شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۲۲ - ۲۵ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۵۳۶
سیاست خارجی

ایران و روسیه: روند مذاکرات وین مثبت و مطلوب است

مذاکرات وین,توافق ایران و آمریکا
«میخائیل اولیانوف» مذاکره کننده ارشد روسیه در مذاکرات وین پس از نشست سه جانبه با مذاکره کنندگان ارشد ایران و چین، روند گفت‌وگوها را مثبت ارزیابی کرد.

به گزارش ایرنا، اولیانوف عصر پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران مقابل هتل کوبورگ وین بیان داشت: من معتقدم ما پیشرفت‌هایی (در مذاکرات) داشتیم و امیدوارم طی روزهای آینده بتوانیم اظهارات دقیق‌تری را مطرح کنیم؛ اما روند کار مثبت است.

او پاسخ به این پرسش را که مانع اصلی رسیدن به توافق در وین چیست، دشوار توصیف اما تصریح کرد که در مذاکرات پیشرفت‌هایی حاصل شده است. این دیپلمات روس گفت؛ نمی‌تواند درباره محتوای مذاکرات صحبت کند اما به زودی جزئیات بیشتری اطلاع رسانی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سووال که طرف‌ها روی چه متنی کار می‌کنند بیان داشت: خیلی وقت پیش ما توافق کردیم بر مبنای متون ژوئن کار کنیم اما این طور که من متوجه هستم، هرکدام از هیات‌ها حق دارند پیشنهادات خود را ارائه کنند چون آن متون نهایی نشده بود.

او در پاسخ به سووال دیگری درباره جزئیات پیش‌نویس توافق گفت: مذاکرات محرمانه است و نمی‌توانم جزئیات را به ویژه در این مقطع بازگو کنم. ما گام به گام در حال حرکت به جلو هستیم و احتمالا (به زودی) در موقعیتی خواهیم بود که (جزئیات بیشتری را) اطلاع رسانی کنیم.  اولیانوف با این حال عنوان کرد که هرگونه تحول درباره روند مذاکرات از سوی انریکه مورا هماهنگ کننده برجام اعلام خواهد شد.

این دیپلمات روس همچنین عنوان کرد که هنوز تغییر چندانی در موضع‌ اروپایی‌ها در مذاکرات رخ نداده است.

***

مرندی: حال و هوای مذاکرات وین به طور کلی مطلوب است

کارشناس مسائل بین‌المللی تصریح کرد علی‌رغم مقاومت‌های طرف‌های اروپایی با سندهای پیشنهادی ایران، روند مذاکرات رو به جلو است و حال و هوای گفت‌وگوهای وین به طور کلی مطلوب است.

به گزارش فارس، «سید محمد مرندی» کارشناس مسائل بین‌المللی در گفت‌وگو با شبکه «گلوب» آفریقای جنوبی در پاسخ به سؤالی در ارتباط با توافق اخیر ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد که این توافق امتیازی از سوی ایران به آ‌ژانس نبوده است و بعد از تکمیل تحقیقات جمهوری اسلامی درباره خرابکاری‌های اخیر علیه تأسیسات هسته‌ای ایران، اجازه مجدد نصب دوربین‌ها به این نهاد بین‌المللی داده می‌شود.

ایران پس از اتمام تحقیقات درباره عملیات خرابکارانه آمریکا و اسرائیل اجازه نصب دوربین‌ها را داد

وی در این خصوص گفت: «ایران تصریح کرده است که پس از اتمام تحقیقات، مجوز نصب دوربین‌های آژانس را صادر می‌کند زیرا همانطور که می‌دانید آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها عملیاتی را انجام داده بودند و خرابکاری‌هایی را در بخش‌هایی از این مجتمع (تسا کرج) ایجاد کرده بودند و دوربین‌های نصب‌ شده آژانس از بین رفته بود و ایران اعلام کرده بود که قبل از آن که اجازه نصب مجدد دوربین‌های آژانس را بدهد، در وهله اول باید در این باره تحقیقات انجام دهد ولی بحثی درباره بازگشت یا عدم بازگشت مجدد دوربین‌ها به تأسیسات در میان نبود».

مدیرکل‌های آژانس از آمریکا چراغ سبز می‌گیرند و به ایران فشار می‌آورند

مرندی سپس درباره نزدیکی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی به آمریکا توضیح داد: «مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) قطعاً به آمریکا نزدیک‌تر است. آن طور که از ویکی‌لیکس می‌دانیم تمامی سران آژانس باید از آمریکا چراغ سبز دریافت کنند و وقتی آمریکا رئیس مدیرکل آژانس است، مدیر آژانس نیز فشارها به ایران را افزایش می‌دهد اما چند روز پیش ایران به آژانس گفت که تحقیقات به اتمام رسیده است و دوربین‌های آژانس اجازه نصب مجدد (در تسا کرج) را دارند که البته تا زمان حصول یک توافق جامع، آژانس اجازه دسترسی به هیچ یک از اطلاعات ضبط شده بر روی این دوربین‌ها و تصاویر ضبط شده بر روی این دوربین‌ها را ندارد».

تا زمان حصول توافق جامع، آژانس اجازه دسترسی به اطلاعات دوربین‌ها را ندارد

این کارشناس مسائل بین‌المللی درباره عدم صدور مجوز ایران به آژانس برای دسترسی به اطلاعات ضبط شده بر روی دوربین‌ها گفت: «فکر می‌کنم آژانس بین‌المللی ۲۲ دوربین در تأسیسات هسته‌ای ایران نصب کرده است اما ایران تا زمان حصول یک توافق جامع، اجازه دسترسی به اطلاعات موجود بر روی دوربین‌ها را به آژانس نداده است».

مرندی در این خصوص توضیح داد: «تمامی دوربین‌های نصب شده، بخشی از برجام است و تا زمانیکه طرف‌های مقابل به تعهداتشان ذیل این توافق پایبند نباشند، ایران نیز به تعهداتش ذیل این توافق پایبند نخواهد بود اما ایران برای آن که زمینه احیای برجام را فراهم کند، همچنان اجازه داده است تا این دوربین‌ها در تأسیسات هسته‌ای ایران باقی بمانند و همچنان به ضبط تصاویر ادامه دهد اما تا زمانیکه این موضوع به طور جامع رفع نشود، آژانس اجازه دسترسی به این تصاویر ضبط شده را ندارد».

تصاویر دوربین‌های آژانس به ترور دانشمندان هسته‌ای ایران کمک کرد

مجری این شبکه آفریقایی در سؤالی مطرح کرد که اگر ایران چیزی برای مخفی کردن ندارد، به چه دلیل اجازه دسترسی آژانس به اطلاعات را نمی‌دهد که مرندی در پاسخ به این سؤال گفت: «در ایران این اعتقاد وجود دارد که تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌های آژانس به خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای ایران کمک کرده است، آژانس این مسئله را انکار می‌کند اما ما پیش‌زمینه‌ای درباره آژانس داریم. دانشمندان هسته‌ای ما که به دست آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها ترور شدند، به واسطه اطلاعاتی ترور شدند که آژانس در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی غرب قرار داده بود که این اطلاعات سپس در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل قرار داده شده بود».

تصاویر دوربین‌های آژانس، اهرم ایران در مذاکرات وین است

وی در ارتباط با دلیل دومی که ایران حاضر به در اختیار گذاشتن اطلاعات دوربین‌ها به آژانس نیست، گفت: «نکته دوم به مذاکرات برمی‌گردد، وقتی شما خواهان رفع تحریم‌ها هستید و از طرف مقابل می‌خواهید که تحریم‌ها را بردارد، باید یک اهرم در اختیار داشته باشید تا به آن‌ها در این زمینه فشار آورید. طرف‌های اروپایی قصد ندارند دستان خود را از روی گلوی مردم ایران بردارند، اگر می‌توانستند دستان خود را روی گلوی ما بفشارند، حتما این کار را می‌کردند بنابراین ایران از ابزار‌ها و اهرم‌های مختلف استفاده می‌کند تا طرف‌های مقابل را وادار کند رفتار منطقی داشته باشند».

این کارشناس مسائل بین‌المللی تصریح کرد: «آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بسیار بی‌رحم هستند و بنابراین ایران از هر اهرمی که در اختیار دارند بهره می‌گیرند تا طرف مقابل را وادار کنند که عقب‌نشینی کند بنابراین در میز مذاکرات، چنین چیزهایی مفید است».

مرندی در ارتباط با دوربین‌هایی که قرار است در مجتمع کرج نصب شود، گفت: «دوربین‌هایی که قرار است در مجتمع کرج نصب شود، توسط ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد و چک می‌شود و گرچه ممکن است که آژانس از این قضیه خوشحال نباشد اما ایران این دوربین‌ها را چک خواهد کرد».

حال و هوای مذاکرات وین به طور کلی مطلوب است

کارشناس مسائل بین‌المللی در ارتباط با روند مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا گفت: «وقتی تیم جدید روی کار آمد، پیش‌نویس‌هایی که تا مذاکرات ژوئن تهیه شده بود را مورد بررسی قرار داد و ایران در این بررسی‌ها به این نتیجه رسید که بخش‌هایی از این پیش‌نویس حتی با خود برجام نیز ناسازگار بود بنابراین ایران دو سند ارائه داد تا این بخش‌ها را اصلاح کند، در ابتدا طرف‌های اروپایی در مقابل این اسناد مقاومت کردند اما در چند روز گذشته، حال و هوای مذاکرات به طور کلی مطلوب بوده است. البته همچنان مقاومت‌هایی وجود داشته اما روند رو به جلو است و می‌توانم بگویم در این مرحله، حرکت‌های مثبتی صورت گرفته است».

طرف های مقابل به اجرای کامل برجام بازگردند، ایران نیز بازمی‌گردد

مرندی با اشاره با این موارد ادامه داد: «در روزهای گذشته حال و هوای مذاکره تاحدودی مثبت بوده است و طرف‌های اروپایی تاحدودی در قبال ایران منطقی‌تر برخورد کرده‌اند. مسئله کلیدی این است که ایران به طرف مقابل اعلام کرده است که اگر به توافق ۲۰۱۵ بازنگردید ما نیز به آن توافق بازنمی‌گردیم. آن چه که طرف‌های آمریکایی و اروپایی می‌خواهند این است که برخی از تحریم‌ها علیه ایران را همچنان حفظ کنند و ایران اعلام کرده که خواستار لغو همه تحریم‌ها است».

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش