شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۰ - ۰۵ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۱۱۴۹
سیاست داخلی

تخريب جايگاه رئیس جمهور به چه قیمت؟

رحیم صفوی و روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

وضعيت كشور اين روزها با اعتراضات و اعتصابات روبه‌روست و همه شاهد آن هستيم كه مسئولان در سكوتي تامل‌برانگيز فرو رفته‌اند ولي نبايد گذاشت در اين بين برخي از آب گل آلود ماهي گرفته و به نفع خود عمل كنند. در ناكارآمدي و انفعال دولت روحاني هيچ شكي نيست ولي عده‌اي مي‌كوشند تا اين ضعف را به ابزاري براي از بين برداشتن جايگاه دولت تبديل كنند و شايد مسير را به سمتي ببرند كه برخي نمادهاي جمهوريت را تهديد كنند.

 

در همين راستا رحيم‌صفوي، فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما در دولت‌سازی مشکل داریم، خاطرنشان کرد: گاهی به نظر می‌رسد که اگر دولت نباشد، کشور بهتر اداره خواهد شد! جمله‌اي كه با واكنش‌هاي منفي بسياري از كاربران فضاي‌مجازي روبه رو بود. سید یحیی رحیم‌صفوی كه در جمع پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس استان فارس در حسینیه ثارا... سخن مي‌گفت با اشاره به قدرت منطقه‌ای ایران، اظهار داشت: در عین‌ حالی که قدرت فرهنگی، نظامی و اقتصادی آمریکا در حال افول است اما دشمنان بدانند که ایران قدرت نخست منطقه است و هیچ موضوعی بدون حضور ایران حل نخواهد شد.

 

وی با بیان اینکه کشورهای همسایه هیچ‌گونه تهدیدی برای ایران محسوب نمی‌شوند، در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در نشست در مورد رجزخوانی عربستانی‌ها و حمله به ایران، خاطرنشان کرد: ایران یک قدرت بزرگ است و اگر بخواهند دست از پا خطا کنند، در همان روز نخست هزارموشک به سمت آنان و قصرهای‌شان در شهر ریاض شلیک خواهد شد که البته بعید می‌دانم آنان چنین حماقتی کنند.

 

فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه آمریکا متحدان خود را از دست داده است، تاکید کرد: نیروهای نظامی ما برای تمام تهدیدها، برنامه مشخصی خواهند داشت، ضمن اینکه قدرت ما امروز به سواحل مدیترانه رسیده است و آمریکا و صهیونیست‌ها ضعیف شده‌اند، چراکه اگر قدرت داشتند می‌توانستند در سوریه بشار اسد را از سر راه بردارند.

 

سرلشکر رحیم‌صفوی افزود: امروز حزب‌ا... با ۸۰ هزار موشک تبدیل به یک تهدید دائمی برای صهیونیست‌ها شده و افکار امام خمینی(س) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در اقصی نقاط جهان ساری و جاری است و این نشان از نفوذ فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی ایران دارد.

 

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل‌قوا در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت داخلی کشور و مشکلات موجود‌اشاره کرد و در پاسخ به سوال یکی از حاضران در مورد اینکه چرا رهبری در موضوع برجام دخالت مستقیم نکردند، اظهار داشت: مقام معظم رهبری یک فرد قانون‌مدار است، دولت را نیز مردم بر سر کار می‌آورند، بنابراین ایشان در چارچوب قانون اساسی به مسائل نگاه می‌کنند. وی تشریح کرد: مقام معظم رهبری از همان ابتدا به مذاکره با آمریکا خوش‌بین نبودند و این مساله را اعلام کردند اما به دلیل همان پایبندی به قانون اساسی کشور به دولت اجازه دادند وارد مذاکرات برجام شوند؛ حالا اگر دولت راه‌اشتباه رفته است گناه حضرت آقا چیست؟ خُب این دولت انتخاب مردم بوده است.

 

فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما در دولت‌سازی مشکل داریم، خاطرنشان کرد: گاهی به نظر می‌رسد اگر دولت نباشد، کشور بهتر اداره خواهد شد. سرلشکر رحیم‌ صفوی تبیین کرد: مردم به ادارات و سازمان‌ها و شهرداری‌ها مراجعه می‌کنند و مشکلات‌شان برطرف نمی‌شود و همین مسائل ایجاد نارضایتی کرده و ضدانقلاب نیز بلافاصله سوءاستفاده می‌کند و مردم را ناراضی جلوه می‌دهد که بخشی از این نارضایتی‌ها به دلیل ناکارآمدی مسئولان است.

 

وی همچنین با اشاره به بی‌مهری‌ها به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: زمانی که بنده فرمانده سپاه بودم برای ساختن یک سد با مشکلات بسیاری مواجه بودیم و به ما می‌گفتند شما سدساز نیستید، بلکه خاکریزساز هستید یا اینکه برای ساخت دو فاز پارس جنوبی نَفسِ ما را گرفتند. سرلشکر صفوی مطرح کرد: آنان که با سپاه دشمنی می‌کنند، مرضی در جان‌شان است، چراکه اگر سپاه، بسیج و ارتش نبود، یک شبه آنان را از سر راه برداشته بودند.

 

تخريب جايگاه رياست‌جمهوري

اظهارات اين شخصيت ارشد نظامي نه تنها انتقاد براي بهبود وضعيت موجود به نظر نمي‌رسد بلكه بيشتر شبيه تهديد دولت است؛ دولتي كه نه مختص به روحاني بلكه يكي از اركان جمهوريت نظام است. مدت‌هاست كه افراد نزديك به محافظه‌كاران تئوري استعفاي دولت روحاني و پايان زودهنگام دولت آن را تكرار مي‌كنند و مي‌كوشند او را كنار بزنند ولي روحاني مد نظر نيست، نيت شكستن جايگاه دولت و رييس‌جمهور در جمهوري اسلامي ايران است. اقدامي كه مي‌تواند در نهايت به نظام‌پارلماني يا حتي ميليتاريسيم تبديل شده و نقش مردم در اداره قوه مجريه كمرنگ شود.

 

طعنه به ملت

زير سوال بردن غير مستقيم راي مردم را كه منتهي به يك انتخاب ناموفق بوده‌است مي‌توانيم در سخنان صفوي دريابيم؛اظهاراتي كه برگرفته از گفتارهاي معتقدان به حكومت اسلامي است. بي‌شك مردم در هر بازه زماني دولتي را بر سر كار آورده‌اند كه مشكلات فراواني داشته است و هيچ كدام از دولت‌ها معصوم نبوده‌اند ولي اينكه تنها در اين دوره عده‌اي انگشت اتهام را به سمت مردم نشانه‌ بگيرند و آن ها را زير سوال ببرند جاي سوال دارد.

 

اقدامات نابخشودني

از طرفي ديگر بايد به اين فرد كه جايگاه نزديكي به رهبري نظام دارد انتقاد كرد چرا اظهاراتي را به زبان مي‌آوريد كه سبب حاشيه‌هايي در كشور شود. همانند وحيدحقانيان كه در زمان مشكلات زلزله در كشور با بياناتي موجي از انتقادات را شاهد شد.

 

ماجرا از اين قرار بود كه وحید حقانیان در حاشیه بازدید از زلزله غرب کشور درباره‌ انتقادات از مسکن مهر گفت: «خانه‌ دیگری که روی همان خط گسل بوده کامل آمده پایین، بنابراین این شلوغ‌بازی‌ها و سیاسی‌کاری‌ها و هر مساله‌اي که سیاسی شود همین داستان‌ها در آن پیدا خواهد شد، سیاسی‌اش کردند، از مسکن مهر زود شروع کردند. خدا لعنت کند معاول اول رییس‌جمهور، آقای جهانگیری را اولین تخم لق سیاسی را ایشان گذاشت و زود اعلام کرد. چه ربطی دارد؟ مردم گرفتاری دارند تو از مسکن مهر شروع کردی؟ ۱۰ تا ۱۲ میلیون آدم در مسکن مهر هستند، این ها را متزلزل بکنند؟ نخیر! من خودم دیدم. کارشناسان دیدند، ۲۷نفر از سازمان نظام مهندسی زنجان آمدند و گفتند سازه‌های مسکن مهر مشکلی ندارد».

 

اين سخنان باعث شد انتقادات فراواني به اين فرد شود تا اينكه وي در اظهاراتي گفت روز گذشته بنده به منظور بررسی وضعیت زلزله‌زدگان در قصر شیرین بودم و در جمع محدودی از جهادگران سخنانی گفتم که به معاون اول محترم ريیس جمهور برخورده در حالی که بنده ۲۵ سال با ایشان همکار بودم و قصد توهین و جسارت نداشتم. آن سخنان در یک جمع خصوصی صورت گرفت و قرار بر انتشار آن نبود البته این‌ها یک واقعیت است که ما نباید مسائل این‌چنینی را سیاسی کنیم.

 

نقد به بي‌توجهي

برخي شخصيت‌هاي سياسي به اين نوع اظهارات حقانيان واكنش منفي نشان دادند و در فضاي مجازي منتشر كردند. در همان زمان عزت ا... ضرغامی در کانال تلگرامی خود نوشت كه آقایی که من در طول این سال ها شناخته ام ، همواره دعاگوی مسئولان بوده اند. (حتی به اسم و در نماز شب) از ایشان آموخته‌ام که اگر محتوای خوب را نمی‌توانم در قالب خوب بیان کنم ، همان بهتر که کل آن را ترک کنم .

 

محمود صادقی، نماينده مجلس نيز در توییتر خود نوشت:« کاش کسانی که افتخار مصاحبت با رهبر معظم انقلاب را دارند در رعایت ادب و نزاکت به معظم له تاسی می‌کردند». حسام‌الدین آشنا، مشاور رسانه ای روحاني نیز در حساب توییتری خود نوشت:« ادب مرد به از قدرت اوست؛ از ایستادن در کنار بزرگان لزوما بزرگ نمی‌شویم».

 

همچنین علی شکوری راد رییس حزب اتحاد ملت در اظهار نظری گفت:« اگر آقاى حقانیان که تصویر او همیشه در کنار مقام معظم رهبرى دیده مى شود بابت لعنت کردن، خطاى خود را نپذیرد، لعنت کردن در ادبیات سیاسی کشور رسمیت مى‌یابد. جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون مستقلین ولایی نیز به اطهارات حقانیان واکنش نشان داد و نوشت كه ثابت شد در کنار بزرگان نشستن، ادب نمی‌آورد. فکر می‌کنم آقای حقانیان باید از آقای جهانگیری حلالیت بطلبد. مقام معظم رهبری خودشان اسوه اخلاق و بزرگی هستند. وی همچنین در ادامه افزود: ایشان چه عمدي و چه سهوي اینچنین سخن گفته باشند جای تاسف دارد.

 

معاون اول رییس جمهور اگر انتقاد نکند چه کسی انتقاد کند؟ وی در ادامه یادآور شد: اطرفیان مقام معظم رهبری باید رعایت ادب و گفتار و کردار را کنند تا خدایی نکرده به جایگاه رفیع رهبری خدشه‌ای وارد نشود.

 

همه مقصريد

بي‌شك اگر دولت در اين كشور نتوانسته كاري از پيش ببرد و مشكلات انباشته شده است همه بايد جوابگو باشند كه چرا از شخص رييس جمهور و وزرايش پاسخ نخواستند؛ هرچند كه بسياري معتقدند در بروز مشكلات فراوان در كشور همه اركان و دستگاه‌ها مقصر هستند و بايد جوابگو باشند. اينكه برخي به بهانه‌ناكارآمدي‌هاي اقتصادي در نظام بخواهند جايگاه رياست‌جمهوري را كه يكي از اركان دموكراسي و جمهوريت است تخريب كنند و راي مردم را زير سوال ببرند، جاي تامل دارد.

 

هزينه ملت

بي‌شك برخي جريان‌ها در كشور از مردم به دليل انتخاب‌هايي كه دارند عصباني هستند و تمام تلاش خود را به كار مي‌گيرند كه مردم در انتخابات‌هاي پيش رو به آن كساني‌كه از آزادي، دموكراسي، حقوق‌شهروندي و ... سخن مي‌گويند توجهي نداشته باشند و تنها غم نان آن‌ها سبب انتخاب‌شان شود تا همانگونه كه در دوره اول دولت احمدي‌نژاد توانستند بر سر كار بيايند و اهداف خود را عملي كنند، دولتي يا سيستمي را بر سركار بياورند كه توانايي ساپورت خواسته‌هاي آن‌ها را داشته باشد.

 

با مردم باشيد، پادشاهي كنيد

در آخر دوباره تاكيد مي‌كنيم كه دولت منفعل روحاني تمام قد در مسير نااميد ساختن مردم پيش رفت و هر اقدامي كه مي‌توانست در اين زمينه انجام داد ولي آن‌هايي كه به عقب نشستن مردم در انتخابات‌ها دل بسته اند تا اهداف خود را علني كنند بايد بدانند كه اين مردم هرزمان نياز باشد افرادي را از نهادهاي انتخابي حذف مي‌كنند كه سال‌هاست در آن‌جا صندلي تصرف كرده‌اند و حتي اشخاصي را بر سركار مي‌آورند كه تمام روياهاي جريان‌هاي قدرت‌طلب را برهم مي‌زند، بنابراين هر دسته‌ يا گروهي كه سعي مي‌كند به دستاوردي برسد بايد بداند كه مردم و حل نيازهاي آن‌ها راه‌حل اصلي است و راهي جز اين خدمت نمي‌تواند سعادت جريان‌هاي سياسي و حاكميتي را رقم بزند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش