به گزارش ایرنا،'دونالد ترامپ'رئیس جمهوری آمریکا به همراه هیات بلند پایه کشورش با ورود به فرودگاه بین المللی 'ملک خالد' ریاض مورد استقبال ملک سلمان پادشاه سعودی قرار گرفت.
ترامپ طبق اعلام قبلی صبح شنبه سفر منطقه ای خود را به خاورمیانه آغاز کرد و در اولین سفر خارجی خود وارد عربستان شد.
صفحه رسمی کاخ سفید در توییتر اعلام کرده که ترامپ و هیات همراه وی پس از عربستان به چند کشور دیگر شامل ایتالیا و بلژیک نیز سفر خواهد کرد.
سفر به سرزمین های اشغالی از دیگر برنامه های ترامپ در این سفر بشمار می رود.
رییس جمهور آمریکا قرار است امروز عصر در ریاض در نشستی که از آن به عنوان ناتوی عربی - آمریکایی نام برده شده با حضور سران چند کشور عربی - اسلامی شرکت نماید.
سفر به عربستان برای ترامپ آنقدر دلنشین است که وی همزمان با ورود به ریاض در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: از حضور در ریاض بسیار خوشحالم و در انتظار (برنامه های) عصر و شب هستم.
ترامپ در حالی به عربستان سفر کرده که نماینده خانواده ها و بازماندگان حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱، در نامه ای به رئیس جمهوری آمریکا از وی خواست تا مانع از کارشکنی حکومت عربستان برای اجرای قانون 'جاستا' علیه ریاض شود و حقوق بازماندگان این حملات تروریستی را از حکومت آن کشور بگیرد.
'تری استرادا' نماینده کشوری خانواده ها و بازماندگان حملات یازدهم سپتامبر در نامه خود به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، که توسط تارنمای آمریکایی breitbart منتشر شده است، بر ضرورت بازخواست جدی از حکومت عربستان و جلوگیری از گسترش افراط گرایی توسط ریاض تاکید کرده و از ترامپ خواسته است که قانون جاستا را علیه عربستان با قدرت تمام به اجرا گذارد.
در این نامه آمده است: اکثر هواپیماربایان حادثه (تروریستی)۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱، شهروندان سعودی بودند (۱۶نفر از ۱۹ نفر)، ما پیش بینی می کنیم که سعودهای شما را به عدول از قانون جاستا ترغیب کرده و خواستار اصلاح این قانون شوند. لطفا نگذارید آنها این کار غیر اخلاقی را به عمل درآورند. به آنها صریحا بگویید که حق ندارند با آمریکایی ها و قوانین آن بازی کنند و فعالیت های فریب کارانه آنها برای توقف پیگیری نقش آنها در اعمال تروریستی، باید متوقف شود.
استرادا با یادآوری اینکه ترامپ در جریان رقابت های انتخاباتی از اجرای قانون جاستا پشتیبانی کرده بود از وی می خواهد که صریحا از پادشاه عربستان درخواست کند در برابر احقاق حق خانواده بازماندگان و قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر سنگ اندازی نکند.
دونالد ترامپ در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری، از تصویب و اجرای قانون 'جاستا' در باره نقش عربستان سعودی در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در کنگره آمریکا پشتیبانی کرده بود.
قانون 'عدالت علیه حامیان تروریسم' (جاستا) که پارسال توسط کنگره و با رای دو حزب ایالات متحده آمریکا تصویب شد، به خانواده های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، اجازه می دهد تا از دولت سعودی شکایت کرده و غرامت دریافت کنند.
در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در برجهای دوقلوی شهر نیویورک و ساختمان پنتاگون در واشنگتن، نزدیک به سه هزار نفر کشته شدند.
۱۶ شهروند عربستان سعودی در این حملات دست داشتند. این افراد از اعضای سازمان تروریستی القاعده بودند که سرکردگی آن با 'اسامه بن لادن' سرمایه دار سعودی پناه گرفته در افغانستان بود.
اما شواهد و قرائن نشان می دهد که گوش ترامپ به این حرف ها بدهکار نیست و رییس جمهور آمریکا به دنبال اهداف خود در ریاض است.
**برای سفر ترامپ به ریاض اهداف زیر متصور است:
- فروش تسلیحات آمریکایی
- ایران هراسی
- تامین و تضمین امنیت رژیم صهیونیستی
یکی از اهداف مهم سفر دونالد ترامپ به ریاض فروش کلان تسلیحات آمریکایی به عربستان می باشد. رژیم آل سعود از ششم فروردین ماه سال ۱۳۹۴ با کمک آمریکا و چند کشور عربی اقدام به تجاوز نظامی به کشور مسلمان نشین یمن کرده است
اما با گذشت بیش از دو سال از این تجاوز، عربستان و ائتلاف عربی - آمریکایی به دلیل مقاومت دلیرانه نیروهای مردمی و ارتش یمن، نتوانسته اند به اهداف خود در یمن دست یابند و عملا در باتلاق گیر کرده اند.
همچنین چند ماه پیش محمد بن سلمان وزیر دفاع و جانشین ولیعهد سعودی در سفر به آمریکا و در دیدار با ترامپ خواستار فروش سلاح های پیشرفته از سوی واشنگتن به ریاض برای استفاده آن در جنگ یمن شد تا شاید سعودی ها از این طریق بتوانند با کشتار بیشتر مسلمانان یمن به اهداف خود در این کشور برسند.
در زمینه میزان قرارداد نظامی میان ترامپ و سران سعودی رقم های زیادی منتشر شده که از ۱۰۹ میلیارد دلار شروع شده و تا رقم افسانه ای ۱۰۰۰ میلیارد دلار نیز اعلام شده است.
'شان اسپایسر' سخنگوی رئیس جمهوری آمریکا در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به سفر دونالد ترامپ به عربستان، نوشت: حجم مالی قرارداد نظامی واشنگتن و ریاض بیش از ۱۰۹ میلیارد دلار است.
اسپایسر در توییتر خود نوشت: حجم مالی قرارداد نظامی واشنگتن و ریاض بیش از ۱۰۹ میلیارد دلار است و (علاوه بر آن) شرکت های آمریکایی و عربستانی سرمایه گذاری های تجاری به مبلغ ۲۵۰ میلیارد دلار (در آمریکا) انجام خواهند داد که منجر به ایجاد صدها هزار شغل خواهد شد.
اما عبدالباری عطوان در روزنامه رای الیوم درباره میزان قرارداد نظامی واشنگتن ریاض (در زمان سفر ترامپ) نوشت: ارقام قرادادهای کلان نظامی و سرمایه گذاری که بین مقامات عربستانی و آمریکایی به امضا رسیده چنان بالا است که هر انسانی با شنیدن آن دچار سرگیجه می شود و پس از شنیدن اظهارات 'عادل الجبیر' وزیر خارجه عربستان سعودی و 'رکس تیلرسون' همتای آمریکایی وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک که روز گذشته (شنبه) برگزار شد این سرگیجه را تبدیل به میگرن شدید می کند، بخصوص بندهایی که متعلق به 'رویکرد راهبردی' مشترک دو کشور در منطقه است بویژه بندهایی که در خصوص ایران، یمن و سوریه است.
وی می افزاید، قردادهای نظامی دو کشور بالغ بر ۴۶۰ میلیارد دلار است که ۱۱۰ میلیارد دلار آن شامل سامانه موشک های 'تاد' (ضد موشک) و سکوهای دریایی و مهمات و بمب های هوشمند بوده و باقی آن یعنی ۳۵۰ میلیارد دلار که قرار است در طول ده سال آینده اجرایی شود و غیر از آن معاملات و سرمایه گذاری های مالی سعودی در طرح های زیر بنایی آمریکا است.
ترامپ برای فروش تسلیحات نظامی آمریکایی به عربستان از حربه ایران هراسی نیز استفاده می کند چرا که این امر می تواند میزان فروش سلاح به ریاض را افزایش دهد؛ اما نکته مهم در فروش سلاح به عربستان عدم کاربرد آن علیه رژیم صهیونیستی می باشد، چرا که آمریکا متحد اصلی این رژیم بشمار می رود و واشنگتن هرگز و به هیچ قیمتی متحد اصلی خود را فراموش نمی کند.
تحلیگران مسایل سیاسی و نظامی منطقه معتقدند که هرچند آمریکا تجهیزات و تسلیحات زیادی به عربستان خواهد فروخت ولی اجازه از استفاده این سلاح ها در دست مستشاران آمریکایی در عربستان خواهد بود و سعودی ها فقط خریدار سلاح و تجهیزات می باشند و دولت آمریکا هرگز کشور دیگری را در منطقه در مقابل رژیم صهیونیستی به سلاح های مدرن مجهز نخواهد کرد.
رای الیوم می نویسد، ثروت های عربستات سعودی در خدمت طرح های آمریکا برای فراهم ساختن زمینه حمایت و ثبات رژیم اسرائیل در دهه های آینده است و با هرگونه تعدی علیه آن مقابله می کند و همچنین این ثروت، اقتصاد آمریکا را نجات داده و سرمایه های لازم برای زیرساخت های ایالات متحده و کار برای نیروهای آمریکا را فراهم ساخته و چهره مردمی از دست رفته ترامپ را در حالی که ۴۸ درصد از مردم این کشور، او و دولتش را که رسوایی های مکرر به بار آورده قبول ندارند، به او بازمی گرداند.
یک کارشناس و فعال سیاسی کویتی نیز با انتقاد شدید از سیاست های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در چگونگی تعامل با زیاده خواهی های دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا گفت: شورای همکاری (خلیج فارس) منافع ملت های خود را برای تحقق خواسته های واشنگتن حراج کرده است .
ناصر العبدلی در گفت وگو با ایرنا ضمن اشاره به سفر ترامپ به ریاض و برگزاری جلسه مشترک با سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اذعان داشت: اعضای شورای همکاری قرار است طی ۴ سال آینده هزار میلیارد دلار از سرمایه ملت های خود را به بهانه خرید سلاح و دیگر امور به دولت دونالد ترامپ پرداخت نمایند و سفر رییس جمهور آمریکا به منطقه نیز گامی در جهت ضربه زدن به وحدت اسلامی می باشد.
العبدلی افزود: نکته عجیب آن است که همزمان با سفر ترامپ به منطقه شرایط روز به روز برای نزدیک شدن روابط شورای همکاری خلیج فارس با رژیم صهیونیستی فراهم می شود و این ائتلاف در حال راه اندازی است.
وی تاکید کرد: هدف از تلاش های به عمل آمده آن است که رژیم صهیونیستی به عنوان یک بازیگر در منطقه از سوی محور غربی - عربی به رسمیت شناخته شود و سیاستمداران این کشورها با بهانه تراشی در جهت تقویت موقعیت صهیونیست ها گام برمی دارند.
نکته قابل توجه در قرارداد کلان نظامی میان آمریکا و عربستان مشکل تامین هزینه های این قرارداد از سوی ریاض می باشد، چرا که سعودی ها در سال های اخیر به دلیل پایین آمدن قیمت نفت، هزینه های جنگ در یمن و تامین هزینه های گروه های تروریستی در سوریه و عراق با مشکلات زیاد اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، اما کارشناسان معتقدند آل سعود با چوب حراج زدن به اموال خود از جمله شرکت آرامکو نظر ترامپ را تامین خواهند کرد.
آل سعود باید بدانند که خریدهای کلان تسلیحاتی و استفاده آن در کشتار مردم مسلمان و مظلوم یمن و همچنین قرار دادن قسمتی از آن در اختیار تروریست ها در سوریه و عراق برای کشتار مردم این دو کشور نه تنها برای آل سعود ثبات و امنیت نخواهد آورد بلکه خون کشته های بی گناه سه کشور یاد شده به زودی دامن آل سعود را خواهد گرفت؛ هرچند خریدهای کلان تسلیحاتی عربستان از آمریکا اقتصاد این کشور را رونق خواهد داد.
- 19
- 5