چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۳ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۵۸۴
سیاست داخلی

معاون سازمان تبلیغات اسلامی:

کم‌حجابی و بدحجابی جرم نیست/ برخورد با بدحجابی وظیفه نیروی انتظامی نیست

روح‌الله حریزاوی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در حقیقت بدحجابی پدیده‌ای مرکب است که بخشی از آن به دلیل بی‌مبالاتی به دستورات دینی است و بخشی به دلیل وادادگی در مقابل فرهنگ غرب و فرهنگ مهاجم است و بخشی نیز از مسائل اقتصادی جامعه نشات می‌گیرد.

 روح‌الله حریزاوی (معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی)، در پاسخ به این سوال که عملکرد ۲۶ دستگاه کشور در زمینه حجاب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: حجاب پدیده‌ای فرهنگی است؛ یعنی علاوه بر عنصر مذهب عناصر دیگری نیز بر میزان حجاب تاثیرگذار هستند، مانند عناصر اقتصادی که یک جنبه فرهنگی دارد به این معنا که مادامی که زنان که بی‌حجاب بودن را نشانه تمدن، ثروتمندی و رفاه بدانند و به دنبال این سبک از زندگی باشند، فعالیت‌های دستگاه‌های فرهنگی یا مذهبی نمی‌تواند، تاثیر زیادی در این نوع فرهنگ ایجاد کنند.

 

وی ادامه داد: چنین فرهنگی باید به صورت بنیادین اصلاح شود و مردم بی‌حجابی را نشانه پیشرفت و با حجابی را نشانه عقب‌ماندگی ندانند. این پدیده یک عنصر فرهنگی است که زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.

 

"سیاست" و "اقتصاد" از عوامل موثر بر حجاب هستند

معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: در حقیقت بدحجابی یک پدیده مرکب است که بخشی از آن به دلیل بی‌مبالاتی به دستورات دینی است و بخشی به دلیل وادادگی در مقابل فرهنگ غرب و فرهنگ مهاجم است و بخشی نیز از مسائل اقتصادی جامعه نشات می‌گیرد که در چنین صورتی مسئله در دو شکل مطرح می‌شود؛ یا اعتراض به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور و یا ابراز تمایل به سبک زندگی اشرافی و مدرن؛ بطوریکه ممکن است، افراد بی‌حجابی را نشانه تمدن، پیشرفت و آزادی بدانند.

 

حریزاوی با بیان اینکه سیاست و اقتصاد را از عوامل موثر بر حجاب دانست و گفت: این دو جزئی از مولفه‌های تاثیرگذار بر حجاب هستند. اگر برخی افراد با کاستن از اهمیت حجاب و با آرایش بخواهند رفتار اعتراض گونه‌ای نسبت به سیاست‌های اقتصادی و مسائل حاکمیتی ابراز کنند، ما الزاما نمی‌توانیم این را ناشی از بی‌دینی و لامذهبی آنها بگذاریم و در واقع این نوع رفتار یک رفتار سیاسی اقتصادی است و به نوعی رفتار اعتراضی محسوب می‌شود.

 

بی‌حجابی را نباید الزاما به معنای بی‌دینی و لامذهبی بدانیم

وی با بیان اینکه الزاما نباید بی‌حجابی را به معنای بی‌دینی و لامذهبی بدانیم، تصریح کرد: حجاب همانطور که گفتم پدیده‌ای مرکب است و چند عامل در حجاب، کم‌حجابی و بی‌حجابی تاثیر دارد. بنابراین می‌توانیم نتیجه بگیریم که فعالیت‌های دستگاه‌های فرهنگی چون بی‌تاثیر از شرایط عمومی اقتصادی و فرهنگ عمومی به همان معنایی که بیان شد، نیست، بنابراین نمی‌توان بی‌حجابی را بطور کامل به عنوان عدم توفیق دستگاه‌های فرهنگی ذکر کرد.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: با توجه به آنچه که در خصوص عدم رعایت حجاب بیان کردم، نمی‌توان قضاوت دقیقی در خصوص میزان توفیق یا عدم توفیق دستگاه‌های فرهنگی در حوزه حجاب داشت.

 

کم‌حجابی و بدحجابی جرم نیست

وی درباره برخورد پلیس با بدحجابی تصریح کرد: دستگاه انتظامی و امنیتی کشور مجری قانون یک کشور است. در این کشور قانونی تصویب شده است که معنی آن لزوم داشتن حجاب است؛ در این قانون حجاب حداکثری که چادر است، مورد توصیه جدی قرار گرفته و بی‌حجابی کامل نفی جدی شده و کم‌حجابی یا آنچه که بدحجابی نیز گفته می‌شود، مورد نکوهش قرار گرفته است، اما به عنوان جرم توسط دستگاه‌های انتظامی و امنیتی قلمداد نمی‌شود.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اینکه جامعه ما از یکسری پدیده‌های فرهنگی یا اقتصادی احساس ناراحتی دارد و تحت‌تاثیر برخی مسائل قرار گرفته است، لزوما باعث نمی‌شود که ما به دستگاه نیروی انتظامی که مجری قانون در کف جامعه است، بگوییم فعلا قانون را اجرا نکند، چرا که آسیب‌های بی‌حجابی از نظر اجتماعی بسیار بیشتر از این است که عده‌ای از رفتار یک پلیس یا گشتی ناراحت شوند، چرا که تاثیرات منفی بی‌حجابی برای جامعه در درازمدت بسیار بیشتر است.

 

صراحت قانونی درباره برخورد با کم‌حجابی و بدحجابی وجود ندارد

 

وی خاطرنشان کرد: بنابراین ما مجبوریم از نیروی انتظامی تقاضا کنیم، علیرغم مخالفت‌ها و القائات با بی‌حجابی مطلق برخورد کند، البته طبیعی است که این برخورد باید محترمانه، دلسوزانه و قانونی باشد که قطعا همینطور است و ما مواردی را سراغ نداریم که به صورت بسیار گسترده برخورد نامناسبی صورت گرفته باشد و اگر در جایی ماموری اشتباه کرده، این به معنای آن نیست که کل دستگاه بد برخورد می‌کند و حقیقت آن است که دستگاه انتظامی بسیار مودبانه، با متانت و صلابت به کار خود ادامه می‌دهد.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: آنچه که الان دستگاه انتظامی موظف است پیگیری کند، برخورد با بی‌حجابی مطلق است و چون صراحت قانونی درباره برخورد با کم‌حجابی و بدحجابی وجود ندارد، بنابراین مورد برخورد قانونی برادران ما در دستگاه نیروی انتظامی قرار نمی‌گیرد و این دستگاه موظف نیست که با بدحجابی برخورد کند، بلکه باید باید با بی‌حجابی برخورد کند.

 

در حال حاضر با مسئله تجاهر به بی‌حجابی مواجه هستیم

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان اینکه در حال حاضر با مسئله تجاهر به بی‌حجابی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: برخی افراد در خصوص حجاب رفتارهای متجاهرانه از خود نشان می‌دهند، به طور مثال رفتارهایی که بین یک زن و مرد مناسب منزل است، در خیابان ابراز می‌شود، یا افرادی که سیگار به دست خنده‌ها و قهقه‌های بلند در خیابان دارند، البته در برخی مناطق شهرهای بزرگ این اتفاقات به طور خاص مشاهده می‌شوند و اینها موارد خاصی است که مورد توجه و برخورد برادران نیروی انتظامی قرار می‌گیرد.

 

آمار بی‌حجابی آن طور که تصور می‌شود، نیست

معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: آماری که در خصوص حجاب در سازمان تبلیغات اسلامی وجود دارد، نشان دهنده این است که وضعیت عمومی بی‌حجابی بین زنان ایران آنچنان نیست که تصور می‌شود، چرا که ترکیب زنان یک شهر را فقط زنانی که در ساعاتی خاص از روز در نقاط خاصی از شهر مانند بازار، پارک یا مترو حضور دارند، تشکیل نمی‌دهد، بلکه وقتی آمار گرفته می‌شود، بر اساس کل زنانی است که در یک شهر زندگی می‌کنند و در حقیقت این آمار براساس کل زنانی است که در منزل، مدرسه، اداره و مترو حضور دارند. بر اساس این آمار بی‌حجابی آن طور که تصور می‌شود، نیست.

 

حریزاوی خاطرنشان کرد: البته این موضوع به معنای آن نیست که ما نباید اقدامات فرهنگی و وظیفه‌مان را انجام دهیم، بلکه برعکس از وظیفه ما کم نشده و ما باید وظایفمان را مانند قبل و خیلی قوی‌تر انجام دهیم. دستگاه‌های فرهنگی نیز باید کارهایشان را دقیق‌تر و جدی‌تر پیش ببرند و کارهای اثباتی و تبیینی در خصوص حجاب انجام دهند.

 

حجاب را باید از قبل از سن بلوغ برای دختران جا انداخت

وی با بیان اینکه دستگاه‌های فرهنگی اگرچه کار خود را انجام می‌دهند، اما باید به صورت جدی‌تر به وظایف خود عمل کنند، ادامه داد: دستگاه‌های فرهنگی باید به دخترانمان که به دلایلی از حجاب فاصله گرفتند و در نظرسنجی‌ها آن دلایل را نیز اعلام کرده‌اند، توضیح دهند که حجاب انتظار خدای عالم از آنهاست و باعث معنویت و نورانیت فرد می‌شود. نباید افراد به دلیل نارضایتی و عصبانیت از مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی به این شکل در جامعه ظاهر شوند.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: راه اساسی و بنیادین نیز همان کار فرهنگی و تربیتی است که باید از دبستان شروع شود و حجاب را باید از قبل از سن بلوغ برای یک دختربچه به عنوان یک ارزش بسیار والا جاانداخت؛ چنانچه این اتفاق بیفتد، ضریب بی‌حجابی در دوره نوجوانی و جوانی به شدت کاهش پیدا خواهد کرد، اما این موضوع به معنای این نیست که ما وظایفمان را در خصوص حفظ امنیت اجتماعی جامعه و وظیفه دستگاه انتظامی نادیده بگیریم.

 

راهکار ما راه‌اندازی نهضت حجاب از مهدکودک‌ و دبستان‌هاست

حریزاوی با بیان اینکه راهکار ما راه‌اندازی نهضت حجاب از مهدکودک‌ها و دبستان‌ها است، تصریح کرد: در برخی از مراکز کشور مانند استان البرز طرح خانم حجاب را داشتیم که دوستان در موسسه خیبر با حضور یک روز در هفته در مدارس با بچه‌های دبستانی در زمینه حجاب صحبت می‌کردند با حضور این افراد مشاهده شد، ضریب افزایش علاقمندی به حجاب در این مدارس ۹۵ درصد افزایش پیدا کرد. در حقیقت در خصوص حجاب  مربیان و معلمان دبستان باید نهضتی را آغاز کنند و مادران نیز باید مربیان را در این نهضت همراهی کنند.

 

وی افزود: طبیعتا آموزش و مهارت‌افزایی در این خصوص لازم است، اما آن چیزی که ما به آن نیاز داریم، خیزش، عزم و اراده جدی در این زمینه است. بسیاری از معلمان ما اهمیت حجاب را می‌دانند، اما باید عزمی در این مسئله جزم کنند. در بدنه آموزش و پژوهش خانم‌های بسیار متدین داریم، اما باید یک هماهنگی و عزم از درون اتفاق بیفتد که من معتقدم این مطالبه را اگر خانواده‌ها و جامعه از مدارس داشته و پیگیر باشند، مسئله حل خواهد شد و خیلی نیاز به این نیست که دستگاه‌ها در این زمینه ورود کنند، از همین رو بیشتر باید خانواده‌ها و معلمان را برای این کار بسیج کرد.

 

ilna.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش