چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۲۷ - ۲۶ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۶۳۴۸
سیاست داخلی

ابطحی: صدا و سیما انگشت در چشم مردم عزادار می کند/رسانه حاکمیت است اما حاکمیت مسئول آن نیست

محمدعلی ابطحی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عملکرد صدا و سیما در روزهای اخیر چنان است که گویی این سازمان مشخصا وظیفه افزودن بر خشم عمومی را به عهده گرفته و از هر ابزاری که در اختیار دارد برای این کار بهره می گیرد. از مجری که کشور را ملک پدری خود دانسته و برای غیرهمفکرانش نسخه مهاجرت می پیچید گرفته تا میهمانی که به جای نظر کارشناسی صراحتا یک هنرمند را مورد اهانت قرار می دهد.

به گزارش «آزادی»، صدا و سیما از این دست موارد در کارنامه خود کم ندارد و شمردن آن ها خارج از حوصله است اما افزایش این نوع رفتارها در روزهای اخیر که به جرات می توان آن را یکی از حساس ترین مقاطع در تاریخ چهل ساله جمهوری اسلامی دانست، قابل تامل است.

ویدئوها از برنامه های مورد نقد صدا و سیما در فضای مجازی دست به دست می شود و اولین سوال هر بیننده این است که با کدامین عقل چنین می کنند؟ محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب البته معتقد است که این وضعیت ناشی از مدیریت یک طیف تندرو ازهم گسیخته بر این سازمان است.

وی در گفت و گویی با «آزادی» گفت: « مدت ها است که صدا و سیما به یک مرکز اداری پرخرج و بدون پشتوانه ارتباطی با جامعه تبدیل شده است. اساسا اهمیت رسانه در مخاطب داشتن است و رسانه ای نمی تواند بدون مخاطب داشتن ادعای رسانه بودن، کند. الان امکانات وسیع کشور خرج صدا و سیما با هزاران کارمند می شود اما یک مجموعه لخت و بی تحرک است.»

وی افزود: «نمونه نزدیک این لختی صبح شهادت مرحوم قاسم سلیمانی است که فقط یک خبر از سپاه ، اعلام شد و بعد برنامه های جاری ادامه یافت درحالی که همه شبکه های دنیا برنامه های خود را قطع کرده بودند. بعد که ساعات کاری شروع شد، صدا و سیما به برنامه سازی دراین باره پرداخت و اتفاقا در این زمینه چنان افراط کردند که آدم نگران می شد به جایگاه شهید سلیمانی آسیب زده شود».

ابطحی ضمن انتقاد از برنامه هایی که در روزهای اخیر موجب خشم جامعه مدنی شده است، گفت: «آنچه که دورادور برداشت می شود این است که یک انسجام محتوایی در این سازمان وجود ندارد . طی مدت ها یک سری افراد تندرو به این سازمان راه پیدا کرده اند و معمولا آرام های صدا وسیما وقتی به صدا در می آید که یک فرد غیرهمسو یا مخالف با تفکر غالب در این مجموعه، در آنجا دیده شد. در واقع فقط مراقب همین نکته بوده اند و مجموعه هایی که خودی تلقی می شوند را مراقبت نمی کنند. بحران هایی که اخیرا به وجود آمده نیز از همین مجموعه ها که نظارتی بر آن ها نیست، نشات گرفته است.»

وی با تاکید بر اینکه این گروه ها در صدا و سیما به صورت کلان به نیازهای جامعه فکر نمی کنند، گفت: « این روزها باید در کلمه کلمه صدا و سیما به روان جامعه و شرایط اجتماعی توجه کرد. بی توجهی به این مهم ام موجب قطع پیوند ها است. به خصوص در این در شرایطی که با کتمان حقیقت سقوط هواپیما شاهد اوج بی اعتمادی جامعه هستیم و در آسیب پذیرین شرایط قرار داریم.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: « من اتفاقات در صدا و سیما را خیلی برنامه ریزی شده نمی دانم زیرا هیچ عقل سلیمی آن را نمی پذیرد؛ حتی اگر خیلی افراطی باشد. این بیشتر ناشی از از هم گسیختگی است. برای همین شاهدیم که یکی مردم را به بیرون راندن از کشور فراهم می خواند، یکی سعی می کند با اتهامات سکسیستی و جنسیتی اعتبار هنرمندان محترم کشور را خدشه دار کند و ... . به نظر من این ها بیشتر انگشت کردن در چشم مردم عزادار است و نشان از هم گسیختگی در بخش مدیریتی صدا و سیما است».

ابطحی در پاسخ به اینکه چرا بعد از مشاهده واکنش جامعه مدنی، مدیران صدا و سیما تلاشی برای دلجویی نمی کنند؟ گفت: « من فکر نمی کنم که کلا برنامه ریزی در صدا وسیما مبتنی بر راضی کردن افکار عمومی باشد. آن ها بیشتر یک پلن اداری یا سیاسی دارند که بر اساس آن رفتار می کنند.»

وی همچنین گفت: « این بازتاب های گسترده نیز بیشتر ناشی از خشم اجتماعی است. طبیعی است که پنهان کاری مسئولان یک خشم عمومی ایجاد می کند و نباید با بنزین ریختن بر این خشم، آن را شعله ور تر کرد. متاسفانه این کاری است که صدا و سیما می کند. اینکه رویکرد این سازمان بازتاب گسترده دارد نیز، بیشتر به شرایط اجتماعی برمی گردد. توجه داشته باشید که این جامعه در این چند ماهه خیلی بیش تر از تحمل یک جامعه، فشار و سختی و مصیبت را دیده و قطعا این جامعه پرفشار، پردرد و عصبانی به هر اتفاق کوچک در صداوسیما که البته ناشی از درک نکردن شرایط است، واکنش نشان می دهد».

ابطحی در پاسخ به این که فکر نمی کند خشم مردم از صداو سیما بیشتر به این خاطر است که مردم این سازمان را نه یک رسانه معمولی که بخشی از مجموعه حاکمیت می دانند؟ گفت: « این سازمان رسانه حاکمیت است اما مسئول عدم اراده بر جلب نظر مردم و یا خشم گین نکردن مردم حاکمیت نیست چون حاکمیت این بخش را به مدیری که منتسب کرده است، سپرده است».

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش