به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، در حمله انتحاری روز گذشته حین اقامه نماز ظهر در مسجدی در شهر پیشاور، مرکز ایالت خیبر پختونخواه در پاکستان تا کنون ۱۰۳ نفر جان باخته و ۲۲۵ تن دیگر مجروح شدند.
بر اساس گزارش رسانههای محلی پاکستان، مهاجم انتحاری در ردیف اول نماز جماعت خود را منفجر کرده است.
در پی وقوع این حادثه یک روز عزای عمومی در سراسر ایالت خیبر پختونخواه پاکستان اعلام شد.
غلام علی، والی خیبر پختونخواه در این باره گفت که در نتیجه بررسیها مشخص خواهد شد که تروریست چگونه با مواد منفجره وارد مسجد شده است.
محمد اعجاز خان، رئیس پلیس پیشاور پیشتر اعلام کرده بود که سقف مسجد پس از انفجار فروریخته و عملیات آواربرداری و امداد و نجات در محل حادثه ادامه دارد.
محمد عاصم خان، سخنگوی بیمارستان «لیدی ریدینگ» در پیشاور اعلام کرد که اکثریت جان باختگان افسران پلیس بودند که در این حمله به شدت زخمی شدند.
روز گذشته هندوستان تایمز اعلام کرد که تحریک طالبان پاکستان مسؤلیت این حادثه را برعهده گرفت.
وزیر دفاع پاکستان: بذر تروریسم را خودمان کاشتهایم
وزیر دفاع پاکستان با محکوم کردن انفجار پیشاور اظهار داشت ما خودمان بذر تروریسم را کاشتهایم.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان انفجار انتحاری در داخل مسجد پیشاور را که دستکم ۱۰۰ کشته و بیش از ۲۲۰ زخمی برجای گذاشت، به شدت محکوم کرد.
وزیر دفاع پاکستان در ادامه جنگ علیه تروریسم در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ در این کشور را موفقیت آمیز عنوان کرد و گفت: چندین رویداد مشابه مدرسه عمومی ارتش، در خیبر پختونخوا رخ داد و تروریسم جانهای گرانبهای بسیاری را بلعید.
وی افزود حدود دو سال پیش به پارلمان گفته شد که میتوان با سازمانهای تروریستی مذاکره کرد، اما هیچ تصمیم قطعی در این مورد گرفته نشد.
خواجه آصف همچنین به شدت از دولت عمران خان به دلیل گفتگو با گروههای ممنوعه انتقاد کرد.
وزیر دفاع پاکستان در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت وحدت ملی در این کشور اعتراف کرد «ما خود بذر تروریسم را کاشتیم».
وی ادامه داد «ما باید خانه خود را مرتب کنیم. این جنگ هیچ فرقه یا طبقهای نیست، بلکه جنگ کل ملت علیه تروریسم است».
خواجه آصف با اشاره به روابط پاکستان و آمریکا نیز گفت از روابط خوب با واشنگتن حمایت میکنیم اما اسلامآباد نباید به دستور و نفع آمریکا بجنگد.
وزیر دفاع پاکستان درباره وضعیت افغانستان نیز اظهارداشت امیدوار است اوضاع این کشور بهبود یابد زیرا وضعیت آن در پاکستان نیز منعکس خواهد شد.
وی افزود: در پی جنگ افغانستان، شماری از افغانها به پاکستان آمدند و هرگز اینجا را ترک نکردند. ۴۵۰ هزار افغان در چهار سال گذشته به پاکستان آمدند و بازنگشتند. نمیتوانم بگویم چند نفر از آنها تروریست هستند.
- 17
- 5