پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۰۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۷۹۸
سیاست داخلی

سوءاستفاده تندروها از بیانات رهبری؛

توهین به اختیار

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
نامش روز قدس است. روز وحدت و همبستگی مسلمانان. اما در همین روز عده‌ای شعار نفاق سر می‌دهند. به رئیس‌جمهور قانونی کشور با پشتوانه ۲۴ میلیون رای توهین می‌شود. طبق معمول، توهین‌کنندگان خودسر خوانده می‌شوند. اما چه زمانی قرار است با این خودسرها قاطعانه برخورد شود؟

به گزارش ایسنا، گویی قصه توهین‌ها و حرکات خودسرانه خارج از عرف تمامی ندارد. جماعتی با کج‌فهمی از بیانات مقام معظم رهبری هرازچندگاهی به سراغ اقداماتی می‌روند که نام انقلابی‌گری را خدشه‌دار می‌کند. از حمله به سفارت دیگر کشورها گرفته تا توهین به مقامات، از پرتاب مهر گرفته تا پخش شب‌نامه علیه مسئولین رسمی مملکت.

 

اتفاقات رخ داده در روز قدس امسال هم ناشی از همین کج‌فهمی‌ها بود. عده‌ای از همان جماعت شبیه به خوارج در مسیر حرکت رئیس‌جمهور قرار گرفتند و در شعارهایشان او را با رئیس‌جمهور مخلوع اوایل انقلاب مقایسه کردند.

معاون اول رئیس‌جمهور، نایب‌رئیس مجلس و رئیس فراکسیون امید هم از این توهین‌ها بی‌نصیب نماندند.

شعارهایی که به اسم انقلابی‌گری و در عمل برخلاف آرمان‌های امام (ره) و انقلاب سر داده شد.

 

این‌گونه اتفاقات در جمهوری اسلامی و به خصوص در سال‌های اخیر مسبوق به سابقه بوده و همین مساله بیشتر باعث نگرانی می‌شود. فرقی نمی‌کند که توهین به چه کسی صورت می‌گیرد. نفس توهین عملی مذموم و محکوم به حساب می‌آید. خواه این توهین به محمود احمدی‌نژاد باشد خواه به حسن روحانی. به علی لاریجانی باشد یا به سیدمحمد خاتمی.

 

به علی مطهری باشد یا به سیدحسن خمینی. هنوز فراموش نشده که عده‌ای در سخنرانی رئیس مجلس در قم به بهانه ساکت فتنه بودن به سمت علی لاریجانی مهر پرتاب کردند و در جریان حضور علی مطهری در شیراز به سمت او آجر پرتاب شد. حمله عده‌ای به سفارت عربستان و به آتش کشیدن سفارت که هنوز هم پیامدهای آن ادامه دارد از اذهان پاک نشده و توهین‌ها به یادگار امام (ره) در حرم بنیانگذار انقلاب دل بسیاری از انقلابیون واقعی را به در آورده است.

 

اخیرا رهبر انقلاب در حضور رئیس‌جمهور و مسئولین با هشدار نسبت به دوقطبی‌سازی و سرنوشت بنی‌صدر مطالبی را مطرح کردند و پس از آن مساله آتش به اختیاری در زمینه مسائل فرهنگی از سوی ایشان مطرح شد. کلام رهبری مثل همیشه صریح بوده اما احتمالا این جماعت به اصطلاح ولایت‌مدار باز هم با کج‌فهمی تفسیر نادرستی از بیانات ایشان داشته‌اند و می‌توان چنین افرادی را "توهین به اختیار" نامید چرا که به جای استفاده از دلایل منطقی و گفت‌وگو و انتقاد سازنده همیشه رو به توهین، هتاکی و حملات فیزیکی آورده‌اند و با اقدامات خود از آبروی ولایت خرج کرده اما آب به آسیاب دشمن ریخته‌اند.

 

در باب همین کج‌فهمی‌ها حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور با بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب نوشت: رهبر انقلاب در بخشی از فرمایشات خود در ۲۸ بهمن سال ۹۱ اینگونه بیان داشته‌اند: «این را هم عرض بکنیم؛ این که من از بعضی مسئولان و سران کشور گله‌گزاری کردم، موجب نشود که حالا یک عده‌ای راه بیفتند، بنا کنند علیه این و آن شعار دادن؛ نه، بنده با این کار مخالفم. اینکه شما یک نفر را به عنوان ضدولایت، ضدبصیرت، ضدچه، مشخص کنید، بعد یک عده‌ای راه بیفتند علیه او شعار بدهند، بنده با این کارها مخالفم؛ این را من صریح بگویم. بارها به کسانی که می‌توانند جلوی این چیزها را بگیرند، تذکر داده‌ام. آن کسانی که این کارها را می‌کنند، اگر واقعاً حزب‌اللّهی و مؤمنند، خب نکنند. می‌بینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است. با احساسات‌شان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند.»

 

مسلما برخورد با چنین اقداماتی نه تنها مخالف آزادی بیان نخواهد بود بلکه خواست بسیاری از مردم هم هست که در همین ۲۴ ساعت در شبکه‌های اجتماعی همراه با مسئولین به محکوم کردن این اقدام پرداخته و از رئیس‌جمهور منتخب ملت دفاع کردند. هرچند وزارت کشور دستور برخورد با چنین اقداماتی را صادر کرد اما تجربه نشان داده که این دستورها فرمالیته بوده و در عمل اتفاق خاصی نمی‌افتد و دوباره شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود و سردمداران این اقدامات هم با خیال راحت از سایت‌ها و رسانه‌های‌شان توهین‌ها را ادامه می‌دهند و در مراسمی دیگر شعارهای تندتری را علیه مقامات سر می‌دهند و تلخ‌تر این‌که بدون هیچ تنبیهی سرشان را در محافل مختلف بالا گرفته و به اقدامات‌شان افتخار هم می‌کنند!

 

حمید ابوطالبی معاون سیاسی رئیس‌جمهور در این باره نوشت: رئیس جمهوری مظلوم است؛ او نماد عقلانیت، تدبیر، امید و اخلاق‌مداری در کشور است و برایش عظمت ایران و اسلام و آرمان‌هایش اصالت دارد. باید یکبار برای همیشه در اجماعی ملی به پلیدی آفرینی و تخریب امیدهای این ملت نه گفت.

 

از طرفی توهین اینچنینی به رئیس جمهور در واقع توهین به جمهوریت نظام به حساب می آید همانطور که مجید انصاری معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: توهین به رئیس‌جمهور ایستادن در برابر جمهوریت نظام و شعار علیه ملت ایران است.

 

به نظر می‌رسد هنوز عده‌ای در فضای انتخابات سیر می‌کنند و حالا که نتوانسته‌اند از طریق صندوق رای روحانی را پایین بکشند سعی دارند با روش‌های اینچنینی رئیس‌جمهور را کنار بزنند هرچند حمایت مردم در این مدت نشان داده که تنها پس از گذشتن زمستان، روسیاهی به چهره توهین‌کنندگان خواهد ماند.

 

در این میان علی مطهری که خود از جمله کسانی است که طعم تلخ چنین برخوردهایی را چشیده این اتفاق را آزمونی برای قوه‌قضائیه دانست و در صفحه اینستاگرام خود نوشت: شعارهایی که عده‌ای با برنامه‌ریزی قبلی علیه رئیس‌جمهور در راهپیمایی روز قدس سر دادند قطعا مصداق جرم است و اسناد آن نیز موجود است. باید ببینیم قوه‌قضائیه که به صرف احتمال وقوع جرم یک برنامه سخنرانی را در روز اربعین در مشهد لغو می‌کند اکنون که با یک جرم مشهود مواجه است چگونه رفتار می‌کند.

 

دادستان تهران اکنون در معرض یک آزمایش بزرگ است که آیا با تعقیب مجرمان استقلال و عدالت خود و قوه‌قضائیه را نشان می‌دهد یا با چشم‌پوشی از آن، گرایش سیاسی را بر اجرای حق و عدالت مقدم می‌دارد؟ البته توهین‌هایی که به خود من شد مورد نظرم نیست چون معمولا این افراد مستضعف فکری هستند که با چند دقیقه صحبت با آن‌ها و آگاهی از واقعیات، طرفدار می‌شوند و روبوسی می‌کنند، ولی توهین‌های به رئیس‌جمهور که از روی عناد صورت گرفت حتما باید پیگیری شود.

 

حال باید دید که آیا قوه قضائیه با چنین افرادی که پیدا کردن خود و به خصوص آمرانشان چندان سخت نیست برخورد قاطعی می‌کند یا سرنوشت اقدام آن‌ها هم مثل قبلی‌ها نامعلوم بوده و پس از مدتی به بوته فراموشی سپرده می‌شود. شاید اگر امروز جلوی این اقدامات خودسرانه و تندروهایی که دستور چنین اقداماتی را می‌دهند گرفته نشود بعید نیست باز شاهد ظهور افرادی مثل سعید امامی یا سعید عسکر باشیم که با اقدامات خودسرانه خود هزینه‌های جبران‌ناپذیری را برای جمهوری اسلامی رقم زدند.

 

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش