چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۲۷ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۵۹۱
امنیتی و دفاعی

جزئیات قرارداد نظامی ایران و سوریه/ تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تمدید می‌شود؟

قرارداد نظامی ایران و سوریه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
امضای توافق نظامی میان ایران و سوریه برای اسرائیل به مثابه ابزاری به منظور به چالش کشیدن شرایط حضور نظامی ایران در دمشق است.

جزئیات قراردادنظامی اخیر میان ایران و سوریه در حالی از سوی برخی رسانه های غربی و با حمایت رسانه های عربی منتشر می شود که واشنگتن تلاش می کند تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را تمدید کند. در این بین اسرائیل نیز از فرصت پیش آمده استفاده کرده و با پنهان شدن در پشت توافق نظامی ایران و سوریه، اقدام به خرید نظامی از ایالات متحده آمریکا کرده است.

به گزارش رویداد ۲۴، در آستانه ۱۸ اکتبر (۱۵ مهرماه) و پایان مهلت تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، رسانه های خارجی به انتشار اخباری از جزئیات توافق نظامی اخیر میان ایران و سوریه پرداختند. انتشار این جزئیات ۲۰ روز بعد از سفر مهم سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به سوریه و انعقاد توافقنامه نظامی میان تهران و دمشق انجام می شود.

انتشار این جزئیات در حالیست که روز گذشته، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا در جلسه مجلس سنای این کشور بار دیگر خواهان تمدید تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران شد. وزیر خارجه آمریکا در چند ماه اخیر تحرکات بسياري با هدف ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران و همچنین تمدید این تحریم ها صورت داده بود که البته توفیق چندانی نیز نداشت.

جزئیات قراردادنظامی ایران و سوریه

اخیرا روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، فاش کرد که به موجب توافق نظامی که اخیرا میان تهران و سوریه منعقد شده است، ایران به دنبال استفاده از خاک سوریه بعنوان پایگاهی برای حضور طولانی مدت خود در سوریه است. بر اساس این گزارش که روز قبل (پنج شنبه) منتشر شد، این توافق که به امضای «علی ایوب»، وزیر دفاع سوریه و سرلشکر«محمد باقری»، رییس ستاد کل ارتش ایران رسیده است، نتیجه سالها همکاري نظامی و امنیتی میان ایران و سوریه است.

ماه گذشته و در میانه چندین انفجار در تأسیسات هسته ای و نظامی ایران، هیئت نظامی تهران به سوریه سفر کرد و در این کشور با مقامات عالی رتبه سوری دیدار و گفت و گو کرد. رسانه ها در آن هنگام نوشتند که به موجب این قرارداد نظامی میان ایران و سوریه، تهران متعهد شده است که سامانه پدافند هوایی سوریه را تقویت کند.

ایران به دنبال حضور طولانی مدت در سوریه

ایندیپندنت در این مورد نوشت: امضای توافق نظامی میان ایران و سوریه برای اسرائیل به مثابه ابزاری به منظور به چالش کشیدن شرایط حضور نظامی ایران در دمشق است.

روزنامه العین الاخباریه امارات در گزارشی با اشاره به تحلیل روزنامه ایندیپندنت انگلیس، نوشت: ایران از قِبل توافق نظامی با سوریه به دنبال تقویت قدرت نیرو های حزب‌الله لبنان با هدف انتقال سیستم های پیشرفته تسلیحاتی من جمله تکنولوژی دفاع هوایی از تهران و از مسیر سوریه به لبنان است.

در این گزارش همچنین آمده است که ایران تلاش می کند شرایطی را فراهم کند که بقای طولانی مدت این کشور در سوریه را ایجاد کند.

العین الاخباریه همچنین می نویسد: توافق نظامی ایران و سوریه، پیام مهمی را به اسرائیل و آمریکا ارسال می کند که در پاسخ به اجرای قانون قیصر و همچنین تحریم های اقتصادی اعمال شده از سوی آمریکا بر تهران محسوب می شود.

قرارداد نظامی ایران و سوریه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

دولت آمریکا اخیرا با تصویب قانونی ضد بشری موسوم به قانون قیصر (سزار) توان اقتصادی اسوریه را هدف قرار داده است، اقدامی که طی روز های گذشته باعث کاهش شدید نرخ برابری لیره در مقابل دلار شده است. به موجب این قانون که از خردادماه گذشته اجرا شد، علیه اشخاص و نهاد های مرتبط با درگیری ها در سوریه تحریم های اضافی و محدودیت های مالی اعمال خواهد شد. همچنین اشخاص و سازمان های خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشور های دوست این کشور فعالیت می کنند نیز ممکن است تحت تحریم ها قرار بگیرند. این تحریم ها علیه کسانی که در تولید نفت به سوریه کمک می کنند و یا نیاز های جنگی و فنی نیرو های این کشور را تامین می کنند و به صورت عمدی به آنها خدمات و معلومات ارائه می کنند، نیز اعمال خواهد شد.

به نوشته روزنامه انگایسی ایندیپندنت، حضور قوی نظامی ایران در سوریه به این معنا است که ایران دارای اختیارات بیشتری برای پاسخ به اسرائیل است. به همین دلیل اسرائیل از نزدیک وضعیت سوریه را رصد می کند. اسرائیل به همین بهانه، گام های نخست خود را برای دریافت هواپیما های غول پیکیر آمریکایی که قابلیت سوخت گیری در آسمان را دارند برداشت. این خرید نظامی توانایی نیروی هوایی اسرائیل برای حمله به اهداف دوربرد را افزایش می دهد.

روزنامه نشنال اینترست نیز در این مورد نوشت که دلیل این که اسرائیلی ها می خواهند، هواپیمای سوخت گیری تهیه کنند، تامین سوخت جنگنده های F- ۳۵ این رژیم برای رسیدن به ایران است. اسرائیل دارای ۱۶ جنگنده F- ۳۵ است که توانایی مخفی شدن از رادار ها را دارد.

حداکثر شعاع عملیاتی برای نبرد با جنگنده های F- ۳۵ برابر با ۱۲۷۷ کیلومتر است. اما اگر اسرائیل وارد یک درگیری نظامی با ایران شود، قادر نخواهد بود از این جنگنده ها بدون امکان سوخت گیری در میانه راه برای رسیدن به اهداف نظامی خود استفاده کند. بر همین اساس، وزارت خارجه آمریکا اخیرا موافقت خود را با درخواست اسرائیل برای خرید ۸ هواپیمایی که میتوانند بعنوان یک ایستگاه هوایی سوخت گیری عمل کنند را اعلام کرد. قرار است اولین هواپیما از این رده در سال ۲۰۲۳ در اختیار اسرائیل قرار بگیرد.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در پایان ادعا می کند که اسرائیل با این خرید نظامی، برای حمله احتمالی به ایران آماده می شود.

مشخص است که رسانه های غربی با هدف تمدید تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران اقدام به انتشار جزئیات این توافق کرده اند جزئیاتی که هنوز به تائید هیچ مقام رسمی در تهران و سوریه نرسیده است. از سوی دیگر، واضح است که اسرائیل به دنبال تجهیز و تقویت تجهیزات نظامی خود به بهانه توافق نظامی میان ایران و سوریه است. امری که با همراهی و پشتیبانی دولت ترامپ از تلآویو کار را برای نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز ساده کرده است.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش