دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۴۹ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۴۱۹
سیاست داخلی

رفراندوم درباره چه؟

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
سخنگوی شورای نگهبان: پیشنهاد رییس‌جمهور کارشناسی نشده است.

پیشنهاد روز یکشنبه حسن روحانی تا اینجای کار بیشتر از آنکه مدافع داشته باشد، منتقد داشته است. این بار منتقدان به گفته سخنگوی شورای نگهبان حتی صلاحیت حسن روحانی را به‌دلیل مطرح کردن پیشنهاد «همه‌پرسی» زیر سوال برده‌اند. عباسعلی کدخدایی از احتمال به اشتباه افتادن روحانی در اصول قانون اساسی گفته است. منتقدان دیگر پیشنهاد روحانی را که برای دومین بار در سه سال اخیر مطرح شده توهین به حاضران در راهپیمایی ۲۲بهمن می‌دانند و عده‌ای دیگر معتقد هستند رفراندوم نیاز است.

 

با این همه رییس‌جمهور در سخنرانی که روز گذشته داشت بازهم تاکیدی در مورد استفاده از قانون اساسی داشت. او دیروز در نشست مشترک استانداران، وزرا، روسای سازمان‌های اقتصادی و مدیران موسسات مالی و اعتباری با بیان اینکه قانون اساسی کشورمان ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد و به خوبی می‌تواند ضمن اداره کشور، رضایت عمومی را هم به شرط التزام و اجرای کامل آن برقرار کند، تصریح کرد: «باید از همه ظرفیت‌های قانون اساسی در مدیریت بهتر امور استفاده کنیم و فصول مختلف قانون اساسی ازجمله فصل سوم قانون اساسی که مربوط به حقوق ملت است را مورد توجه قرار دهیم.»

 

روحانی گفت: «در اجرای قانون اساسی، همه دستگاه‌ها باید مشارکت داشته باشند اما رییس‌جمهور مسئولیت و وظایف خاصی نسبت به اجرای قانون اساسی دارد، مسئول اجرای آن است و در این مسیر همه قوا و نهادها باید در کنار هم قرار بگیرند.» روحانی تصریح کرد: «انسجام و وحدت با شعار ایجاد نمی‌شود، بلکه با عمل و رسیدگی به امور اقشار مختلف مردم است که وحدت ایجاد می شود و جامعه ایران، جامعه محبت، برادری و اخوت است». 

 

 

پیشنهاد رییس‌جمهور درباره اصل ۵۹ احتمالا کارشناسی نشده بود

در این میان اما سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه به نظر می‌رسد پیشنهاد رییس‌جمهور کارشناسی نشده باشد، گفت: «اصل ۵۹ قانون اساسی مربوط به اعمال اختیارات قوه‌مقننه است». به گزارش مهر، عباسعلی کدخدایی دوشنبه شب در یادداشتی در کانال تلگرامی خود از واکنش‌ها به پیشنهاد حسن روحانی گفت و نوشت: «در گرماگرم حضور پرشور مردم در راهپیمایی تجدید بیعت با آرمان‌های امام(ره) و انقلاب، رییس‌جمهور محترم در بخش پایانی سخنرانی خود نکاتی را بیان کردند که عکس‌العمل‌هایی سریع را در بر داشت.

 

برخی مردم همانجا به من اعتراض و شورای نگهبان را بابت تایید بعضی نامزدها سرزنش کردند که البته من از نظر جمعی شورای‌نگهبان دفاع کردم. برخی دیگر نیز سوال می‌کردند که ضرورت طرح بحث انتخابات آن هم حدود دو سال مانده به برگزاری انتخابات توسط رییس‌جمهور محترم چیست که صدالبته برای این بخش من هم پاسخی نداشتم. ایشان فرمودند برگزاری انتخابات عامل ادامه حیات جمهوری‌اسلامی در ۳۹سال گذشته بوده و ادامه دادند: از شورای نگهبان و سایر درست‌اندرکاران و نهادها می‌خواهم راه انتخابات را سهل کنند.»

 

وی در ادامه این یادداشت نوشته است: «رییس‌جمهور محترم همچنین پیشنهادی را مطرح فرمودند که به نظر می‌رسد کارشناسی نشده باشد چون کاربرد اصل ۵۹ برای همه آشنایان به حقوق اساسی معلوم است و نیاز به بحث بیشتر ندارد. اصل ۵۹ مربوط به اعمال اختیارات قوه‌مقننه است. شاید آقای رییس‌جمهور با اصل دیگری آن را اشتباه گرفته‌اند! البته باید بدانیم که قانون اساسی ظرفیت‌های متنوعی در حوزه‌های مختلفی دارد که ما هم نگرانیم چرا این ظرفیت‌ها به درستی به کار گرفته نمی‌شوند.

 

مثلا چرا نباید سوال و استیضاح در رویکرد مجلس محترم وجود داشته باشد. فارغ از نتیجه، شاید سوال از مقامات اجرایی این فرصت را برای آنها به وجود آورد تا برخی دلایل کمبودها و احیانا ناکارآمدی‌‌ها را بدون توجه به مسائل سیاسی توضیح دهند و مردم نیز از مشکلات موجود مطلع شوند. ما معتقدیم قانون اساسی مجموعه‌ای واحد و به هم پیوسته است که تمام اصول آن باید توسط مقامات و مسئولان کشور رعایت شود و بی‌اعتقادی به بخشی از آن به تعبیر رییس‌جمهور محترم، افراد را از مدار انقلاب خارج می‌کند و آنهایی که پیاده شدند به‌دلیل همین عدم اعتقاد و التزام به قانون اساسی بوده و لاغیر. آنهایی که پیاده شدند به‌دلیل آن بود که قانون اساسی را تفسیر به رای کرده و اعلام می‌کردند برخی اصول آن را قبول ندارند.

 

شورای نگهبان این نظر شما را که نظر صحیحی نیز است اجرا کرده و جنابعالی هم تایید می‌فرمایید آنان که به قانون اساسی اعتقاد و التزام ندارند، انقلابی نیستند و نمی‌توانند در پست‌های سیاسی قرار گیرند. جمله‌ای منسوب به «اینشتین» است که می‌گوید: آنان که گاهی به نعل می‌زنند و گاهی هم به میخ، عاقبت چکش واقعیت روی انگشتان آنها می‌خورد. امید آنکه در اجرای قوانین و مخصوصا قانون اساسی از این افراد نباشیم.»

 

 

رفراندوم درباره چه؟ 

بااین‌حال سوالی که این روزها بیش از هر مسئله دیگری مطرح است -روحانی در دو مرتبه‌ای که پیشنهاد رفراندوم را مطرح کرده، به آن پاسخی نداده- این است که این رفراندوم مورد نظر روحانی قرار است در چه مورد صورت بگیرد؟ چه موضوع اختلافی مدنظر رییس‌جمهور است که مردم باید در مورد آن نظر بدهند و این نظردهی چه تاثیراتی خواهد داشت؟ موضوعی که شاید رییس‌جمهور در روزهای آینده به آن اشاره کند.

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش