پنجشنبه ۰۸ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۱۴ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۰۲۸
سیاست خارجی

اگر مذاکرات وین اگر به نتیجه رسید، از برجام در جهت کمک به برنامه توسعه اقتصادی جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم استفاده خواهیم برد

امیرعبداللهیان: به وزیر خارجه کره جنوبی گفتم ممکن است اگر پولمان را ندهید، دیگر سریال‌های کره‌ای را پخش نکنیم

حسین امیر عبداللهیان,وزیر امورخارجه
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت سیزدهم آمادگی دارد جهش جدی در روابط تهران و مسکو صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، امیرعبداللهیان شامگاه سه شنبه در جمع مدیران نهادهای ایرانی در مسکو تصریح کرد: نگاه دولت سیزدهم وشخص رئیس جمهور به روابط با روسیه اجرای منویات مقام معظم رهبری در نگاه راهبردی به روابط دو جانبه است.

وی افزود :نگاه دولت جدید و پیام من و دولت ایران برای رهبران روسیه این است که یک جهش جدی و ملموس در روابط دو کشور ایجاد شود و امیدواریم دربازه زمانی کوتاه شاهد این جهش باشیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت آمادگی دارد با سرعت و منطق همکاری خود را با روسیه گسترش دهد.

وزیر خارجه با بیان اینکه توسعه سیاست آسیایی مدنظر دولت سیزدهم است، افزود: این به آن معنی نیست که وابسته به چین و روسیه باشیم بلکه از نگاه راهبردی دو کشور برای منافع دو ملت بهره خواهیم گرفت.

وی تصریح کرد که در دولت ایران این نگاه وجود دارد که روسیه پوتین با روسیه شوروی تفاوت اساسی دارد. هرچند که در بین برخی تجار ایرانی این احساس وجود داشته باشد که در رویکرد روسیه تغییر جدی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: اراده و عزم بوتین در مورد روابط با ایران نگاه مثبت و تثبیت شده ای است.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با همسایگان بخصوص روسیه و نگاه به شرق را در اولویت خود قرار داده است و بر همین اساس یک همایش با حضور سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه و همینطور روسیه را ماه آینده در تهران برگزار خواهیم کرد که در چارچوب سیاست خارجی سفرای ما کاملا در جریان برنامه مهم توسعه اقتصادی پایدار جمهوی اسلامی ایران بدون نگاه به تحریم ها قرر گیرند و توجیه شوند.

,وی اظهار داشت: ما نیازمند فرهنگ سازی برای روابط قوی با روسیه هستیم از اینرو نیاز به یک زبان و فهم مشترک داریم تا تجار ما بتوانند بتوانند با وجود ظرفیت های بالا با روسیه سهم و نقش مهمی در توسعه اقتصادی ما ایفا کنند.

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم می خواهد این نگاه را عملیاتی کند. مشکل سند و تفاهم نامه بین دو کشور نداریم. بلکه محتاج فرهنگ سازی مشترک هستیم.

امیرعبدالهیان تصریح کرد: ما وظیفه داریم برای اجرایی کردن نیت رهبران عالی دو کشور در توسعه روابط ، پیگیری و عملی کنیم و به سمتی برویم که این روابط برای مردم ما دستاورد خوبی داشته باشد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد که بین تجار ایرانی و روسی زبان مشترک بیدا نشده است به این معنی که تفاهم ندارند.این حرکت باید روان شود.

ادامه مذاکرات وین تنها در صورت داشتن دستاورد ملموس برای مردم

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: مذاکرات وین اگر به نتیجه رسید و طرف های مقابل نسبت به تامین حقوق ملت ایران در چارچوب برجام اراده جدی داشتند و دستاوردهای ملموس برای مردم داشته باشد از این توافق در جهت کمک به برنامه توسعه اقتصادی جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم استفاده خواهیم برد اما اگر قرار باشد مذاکرات مسیر هشت سال گذشته را طی کند و مذاکره برای مذاکره باشد جمهوری اسلامی ایران تصمیم مقتضی را خواهد گرفت.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی نیز در این نشست به ظرفیت های عظیم و زمینه های بسیار زیاد روسیه برای توسعه روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و خواستار تکمیل کریدور شمال-جنوب در قسمت ایران و احداث خط راه اهن رشت استارا و همچنین گسترش ظرفیت کشتیرانی کشورمان در دریای خزر شد.

وی افزود: با وجود گسترش روابط دو کشور روسیه و ایران در بعد سیاسی ، فنی و نظامی اما در عرصه های فرهنگی و اقتصادی ضعف زیادی وجود دارد و نیازمند توجه و همت ویژه برای ارتقا روابط اقتصادی و فرهنگی هستیم.

***

امیرعبداللهیان: به وزیر خارجه کره جنوبی گفتم ممکن است اگر پولمان را ندهید، دیگر سریال‌های کره‌ای را پخش نکنیم

وزیر امور خارجه ایران گفت: نگاه و باور دولت سیزدهم این است که روسیه دوران پوتین کاملا متفاوت از روسیه قبل از پوتین است.

حسین امیرعبداللهیان، سه‌شنبه‌شب در جریان دیدار با سفیر و روسای نمایندگی‌های ایران در روسیه گفت: نگاه و باور دولت سیزدهم این است که روسیه دوران پوتین کاملا متفاوت از روسیه قبل از پوتین است و دولت دارای عزم جدی برای توسعه روابط همه‌جانبه با روسیه است.

