سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۷۵۸
بین الملل

«نه» جهان به نظامی گری آمریکا

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,بحران کره شمالی
اقدام اخیر کره شمالی با آزمایش موشک بالستیک قاره پیماه، واکنش شدید مقامات آمریکا را در پی داشته تا پیونگ یانگ را به حمله نظامی تهدید کنند؛ روش نادرست حل منازعه که با مخالفت جهانی از جمله اتحادیه اروپا مواجه شده است.

به گزارش ایرنا، در چند ماه گذشته با ورود «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به کاخ سفید، فصلی تازه از تیرگی روابط بین ایالات متحده و کره شمالی گشوده شده است. 

 

ترامپ و دیگر دولتمردان آمریکا در پی آزمایش موشکی جدید کره شمالی، پیونگ یانگ را به حمله نظامی تهدید کرده اند؛ تهدیدی که از جانب دیگر بازیگران عرصه بین المللی مورد تایید قرار نگرفته است. دشمنی این دو کشور به دلیل رویدادهایی چون آزمایش های مکرر هسته ای و موشکی کره شمالی هر روزه تعمیق می شود. 

 

 

** آزمایش های موشکی؛ سوژه چالش های اخیر

 

کره شمالی تاکنون موشک های زیادی را آزمایش کرده که به موازات این آزمایش ها محدودیت ها و تنگناهای بین المللی را متوجه خود ساخته است. 

 

در دوره ترامپ این رویارویی از سوی دو طرف شکل جدی تری به خود گرفته است. حدود دو ماه پیش (اردیبهشت) بود که پیونگ یانگ ششمین آزمایش موشکی خود را آزمایش کرد به امید آنکه به موشک های بالستیک قاره پیما دست یابد. هدف از دستیابی به موشک های قاره پیما، توانایی مورد هدف قرار دادن آمریکا به عنوان دشمن شماره یک کره شمالی است. 

 

آزمایش موشکی اردیبهشت ماه کره شمالی در بهترین حالت بردی حدود چهار هزار کیلومتر داشت در حالی که موشک های بالستیک برای مسافتی شش هزار کیلومتری طراحی می شوند. اما آزمایش موشکی دو هفته پیش کره شمالی معادلات را تغییر داد. 

 

همزمان با سالروز استقلال آمریکا (۱۳ تیر/ ۴ ژوئیه) رسانه های کره جنوبی از آزمایش موفقیت آمیز یک فروند موشک بالستیک از جانب همسایه شمالی خبر دادند؛ موشکی که قاره پیما بودن آن از طرف کارشناسان نظامی مورد تایید قرار گرفت و آنها معتقدند که این موشک ها حتی قادر است ایالت های آلاسکا و هاوایی آمریکا را هدف قرار دهد. 

پس از آزمایش موشکی موفقیت آمیز، بر پایه برخی گزارش ها «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی آن را هدیه ای به آمریکاییان در روز استقلال این کشور اعلام کرده که واکنش مقامات کاخ سفید را به همراه داشت. 

 

 

ترامپ که پیشتر مذاکره را یکی از راه های برون رفت از این بحران ارزیابی می کرد در این شرایط، کره شمالی را به حمله نظامی تهدید نمود و افرادی چون «کوری گاردنر» رییس کمیته فرعی روابط خارجی مجلس سنا در امور آسیای شرقی و اقیانوس آرام مواضع مشابهی را اتخاذ کردند. 

 

 

کوری گاردنر در بخشی از سخنان خود در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی واشنگتن، تصریح کرد که ایالات متحده از هرگونه ابزار اقتصادی، دیپلماتیک و اگر لازم باشد نظامی استفاده خواهد کرد تا مانع فعالیت های موشکی پیونگ یانگ شده و از متحدان خود دفاع نماید.

 

 

در این میان واکنش «نیکی هیلی» نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز قابل توجه بود. او روز بعد از آزمایش موشک جدید بالستیک کره‌شمالی در جلسه شورای امنیت اعلام کرد که ایالات متحده برای دفاع از خود و متحدانش همه گزینه ها از جمله عملیات نظامی را مد نظر دارد و اگر مجبور شود از عملیات نظامی برای متوقف کردن پیونگ‌یانگ استفاده خواهد کرد؛ اظهاراتی که با واکنش برخی سران جهان مواجه شد. 

 

 

** «نه» جهان به نظامی گری آمریکا

 

تهدید مقامات آمریکایی مبنی بر حمله نظامی به کره شمالی با تمسخر رهبر پیونگ یانگ مواجه شد و رهبرکره شمالی در واکنش به اظهارات آمریکایی ها به ویژه سخنان تهدیدآمیز ترامپ، آن را بلوف مسخره دانست که در سطح شعار باقی خواهد ماند. 

 

 

پیونگ یانگ بارها تاکید کرده تا زمانی که آمریکا و متحدان این کشور به تهدیدهای خود ادامه دهند، کره شمالی نیز به تقویت توانمندی های نظامی و توانایی حمله پیشدستانه خود ادامه خواهد داد.

 

اما واکنش کشورهای جهان به تهدید نظامی آمریکا علیه کره شمالی متفاوت بود. آنها حربه تحریم را بیش از دیگر ابزارهای اعمال فشار، اثرگذار می دانند و خواستار تداوم رویکرد تحریم اند. از همین رو است که از حدود یک دهه پیش (سال ۲۰۰۶) تا به امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد ۶ قطعنامه تحریمی علیه این کشور وضع کرده و اینک نیز نماینده اتحادیه اروپا مخالف هر گونه ماجراجویی نظامی در این ارتباط است. 

 

 

پس از اظهارات اخیر مقامات کاخ سفید، «فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ارایه مواضع این اتحادیه در ارتباط با نوع برخورد با کره شمالی پرداخت و افزود که بروکسل مخالف اقدام نظامی علیه این کشور است و پایان دادن به اختلاف باید از راه دیپلماسی و از طریق کشورهایی انجام گیرد که در خاک کره شمالی سفارتخانه و نمایندگی دارند. 

 

 

مشخص است که اتحادیه اروپا از تجربه حمله نظامی آمریکا به دو کشور افغانستان و عراق در سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ این تجربه مهم را کسب کرده که جنگ و نظامی گری نه تنها به حل چالش های بین المللی کمک نمی کند بلکه بحران های تازه ای را بر بحران اولیه خواهد افزود به طوری که گشودن این گره کاری به مراتب دشوارتر از گذشته خواهد بود. 

 

 

در مجموع دست کم سه رویکرد در قبال آزمایش های هسته ای و موشکی کره شمالی مطرح است: نخست، طرح حمله نظامی مد نظر واشنگتن که تاکنون مورد استقبال قرار نگرفته است. دوم، خودداری از اقدامات تحریک آمیز با هدف کاستن از شدت تحرکات نظامی در شبه جزیره کره که خواسته کشورهایی چون روسیه و چین است. سوم، رویکرد شورای اروپا و مقامات اتحادیه مبنی بر تشدید تحریم ها تا جایی که کره شمالی به همراهی با جامعه جهانی ناگزیر شود. 

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش