی، گاهی وقت ها باعث بروز مشکلاتی مانند پوکی استخوان و از دست دادن توده عضلانی میشود که با ورزش و تمرینات قدرتی میتوان آنرا کاهش داد. جراحی پروستات، سبب بی اختیاری ادرار( عدم توانایی کنترل جریان ادرار) میشود.
روشهای درمان پروستات با ورزش
از بهترین روشهای درمان پروستات با ورزش می توان به موارد زیر اشاره کرد :
> تمرینات هوازی:
اگر در هفته بمدت سه تا پنج ساعت، ورزش هوازی شدید انجام دهید به کنترل بزرگ شدن پروستات کمک می کند و در نتیجه باعث کاهش درد و بهبود کیفیت کلی زندگی بیماران مبتلا به بزرگی پروستات میشود. تمرین های هوازی سبب میشود که مصرف کالری در طول تمرین و چند ساعت بعد از آن افزایش پیدا کند که از این تمرینات می توان به راه رفتن سریع، رقصیدن، پیاده روی ، شنا، دویدن، دوچرخه سواری، تنیس و اسکی روی زمین اشاره کرد. تمرینات هوازی باعث میشود که بدنتان، میزان کالری اضافی را برای ورزش های هوازی مصرف کند. ورزش های هوازی علاوه بر سوزاندن کالری، سبب میشود که سطح طبیعی آنتی اکسیدان ها افزایش یابد و مولکول های التهابی که باعث سرطان میشوند ، را حذف کند.
> تمرینات قدرتی:
تمرینات قدرتی، سبب افزایش توده عضلانی میشود و همچنین در حفظ استخوان های سالم و بهبود تعادل نقش عمده ای دارد و مانع از افتادن می شود. از تمرینات قدرتی می توان به تمرین های وزنه، شنا و بارفیکس اشاره کرد. ورزش دراز نشست ممکن است موجب تشدید نشتی ناشی از بی اختیاری استرسی شود. با تراپیست فیزیکی خود درخصوص سطح و نوع تمرینات قدرتی که برایتان ایمن است، حرف بزنید.
> آموزش حرکات یوگا موثر در درمان پروستات:
ورزش یوگا یکی از راههای پیشگیری از بیماری پروستات می باشد. عضلات کف لگن با انجام حرکات یوگا تقویت می شود و باعث افزایش قدرت عضلانی میشود. در ادامه با بعضی از حرکات مؤثر یوگا آشنا شوید:
۱. کوبلر:
در تمرین کوبلر که مشابه نشستن چهار زانو است باید کف پاها را به هم بچسبانید و زانو ها را به آهستگی به سمت زمین حرکت دهید. این حرکت در باز شدن لگن مؤثر و مفید است. این تمرین درواقع یک موقعیت نشسته است که باعث کاهش تنش ناحیه لگن می شود.
۲. تمرین سر به زانو:
برای این که در وضعیت سر به زانو قرار بگیرید، ابتدا روی زمین نشسته و پاهایتان را در مقابل خود صاف کنید. توجه کنید که زانو هایتان در این حرکت، اصلاً نباید خم شود. دستانتان را به سمت نوک انگشتان پا به صورت صاف و کشیده دراز کنید. تا جایی که می توانید خود را به سمت جلو بکشید و دستانتان را به طرف انگشتان پا بکشید. چانه ی خود را به پا بچسبانید و سرتان را به سمت عقب و جلو بچرخانید. در آخر به آرامی به طرف بالا برگردید و پاهایتان را آزاد کنید. این تمرین را با پای دیگر هم انجام دهید.
> تمرینات کگل برای بزرگی پروستات:
یکی از فعالیت های غیر هوازی تمرین های کگل نام دارد که انجام این حرکت مزایایی همچون رفع مشکلات ادراری و بی اختیاری آن می باشد. تقویت این عضلات به افراد مبتلا به بزرگی پروستات کمک می کند تا بهتر بتوانند کنترل ادرار داشته باشند.
اگر پس از انجام ورزش کگل دچار درد در ناحیه ی شکم و یا کمر شدید بیانگر اینست که بدرستی این ورزش را انجام نداده اید. برای پیدا کردن عضلات کف لگن در مردان، یک انگشت در مقعد وارد کنید و آنرا فشار دهید( بدون سفت کردن عضلات شکم، باسن یا ران). در روش دیگر، عضلاتی را منقبض کنید که مانع از خروج گاز از روده میشوند. همچنين میتوان از روش متوقف کردن جریان ادرار استفاده کرد. البته نباید این روش را به صورت مکرر انجام دهید.( زیرا فرد نباید به صورت مکرر جریان ادرارش را متوقف کند و یا در زمان پر بودن مثانه ورزش کگل انجام دهد) نیز یکی از روشهای مؤثر برای یافتن عضلات کف لگن، روش بیوفیدبک می باشد. اگر در یافتن این عضلات موفق نشدید، میتوانید به پزشک مراجعه کنید.
پس از عضلات کف لگن را بطور صحیح یافتید، می توانید ورزش کگل را هرروز ۲ تا ۳ ست انجام دهید تا نتیجه ی دلخواه را بگیرید. توصیه میشود که در طول روز، ست ها را پخش کنید. یک حالت راحت، پیش از شروع، به خود بگیرید تا بدنتان آرامش یابد. اکثر افراد هنگام خوابیدن روی تخت خواب یا نشستن روی صندلی ترجیح میدهند ، ورزش کگل را انجام دهند. پس از اینکه تمرینات را فراگرفتید، باید بتوانید در هر موقعیت و هر مکانی آنها را انجام دهید، مثل ایستادن و منتظر ماندن در صف.
پس از استراحت، این مراحل را انجام دهید:با بینی خود نفس عمیق بکشید و بگذارید شکمتان در حین پر شدن از هوا باد کند. در هنگام تنفس، عضلات کف لگنتان را آرام کنید. وقتی که عضلات کف لگن خود را به آرامی منقبض می کنید، نفستان را از راه دهان بیرون بدهید. عضلات کف لگن را در حین نفس کشیدن ، به مدت ۳ تا ۶ ثانیه منقبض کنید( تا زمانی که در عضلات دچار حس خستگی شدید). به این کار انقباض می گویند. پس از تنفس مجدد، انقباض را رها کنید تا عضلاتتان به آرامش برسد. عضلات خود را به مدت ۶ تا ۱۰ ثانیه بطور کامل آرام کنید. توجه داشته باشید که حتماً بین هر انقباض، بطور کامل استراحت کنید و نفستان را حبس نکنید. همیشه عضلاتتان را به همان اندازه که منقبض کرده اید ، به آنها استراحت دهید. این تمرین را ۱۰ بار در هر ست تکرار کنید.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 15
- 6