او با اشاره به دیدارهایش با مقامات روسیه در روز چهارشنبه در جریان سفر مسکو گفت: پیام من در این سفر برای آقای پوتین و دیگر مقامات روسیه این است که دولت ایران آمادگی دارد که جهش جدید و ملموسی در روابط دو کشور ایجاد شود و با توجه به عملگرابودن روسای جمهور دو کشور، تفاهمنامه و قراردادهایی که در طول این سال‌ها بین دو کشور منعقد شده اجرایی کند؛ چنان که در بازه کوتاهی شاهد جهش در روابط دو کشور باشیم؛ چرا که روابط با روسیه برای ما دارای اهمیت زیادی است.

وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت ارتقای همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه اظهار کرد: هنوز زبان مشترکی بین تجار ایرانی و روسی ایجاد نشده است و در همین ارتباط باید فعالیت و کار بیشتری انجام داد. ظرفیت بزرگی در این زمینه وجود دارد و تک‌تک ما در راستای تحقق و عملیاتی کردن این ظرفیت وظیفه داریم و باید کار فرهنگی نیز در این زمینه انجام دهیم.

این دیپلمات عالیرتبه در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه تصریح کرد: هفته گذشته با وزیر خارجه کره جنوبی در مورد مطالبات ایران از این کشور صحبت می کردم و این که بانک مرکزی ایران تصمیم گرفته از طریق داوری و حکمیت از بانک‌های کره‌ای به خاطر عدم پرداخت مطالبات ملت ایران شکایت کند. درخواست وزیر خارجه کره این بود که این موضوع متوقف شود تا راهی در این زمینه پیدا شود که البته ما تاکید کردیم که متاسفانه کره در این چند سال علی‌رغم وعده های خود برای حل این موضوع تاکنون به آنها در این زمینه عمل نکرده است.

او با اشاره به بدعهدی کره جنوبی در طول سه سال گذشته در پرداخت این مطالبات و عدم تحقق وعده‌هایش در این زمینه تصریح کرد: به وزیر خارجه کره جنوبی گفتم بچه‌های ما در خانه سریال کره‌ای می‌بینند و از ما می‌پرسند کره‌های مهربان در این سریال‌ها همان کسانی هستند که پول‌های ما را نمی‌دهند؟

وی با اشاره به تصمیم بانک مرکزی در مورد بحث کره‌ جنوبی خاطرنشان کرد: به وزیر خارجه این کشور گفتم مثلا حتی ممکن است صداوسیمای ایران نیز بگوید که دیگر سریال‌های کره‌ی را پخش نمی‌کنیم به دلیل این که کره به تعهدات خود عمل نمی‌کند که در همین رابطه وزیر خارجه کره جنوبی تاکید داشت که این ارتباط فرهنگی بین دو کشور قطع نشود.

او با بیان این که با ذکر این موضوع می‌خواستم که به مسئله فرهنگ‌سازی و تاثیر آن در روابط دو کشور و شناخت ملت ها از یکدیگر اشاره کنم، اظهار کرد: دولت سیزدهم دولتی عملگرا و نتیجه‌محور است و برایش خروجی مهم است. اکنون نیز که بحث مذاکرات هسته‌ای مطرح است یک سوال مهم در این زمینه این است که در این مذاکرات چگونه طراحی کنیم که نتیجه ملموسی داشته باشد و مردم احساس کنند که اتفاقی افتاده و دستاوردی حاصل شده است؟

امیرعبداللهیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این که آقای پوتین نیز  نشان داده که فردی عملگرا و نتیجه‌محور است و این وجه مشترک روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه است، خاطرنشان کرد: این فرصت خوبی را فراهم می‌کند تا دو کشور در راستای اجرایی‌کردن و نهایی‌کردن تفاهمات و توافقات پیشین خود قدم بردارند.

امیرعبداللهیان با اشاره به اهمیت تعامل با همسایگان در سیاست خارجی دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: طی یک ماه آینده با حضور سفرای ایران در کشورهای همسایه از جمله روسیه در تهران نشستی را برگزار می‌کنیم تا سفرا در این نشست در جریان برنامه‌های توسعه اقتصادی پایدار دولت جدید بدون گره‌زدن اقتصاد کشور به تحریم‌ها قرار بگیرند و برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌هایش در این چارچوب قرار بگیرد.

وزیر خارجه با بیان این که میز مذاکرات وین پیش روی ماست، گفت: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد و طرف‌های مقابل در این زمینه جدی و مصمم باشند این توافق می‌تواند به کمک برنامه اقتصادی پایدار دولت سیزدهم بیاید.

امیرعبداللهیان گفت: اگر مذاکرات بخواهد مذاکره برای مذاکره باشد، ایران در آن موقع تصمیم مقتضی را خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه همچنین با تاکید مجدد بر نگاه دولت سیزدهم به موضوع همسایگان و نگاه آسیایی آن خاطرنشان کرد: این نگاه به آن معنا نیست که ما خود را وابسته به چین و روسیه کنیم بلکه به آن معناست که از ظرفیت‌های فراوان این کشورها برای پیشبرد منافع و اهداف کشورمان استفاده کنیم.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش