شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۱ - ۲۹ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۷۲۰
دولت

جهانگیری: وزارت خارجه در حال تغییر ساختار خود است

اسحاق جهانگیری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
معاون اول رئیس جمهور گفت که دیپلماسی اقتصادی از اصلی‌ترین سیاست‌های این دولت است، وزارت خارجه در حال تغییر ساختار خود است و می‌خواهد دیپلماسی اقتصادی را در مرکز سیاست خارجه قرار دهد.

به گزارش فارس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت بیست‌و‌یکمین سالروز ملی صادرات که صبح امروز (شنبه ۲۹ مهرماه) در سالن سران برگزار شد، با بیان اینکه اهمیت صادرات و وصل شدن به بازارهای جهانی برای ملت ایران و مسئولان دولت و فعالان اقتصادی بیش از دیگران روشن است، اظهارداشت: اگر به طور جدی به مسائل اقتصادی و توسعه‌ای بپردازیم آن تولیدی می‌تواند به حیات خود ادامه دهد که در عرصه رقابت حضور داشته باشد.

 

جهانگیری افزود: هم بازار داخلی بازاری نیست که هر کالایی را بشود تولید کرد و از آن مهمتر حضور در بازار بین‌المللی نیازمند رقابت جدی و افزایش بهره‌وری برای بالا بردن کیفیت است. 

 

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم اقتصاد را از اتکا به نفت کاهش بدهیم مطمئنا درآمدی که باید جایگزین شود درآمد حاصل از صادرات غیرنفتی است، تصریح کرد:‌ اگر بخواهیم اقتصاد را در مقابل فشارهای بین‌المللی مقاوم کنیم باید به درآمدهای اقتصادی تنوع ببخشیم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از سیاه‌نمایی‌هایی که در خصوص دستاوردهای دولت و نظام انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: من همیشه علاقه دارم که نیمه پر لیوان را ببینم و با تکیه بر نیمه پر به پر کردن سایر قسمت لیوان فکر کنم.

 

وی با بیان اینکه برخی‌ها فقط نیمه خالی را می‌بینند و جزء القاء یأس و ناامیدی کاری نمی‌کنند، اظهار داشت: ما در اقتصاد مسیر طولانی را طی کرده‌ایم تا به اینجا رسیده‌ایم قطعاً دستاوردها و اشکالاتی هم داریم،‌مهم این است که آنها را بشناسیم و تمرکز خود را بر روی رفع آنها بگذاریم. 

 

جهانگیری ادامه داد:‌ باید قدر کسانی که زحمت کشیده‌اند را بدانیم، باید به کسانی که کشور را به اینجا رسانده‌‌اند خدا قوت بگوییم و ارزش کار آنها را بدانیم. 

 

وی با بیان اینکه امسال دو برابر درآمد نفت صادرات غیرنفتی داریم، آن را کار بزرگی دانست. 

 

معاون اول رئیس‌جمهور  افزود: در حال حاضر حدود  ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مشغول به کار هستند یعنی حدود ۲۴ میلیون شغل ایجاد شده است، فقط بخشی از این اشتغال را دولت ایجاد کرده است و مابقی توسط شما صنعتگران و تولیدکنندگان انجام شده است، درست است که ۳ میلیون هم بیکار داریم اما باید برای آنها ایجاد اشتغال کنیم تا فردی بیکار نماند. 

 

وی با قدردانی از زحمات بخش خصوصی تأکید کرد: بخش خصوصی می‌گوید اگر مدیران با ما خوب همکاری کنند ما نیز کارهای بزرگ‌تری انجام می‌دهیم. 

 

جهانگیری در همین زمینه به نقل خاطره‌ای از دیدار با مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: در آن دیدار آقای عسگراولادی گفتند که خارجی‌ها به این نگاه می‌کنند که ما با بخش خصوصی خودمان چگونه رفتار می‌کنیم و بعد از آن برای سرمایه‌گذاری در کشور اقدام می‌کنند. 

 

جهانگیری خاطرنشان کرد: از آن زمان به بعد بنده دو یا سه مرتبه از مقام معظم رهبری شنیدم که فرمودند جمله آقای عسگراولادی جمله پرمغزی بود. 

 

وی با بیان اینکه پس از برجام فضای بین‌المللی برای کار با ایران بسیار مثبت است، تصریح کرد: قطعاً‌ در تاریخ کم می‌توانید پیدا کنید که رئیس‌جمهور آمریکا علیه کشوری سخن بگوید و دنیا نسبت به او بی‌اعتنایی کند. حداقل در تاریخ کشور ما بی‌سابقه بوده است. 

 

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: دنیا می‌داند که ایران جای مهمی است و می‌شود با این کشور کار کرد، اروپا، آفریقا و آسیا همه می‌خواهند با ایران کار کنند. شما صادرکنندگان باید از این فرصت استفاده کنید موانعی هم وجود دارد و با این حال می‌گویم که شما می‌توانید کار کنید. 

 

رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی با یادآوری رهنمود مقام معظم رهبری مبنی بر تعامل و گسترش روابط با همه دنیا جزء دو کشور خاطرنشان کرد: یکی از این کشورها را که به رسمیت نمی‌شناسیم، کشور دیگر که آمریکاست خودشان را از اقتصاد ایران محروم کردند ما هیچگاه به آنها نگفتیم که به اقتصاد ما نیایند.

 

جهانگیری دیپلماسی اقتصادی را یکی از مهمترین سیاست‌های دولت دوازدهم عنوان کرد و تصریح کرد: وزارت امور خارجه در حال تغییر ساختار خود است و می‌خواهد مرکز سیاست خارجه را دیپلماسی اقتصادی قرار دهد و معاونت اقتصادی موضوع اصلی این وزارتخانه بشود. 

 

وی تأکید کرد:‌ سفارتخانه‌ها باید پایه اساسی برای صادرات ما باشند و سفیر خوب کسی است که از صادرات کالاهای ایرانی حمایت کند.

 

وی با بیان اینکه با افتخار باید از بخش خصوصی حمایت شود، بخش خصوصی را محرک اقتصاد دانست و اظهار داشت: ثبات اقتصادی مهمترین پیش‌نیاز فعالیت اقتصادی است. 

 

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: تلاش دولت این است که فضا بگونه‌ای پیش برود که نرخ تورم از سود بانکی قابل پیش‌بینی باشد و تلاطم در اقتصاد به وجود نیاید. 

 

وی پشتوانه ارز کشور را مناسب ارزیابی کرد و گفت: بین ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار فروش نفت ماست که به اکثر پول آن نیز دسترسی داریم. ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار نیز صادرات غیرنفتی ما است، از لحاظ ارزی توانایی ۱۰۰ میلیاردی داریم. 

 

وی واردات را حدود ۴ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: تراز مثبت تجاری داریم.

 

وی با بیان اینکه دلیلی ندارد که بگذاریم بازار ارز دچار تلاطم شود، تصریح کرد: به هیچ وجه پذیرفته نیست که کالایی صادر کنیم اما ارز آن در اقتصاد کشور وجود نداشته باشد. 

 

وی با اشاره به محدودیت‌هایی که در ارتباط با دلار برای ایران وجود دارد، تصریح کرد: اصرار داریم که صادرکنندگان و فعالان اقتصادی با سایر ارزها نظیر یورو فعالیت کنند. 

 

جهانگیری در همین زمینه تأکید کرد: برنامه دولت این است که با کشورهای هدف به تفاهم برسیم که با پول ملی با یکدیگر کار کنیم. 

 

معاون اول رئیس‌جمهور از بسته حمایتی صادراتی در ستاد اقتصاد مقاومتی برای سال ۹۶ خبر داد. 

 

وی همچنین گفت: حدود ۴۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ما است که امیدواریم به ۵۰ میلیارد دلار برسد. 

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش