به گزارش عصر ایران، تصمیم به برداشتن مجسمه ژنرال "رابرت . ئی . لی" از فرماندهان جنگ های داخلی آمریکا در یک پارک در شهر شارلوتزویل ایالت ویرجینیا آمریکا دیروز منجر به اعلام حالت فوق العاده در این ایالت و خشونت های کم سابقه و مرگ دستکم یک زن و زخمی شدن دهها نفر شد.
در تظاهرات دیروز راستگرایان نژادپرست که به بهانه برداشتن نمادهای ضد برده داری از شهر شارلوتزویل صورت گرفت هزاران نفر از راستگرایان نژادپرست و مخالفان آنها به جان هم افتادند و در این میان یک جوان ۲۰ ساله نژادپرست با حمله خودرویی به سمت جمعیت مخالفان نژادپرستی یک زن را کشت و نزدیک به ۲۰ نفر دیگر را زخمی کرد.
اما ماجرا از آنجا آغاز شد که شورای شهر شارلوتزویل که یک شهر دانشجویی محسوب می شود تصمیم گرفت با تغییر نام پارک " رابرت لی " مجسمه این شخصیت و نماد جنگ های داخلی آمریکا را از این پارک بردارد.
مخالفان این تصمیم که غالبا از سفید پوستان نژادپرست و نئو نازی هستند تصمیم به اعتراض به این اقدام گرفتند و قرار شد تظاهراتی را در پارک "رابرت لی" که به نام " پارک رستگاری" تغییر نام یافته، به این تصمیم اعتراض کنند.
اما تظاهرات دیروز در این پارک مختص به گروه های نژادپرست نشد و هزاران نفر از مخالفان نژادپرستی نیز تظاهراتی در مقابل آنها سامان دادند.
در جریان زدوخورد دو طرف دهها نفر مجروح شدند.
مجسمه رابرت لی هنوز در محوطه پارک قرار دارد ولی با تصمیم شورای شهر قرار است برداشته شود.
ژنرال رابرت لی (متولد ۱۸۰۹) فرمانده ارتش مؤتلفه ویرجینیای شمالی در دوران جنگ داخلی آمریکا از سال ۱۸۶۲ تا سال ۱۸۶۵ بود که پس از شکست در جنگ مجبور به تسلیم شد. این فرمانده نظامی ۵ سال پس از پایان جنگ داخلی آمریکا درگذشت و در ایالت زادگاهش مسجمه ها و یادبودهایی در تجلیل از نقش او در فرماندهی ائتلاف جنوب درست شده که تا هم اکنون نیز با وجود گذشت بیش از ۱۵۰ سال از آن تاریخ، در جای خود باقی مانده است.
او فرماندهی نظامی ائتلافی از ایالت های جنوبی آمریکا را بر عهده داشت که در برابر لغو فرمان برده داری از سوی "آبراهام لینکلن" رییس جمهور وقت آمریکا دست به قیام زده و با اعلام جدایی از دولت واشنگتن یک کنفدراسیون مستقل از ایالت های جنوبی آمریکا را شکل دادند که خواهان حفظ نظام برده داری بودند.
ایالت های جنوبی آمریکا که هنوز صنعتی نشده بودند بزرگ ترین کسب و کار و درآمد خود را از راه کشاورزی می دانستند و تصمیم به لغو برده داری آنها را از نیروی کار ارزان "برده ها" بی بهره می کرد.
ایالت های جنوبی از دستکم یک قرن پیش از لغو برده داری با توسعه مزارع و به کارگماردن دهها هزار نیروی برده سیاه پوست در این مزارع امرار معاش می کردند. آنها نمی خواستند با لغو برده داری نیروی کار ارزان خود را از دست بدهند اما در نهایت با شکست در جنگ نظامی با دولت فدرال ( دولت واشنگتن) مجبور به تسلیم شدند و برده داری در سال ۱۸۶۵ در تمامی ایالت های آمریکا ملغی شد.
- 11
- 6