چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۷:۵۳ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۵۷۱
امنیتی و دفاعی

شیرین نجفی ادمین آمد نیوز کیست؟/ نیروی نفوذی اطلاعات سپاه یا همکار روح الله زم

شیرین نجفی و روح الله زم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
شیرین نجفی ادمین آمد نیوز یکی از چهره‌هایی است که پس از دستگیری روح الله زم زیاد از او صحبت می‌شود. برخی گفته‌اند او عامل نفوذی سپاه برای کشاندن زم به عراق بوده و برخی معتقدند او ربطی به این ماجرا نداشته است. شیرین نجفی با نام مستعار سودابه خرسند نیز فعالیت می‌کرده است.

به گزارش رویداد۲۴، در روز‌های گذشته، چگونگی دستگیری روح الله زم نقل محافل شده است، هر کس با اطلاعات و تجربه خود، سعی در ساخت روایتی خاص را دارد. بعضی اکانت‌های اصولگرا در توییتر که مدعی ارتباط با نهاد‌های امنیتی هستند، همان روز بازداشت خبر دادند فردی دیگر به نام شیرین نجفی نیز با روح الله زم بازداشت شده است، بعد گفته شد شیرین نجفی در کشوری دیگر است؛ کشوری نامشخص که البته هنوز هم معلوم نیست کجاست.

نکته جالب، اما اختلاف نظر شدید بر سر هویت شیرین نجفی است، کسانی که در این باره بحث کرده‌اند، نسبت به هویت او و همچنین اینکه آیا او بازداشت شده و عامل نفوذی اطلاعات سپاه بوده یا خیر، اختلاف نظر دارند.

برخی گفته‌اند روح الله زم فریب شیرین نجفی [نیروی نفوذی سپاه] را خورده و به عراق آمده است و برخی می‌گویند روح الله زم به او اعتماد کامل داشته و فریب از سمت دیگری بوده است.

چند شبکه فارسی زبان درباره شیرین نجفی یا سودابه خرسند گفته‌اند او یک ماه پیش در ترکیه بازداشت و به ایران منتقل شده است و ارتباط او با روح الله زم از ایران انجام می‌شده است. استناد آنها به خبر سایت مشرق نیوز درباره دستگیری شیرین نجفی بوده که گویا ۶ ساعت پس از انتشار پاک می‌شود.

استدلال دیگر این بوده که شیرین نجفی ۲۴ ساعته در تلگرام آنلاین بوده و این موضوع به آن معناست که تلفن او به صورت شیفت بندی در اختیار اطلاعات سپاه بوده چون به صورت طبیعی یک فرد نمی‌تواند ۲۴ ساعت در روز بیدار باشد. مخالفان نیز گفته‌اند اطلاعات سپاه وقتی چنین عملیات بزرگی انجام می‌دهد، حتما این نکات ریز را می‌داند که توانسته زم را به عراق بکشد.

یکی از کاربران توییتر به نقل از مازیار دوست روح الله زم و مدیر مالی آمدنیوز گفته یکی از عناصر عملیات پیچیده اطلاعات سپاه، شیرین نجفی بوده و پس از مدتی که اطلاعات سپاه او را در دام می‌اندازد، روح الله زم را به عراق کشانده است.

این کاربر نوشته «شیرین نجفی عکس ۱۵ میلیون یورو اسکناس ۵۰۰ یورویی برای روح الله زم فرستاده و مدعی شده این‌ها پول‌های اهدایی آیت‌الله سیستانی است برای راه اندازی تلویزیون آمد‌ نیوز! این مقدار اسکناس ۵۰۰ یورویی یعنی شش دهم درصد کل اسکناس‌های ۵۰۰ یورویی موجود در جهان!»

در بخش دیگری از این توییت نوشته شده «قسمت جالب‌تر اینجاست که شیرین نجفی به روح الله زم می‌گوید چون پاسپورت ندارم تو بیا و ۱۵ میلیون یورو پول نقد را با خودت به فرانسه ببر. این احمق هم عنر عنر راهی عراق می‌شود تا شش دهم درصد از کل اسکناس‌های پانصد یورویی موجود در جهان را توی گونی بریزد و برساند فرانسه! این آدم که شمار قابل توجهی از اپوزیسیون ایران را مچل کرده بود؛ عقل ناقص عقب‌مانده‌ای دارد که مهارت استفاده از چهار عمل اصلی را بلد نیست.»

به گزارش رویداد۲۴ اختلاف نظر درباره هویت واقعی و احتمال دستگیری او زمانی بیشتر شد که شیرین نجفی مصاحبه‌ای با یک شبکه فارسی زبان داشت. عده‌ای معتقد بودند این مصاحبه از داخل ایران انجام شده و سپاه هنوز می‌خواهد از عامل نفوذی خود محافظت کند، به همین دلیل اجازه تماس او با یک تلویزیون خارجی را داده است.

در روز‌های گذشته شبکه فارسی زبان ایران اینترنشنال مصاحبه‌ای با شیرین نجفی کرد، در این مصاحبه، میهمان برنامه با توجه به ادعاهای موجود درباره محل زندگی و بازداشت او، از شیرین نجفی می‌خواهد دوربین را بچرخاند تا مشخص شود از ایران مصاحبه نمی‌کند اما شیرین نجفی از این کار اجتناب می‌کند و می‌گوید چون جایی مهمان است، نمی‌تواند چنین کاری کند.

به جز موضوع بازداشت یا عامل نفوذی بودن شیرین نجفی، سوال‌های دیگری درباره او مطرح شده است. یکی از کاربران توییتر درباره او نوشته «شیرین نجفی اسم دیگری هم داشته و مدتی با نام سودابه خرسند فعالیت می‌کرده است. ‏در ‎ترکیه یک خانم ایرانی به اسم سودابه یا آرزو خرسند ملقب به شیرین نجفی اقدام به فروختن کیس ‎دراویش گنابادی به پناهجویان ایرانی با یک برگه به نام تشرف نامه و یک کتاب به اسم پند صالح می‌کرد و میزان جذب افراد به طریقت درویشی از سوی این خانم از قطب دراویش هم بیشتر بود.»

شیرین نجفی و روح الله زم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
شیرین نجفی و روح الله زم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

یکی دیگر از کاربران توییتر درباره ادمین آمد نیوز اینگونه نوشته است: ‏«توضیحاتی راجع به شیرین نجفی بدهم که شاید جالب باشد. شیرین (فاطمه) نجفی حدود ۵ سال است که در ترکیه (آنکارا) زندگی می‌کند یا می‌کرد. کار قبلی ایشان در ایران فال بینی و رمالی بود و به همین دلیل که شاکی خصوصی هم داشت. مدتی هم در ایران بازداشت و زندانی می‌شود. ‏البته این زندانی شدنش بعد‌ها برایش پله ترقی شد. مدتی که در ترکیه بود، منبع درآمدش بیشتر از طریق قاچاق انسان به یونان و کشور‌های دیگر بود یا به کار‌های خرده خلاف که در بین پناهندگان ترکیه درآمد خوبی هم دارد، مشغول بود.

مدتی هم در مجموعه سید احمد شمس در ترکیه همکاری می‌کرد. شیرین نجفی زمانی در رسانه‌ها و توسط برخی چهره‌های بولد شد که یک ویدئو برای کمپین امتناع به سفارش یکی از فعالین زن فرستاده بود. این ویدئو بار‌ها و بار‌ها از طرف ایشان به گروه‌ها، کانال‌ها و سایت ارسال شده بود و خودش را فعال سیاسی از داخل ایران جا زده بودند. چون از بخت خوبش، زمانی که در ایران با شکایت شاکی خصوصی دستگیر و بازداشت می‌شود که ‏مدتی را با تعدادی از فعالان زن بازداشت شده در یک مکان نگهداری می‌شد و همین بهانه‌ای می‌شود که ادعا کند در ایران فعالیت سیاسی انجام داده و برای اثبات حرف‌هایش به بازداشت شدگانی اشاره می‌کرد که در آن مدت با آن‌ها در یک جا بازداشت و نگهداری شده بود. در حقیقت شاهد هم داشت. چون ‏به اون‌ها هم گفته بود که به خاطر فعالیت سیاسی دستگیر شده است. این ویدئو به قدری در فضای مجازی شبهه انگیز شده بود که ما مجبور شدیم آن را از کمپین امتناع حذف کنیم.

دقیقا بعد از این ویدئو با سماجت ویژه‌ای که داشت پای ایشان به موسسات و کانال‌های خبری باز شد. ‏چندی قبل برای گرفتن تاییدیه برای دو تن از زندانیان آزاد شده که بتوانند از بنیاد‌های حقوق بشری در اروپا برای خروج از ایران کمک مالی دریافت کنند، از طریق یکی از دوستان متوجه شدم که ایشان یکی از تایید کنندگان این بنیاد‌ها شناخته می‌شوند. ‏وقتی با تلفنش تماس گرفتم دوست پسرش پاسخ تلفن را داد و وقتی خودم را معرفی کردم درخواست کردم که باید با خودش صحبت کنم.

گفت که چند دقیقه دیگه تماس بگیرید، چون شیرین در ترکیه نیست و باید با او هماهنگ کنم. بعد از چند دقیقه که تماس گرفتم ‏گفتند خانم شیرین شماره تلفنی دادند که با این شماره تماس بگیرید. پیش شماره متعلق به سوئیس بود. وقتی با شیرین نجفی تماس گرفتم، اولین چیزی که سوال کردم این بود که از ترکیه خارج شدند؟ گفت: برای همیشه خارج شده ولی نگفت که در کدام کشور است. ‏این تاریخ مصادف با روز‌هایی بود که بین برخی پناهندگان شایعه شده بود که شیرین نجفی به خاطر بدهکاری زیاد مخفی شده است. با اینکه موضوع ارتباطی به من نداشت و در حد شایعه می‌دانستم، حساسیت زیادی نشان ندادم. این تماس در روز سوم جولای بود که شیرین نجفی ادعا می‌کرد در خارج از ترکیه بسر می‌برد.»

یک کانال تلگرامی که خود را نزدیک به نهاد‌های امنیتی معرفی کرده، نیز که علیه آمدنیوز فعالیت می‌کرد به رمالی به نام «س.خ» که در آمدنیوز کار کرده، اشاره می‌کند. نزدیکترین نام به این حروف مخفف همان سودابه خرسند است.

نام سودابه خرسند در بیانیه‌هایی که باند مسیح علی‌نژاد در دفاع از دختران خیابان انقلاب منتشر کرده بودند هم دیده می‌شد. البته در بیانیه‌ای دیگر از نام شیرین جعفری استفاده شده است؛ مثل بیانیه حمایت از مجید عزیزی که به همراه شاپرک تجری زاده، سارا امیری و لیلا میرغفاری امضا شده است. بیانیه‌های دیگر البته با نام سودابه خرسند امضا شده است.

همه این گمانه زنی‌ها در حالی مطرح شده که همسر روح الله زم که در فرانسه به سر می‌برد، می‌گوید به شیرین نجفی اعتماد کامل دارد. با این حال برخی می‌گویند مهسا رازانی همسر روح الله زم از پشت پرده ماجراها اطلاعی ندارد و حرفش در این باره سندیتی ندارد. سوال‌های مختلف درباره دستگیری روح الله مطرح شده است. نهادهای امنیتی فعلا مشغول گرفتن اطلاعات از روح الله زم هستند و البته این سکوت مخالفان جمهوری اسلامی را گیج کرده است.

  • 22
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش