به گزارش شبکه خبری الاخباریه عربستان، در بیانیه که دادستان کل این کشور منتشر کرد، آمده است: کمیته مبارزه با فساد برخی از متهمان را به دادستانی کل ارجاع داده است و شمار افراد بازداشتی تاکنون ۱۵۹ نفر تخمین زده می شود.
المعجب همچنین گفت: حساب بانکی ۳۷۶ تن که شامل افراد بازداشت شده و نیز بستگان آنان هستند، مسدود شده است.
محمد بن سلمان ۲۳ نوامبر (۲ آذرماه گذشته) در گفت و گو با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز آمریکا مدعی شد: ۹۵ درصد از افراد بازداشتی، با تسویه حساب و بازگرداندن دارایی به خزانه دولت موافقت کردند.
وی گفته بود: یک درصد از بازداشت شدگان برائت خود را اثبات کردند و موضوع آنان خاتمه یافته است و چهار درصد دیگر نیز مساله فساد را رد کرده و خواستار ارجاع به نظام قضایی شدند.
در همین حال، خبرگزاری رویترز پیشتر به نقل از یک مقام در اتاق بازرگانی و صنایع ریاض گزارش کرد که در صورت ضبط داراییها، کل مبلغ به ۸۰۰ میلیارد دلار می رسد.
پادشاه عربستان ۱۳ آبان ماه گذشته دستور تشکیل یک کمیته فساد به ریاست پسرش محمد را داد که طی آن دهها نفر از شاهزادگان و مسئولان فعلی و سابق سعودی بازداشت شدند.
سازمان های حقوق بشری این اقدام عربستان را بیشتر حذف رقیبان ولیعهد سعودی برای جانشینی پدر می دانند تا اقدامی که رسانه های عربستانی از آن به عنوان پرونده مبارزه با فساد تعبیر می کنند.
اسامی اشخاص برجسته ای چون «ولید بن طلال» میلیارد سعودی و سهامدار توئیتر، «خالد التویجری» رئیس پیشین دادگاه سلطنتی سعودی، «ولید الابراهیم» رئیس مرکز رسانه ای خاورمیانه (ام بی سی)، «محمد الطبیشی» رئیس پیشین تشریفات سلطنتی عربستان و «ترکی بن عبدالله بن عبدالعزیر» امیر پیشین ریاض در میان بازداشت شدگان به چشم می خورد.
البته در روزهای گذشته کاربران فضای مجازی عربستان خبر دادند که الطبیشی برای آزادی خود از بازداشت خانگی، علاوه بر اعطای یک مزرعه به ارزش تقریبی یکصد میلیون دلار، ۱۲۰ میلیون دلار نیز به صورت نقدی به مقام های این کشور رشوه داده است.
محمد تدو
- 18
- 5