به گزارش ایسنا، این دانشگاهها و موسسات اعلام کردند: این دستور اجرایی، انگیزه بسیاری از بهترین و درخشانترین دانشجویان بینالمللی، مهندسان و دانشمندان ما را برای تحصیل در آمریکا، شرکت در کنفرانسهای دانشگاهی و علمی یا ایجاد کسب و کار در ایالات متحده از بین میبرد.
بر اساس دستور اجرایی اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا محدودیت های شدید و بیسابقهای بر ورود شهروندان ایران و شش کشور دیگر به آمریکا وضع شده است.
دانشگاهها و موسسات منتقد دستور اجرایی، با ابراز نگرانی شدید در مورد نتایج این اقدام، تأکید کردهاند: اجرای این دستور، قابلیت آمریکا را در جذب استعدادهای علمی بینالمللی و حفظ رهبری علمی و اقتصادی جهان به خطر میاندازد.
۱۶۴ امضا کننده این نامه که شامل برجستهترین موسسات آموزشی و پژوهشی آمریکا و جهان همچون دانشگاههای هاروارد، ام.آی.تی و استنفورد میشوند، در بخشی از آن هشدار دادهاند که دستور اجرایی اخیر تولیدات ایالات متحده را در زمینههای علوم و مهندسی کاهش میدهد و به ضرر آمریکا و آمریکاییهاست.
به گزارش بی.بی.سی، این نامه، در شرایطی منتشر می شود که تاکنون، بیش از ۱۵ هزار عضو هیأت علمی، شامل بیش از ۱۰۰ برنده جایزه نوبل نیز طوماری را در اعتراض به ممنوعیتهای وضع شده بر سفر اتباع ایران و شش کشور دیگر امضا کردهاند. امضاکنندگان این طومار، تصمیم رئیسجمهوری آمریکا را در ممنوعیت صدور ویزا برای اتباع هفت کشور دارای جمعیت مسلمان تبعیض آمیز، مغایر منافع ملی ایالات متحده و تحمیل کننده بار اضافی بر اعضای جامعه علمی دانستهاند. در بخشی از طومار آمده است: در سه سال اخیر، تنها از کشور ایران، بیش از ۳ هزار نفر در دانشگاههای آمریکا دکتری گرفتهاند. دستور اجرایی رئیس جمهور همکاری با پژوهشگران چنین کشورهایی را محدود می کند.
دونالد ترامپ روز جمعه دستوری را با عنوان "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" امضا کرد که بر اساس آن ورود پناهجویان به آمریکا به مدت چهار ماه معلق شد و سفر شهروندان هفت کشور به آمریکا برای ۹۰ روز ممنوع شده است.
- 10
- 2