یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۰۰:۰۷ - ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۲۴۹
امنیتی و دفاعی

واکنش روسیه به اتهام آمریکا: مگر می‌شود مخفیانه از سلاح هسته‌ای استفاده کرد؟!

تلاش نیرو‌های روسیه برای تصرف آخرین نقطه مقاومت در ماریوپل/ دیدار زلنسکی با وزرای خارجه و دفاع آمریکا

جنگ اوکراین و روسیه,حمله روسیه به اوکراین
یکی از مشاوران رئیس جمهور اوکراین می‌گوید نیرو‌های روسیه تلاش‌های خود را برای تصرف کارخانه عظیم فولاد در ماریوپل که آخرین محل مقاومت نیرو‌های اوکراین در این شهر است، از سر گرفته‌اند. به گفته اولکسی آرستویچ، نیرو‌های روسیه حملات هوایی علیه این منطقه را دوباره شروع کرده‌اند، ولی نیرو‌های نظامی اوکراین همچنان در حال ایستادگی و حتی ضدحمله هستند.

به گزارش انتخاب به نقل از بی بی سی، یکی از مشاوران رئیس جمهور اوکراین می‌گوید نیروهای روسیه تلاش‌های خود را برای تصرف کارخانه عظیم فولاد در ماریوپل که آخرین محل مقاومت نیروهای اوکراین در این شهر است، از سر گرفته‌اند.

به گفته اولکسی آرستویچ، نیروهای روسیه حملات هوایی علیه این منطقه را دوباره شروع کرده‌اند، ولی نیروهای نظامی اوکراین همچنان در حال ایستادگی و حتی ضدحمله هستند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه علنا به ارتش خود دستور داد تا مجتمع صنعتی آزوفستال را محاصره کنند اما در خصوص حمله مجدد به آن چیزی نگفت.

این مجموعه در مرکز شهر ماریوپل تونل‌های پر پیچ و خم و کارگاه‌ها و کارخانه‌های متعدد دارد.

براساس اطلاعات موجود در حال حاضر صدها غیرنظامی در آنجا پناه گرفته‌اند.

ساعاتی قبل، هنگ آزوف اوکراین، ویدئویی را منتشر کرد که در آن زنان و کودکانی را نشان می‌دهد که در زیر زمین کارخانه آزوفستال پناه گرفته‌اند.

در این ویدیو حال بچه‌ها خوب به نظر می‌رسد اما می‌گویند که دوست دارند پس از هفته‌ها در زیرزمین بودن به خانه‌هایشان بازگردند و دوباره خورشید را ببینند.

***

زلنسکی فردا با وزرای خارجه و دفاع آمریکا در کی‌یف دیدار می‌کند

رئیس‌جمهور اوکراین گفت که وی روز یکشنبه در کی‌یف با وزرای خارجه و دفاع آمریکا درباره تحویل گرفتن محموله‌های سلاح از واشنگتن گفت‌وگو می‌کند.

جنگ اوکراین و روسیه,حمله روسیه به اوکراین

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین شنبه شب در سخنانی اظهار کرد که فردا یکشنبه با آنتونی بلینکن و لوید آستین، وزرای خارجه و دفاع ایالات متحده آمریکا در کی‌یف دیدار و در مورد تحویل محموله‌های سلاح آمریکایی گفت‌وگو خواهد کرد.

زلنسکی با بیان اینکه "ما منتظر کمک بیشتر آمریکا هستیم"، افزود: با طرف آمریکایی درباره سطح کمک نظامی مورد نیاز اوکراین بحث خواهیم کرد.

وی ادامه داد: ایالات متحده از ما حمایت می‌‎کند و باعث خواهد شد به پیروزی برسیم، اما ما به تسریع در ارائه کمک‌ها نیاز داریم.

رئیس جمهور اوکراین تأکید کرد که ماریوپل تحت بمباران و حملات مداوم روس‌ها شرایط سختی را پشت سر می‌گذارد.

روسیه اخیرا در هشداری رسمی به آمریکا گفته است تا از ارسال تسلیحات بیشتر برای اوکراین خودداری کند، در غیر این صورت با «تبعات غیر قابل پیش‌بینی» مواجه خواهد شد.

***

واکنش روسیه به اتهام آمریکا: مگر می‌شود مخفیانه از سلاح هسته‌ای استفاده کرد؟!

فرمانده نیروهای دفاع هسته‌ای، بیولوژیک و شیمیایی نیروهای مسلح روسیه، امروز (شنبه) بیانیه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) درباره استفاده احتمالی مسکو از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در جنگ اوکراین را پوچ و بی‌معنی خواند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ایگور کریلوف، فرمانده نیروهای دفاع هسته‌ای، بیولوژیک و شیمیایی روسیه بیانیه سازمان سیا را که روسیه در آن به استفاده احتمالی از تسلیحات هسته‌ای متهم شده بود، بی‌معنی خواند.

او خاطرنشان کرد که با سطح بالای تجهیزات فنی سیستم‌های بین‌المللی برای نظارت بر آزمایش‌های هسته‌ای در دنیای مدرن، مخفی کردن استفاده از چنین سلاح‌هایی غیرممکن خواهد بود.

کریلوف افزود: اگر رئیس سیا این را نمی‌داند، پس یا حرفه‌ای نیست و یا به او اطلاعات غلط می‌دهند.

آمریکا می‌خواهد مسکو را به استفاده از سلاح کشتار جمعی متهم کند

علاوه بر این، به گفته کریلوف، روسیه اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد آمریکا می‌خواهد مسکو را به استفاده از سلاح کشتار جمعی متهم کند.

او گفت: وزارت دفاع روسیه مطلع شده است که ایالات متحده در حال آماده‌سازی جوسازی‌هایی برای متهم کردن نیروهای مسلح روسیه به استفاده از سلاح شیمیایی، بیولوژیک یا هسته‌ای است. این نقشه همین حالا هم اجرایی شده و واکنشی به موفقیت روسیه در اجرای عملیات ویژه نظامی‌اش است.

کریلوف همچنین خاطرنشان کرد، رهبران غربی پیش از این هم بیانیه‌هایی منتشر کرده و در آن روسیه را به احتمال استفاده از سلاح کشتار جمعی به صورت متداول از ماه مارس (ماه گذشته) متهم کرده بودند.

به گفته کریلوف، محتمل‌ترین سناریو جوسازی غرب در تاسیسات شیمیایی و بیولوژیک در خارکیف و کی‌یف و - احتمالا - در نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا است.

از زمان آغاز مناقشه اوکراین، روسیه و آمریکا زبانی گزنده و لحنی شدید را در مناسبات خود اتخاذ کرده‌اند، تا جایی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا مسکو را به «نسل‌کشی» در اوکراین متهم کرده است.

حمله پهپادی اوکراین به مواضع روسیه "با استفاده از مواد سمی"

این مقام دفاعی روسیه در ادامه گفت: در ۲۱ آوریل یک محفظه حاوی تعدادی کپسول به وسیله یک پهپاد در موضع نیروهای روسیه رها شد. قرار بود این کپسول‌ها واکنشی شیمیایی را جرقه بزنند که موجب انفجار و آتش‌سوزی و آزادسازی مواد سمی خارج از فهرست‌های متعارف و مجاز شود.

کریلوف با بیان اینکه این کپسول‌ها در دست مطالعه و بررسی قرار دارند، آمریکا را تنها کشوری در تاریخ جهان دانست که هر سه نوع سلاح کشتار جمعی را استفاده کرده است.

او گفت: دولت کی‌یف به پیشنهاد دولت آمریکا و برای بی‌اعتبار کردن عملیات ویژه نظامی روسیه، می‌تواند سناریوهایی را اجرا کند که منجر به مرگ ده‌ها هزار شهروند اوکراینی شده و همچنین یک فاجعه انسانی و محیط‌زیستی را در آینده نزدیک به دنبال داشته باشد.

***

نخست‌وزیر اوکراین: اوضاع ماریوپل بدترین فاجعه قرن است

نخست وزیر اوکراین روز شنبه در سخنانی گفت که اوضاع شهر ماریوپل بدترین فاجعه قرن به شمار می‌آید.

«دینیس شمیهال» نخست وزیر اوکراین روز شنبه گفت که اوضاع شهر ماریوپل «بدترین فاجعه بشری» از زمان آغاز حمله روسیه و چه بسا «بدترین فاجعه قرن» است.

شمیهال که این سخنان را در کنفرانس خبری در واشنگتن مطرح می‌کرد، گفت: «هزاران نفر در ماریوپل کشته شدند و زمانی که این شهر آزاد شود، جنایت‌های وحشتناکی را از روس‌ها در آنجا شاهد خواهیم بود».

نخست وزیر اوکراین اضافه کرد: «نیروهای روس همه چیز را از جمله پناهگاه‌هایی که غیرنظامیان در آنجا حضور داشتند ویران کردند».

شمیهال گفت که غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان در کارخانه فولاد آزوف‌استال حضور دارند.

«ایرینا ورشچوک» معاون نخست‌وزیر اوکراین در پستی در فیس‌بوک گفت که اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود، خروج از شهر محاصره شده ماریوپل از ظهر آغاز می‌شود. وی افزود: امروز ما دوباره برای تخلیه زنان، کودکان و سالمندان تلاش خواهیم کرد.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش