به گزارش ایسنا، رضا حاجی پور در جلسه علنی امروز ( یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی صلاحیت یوسف نوری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، نظر کمیسیون آموزش و تحقیقات را به شرح زیر قرائت کرد:
مقدمه:
وزارت آموزش و پرورش بزرگترین وزارتخانه های کشور از نظر تعداد ادارات و حجم بالای نیروی انسانی و همچنین حساس ترین وزارتخانه در تربیت فرزندان جامعه و آینده سازان کشور است. پرواضح است مدیریت نظام تعلیم و تربیت با مجموعه ای با حدود یک میلیون نیروی انسانی فرهیخته که به تعلیم و تربیت فرزندان جامعه مشغول می باشند، امری بسیار مهم و حساس است. در ادوار مختلف آموزش و پرورش تلاش های وافری از طرف دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت و فرهنگیان عزیز صورت گرفته که ضمن قدردانی از تمام این تلاش ها، باید اذعان نمود که نظام آموزش و پرورش کشور با توجه به گستردگی و پیچیدگی بسیار زیاد حوزه تعلیم و تربیت و چالش های روبروی آن، نیاز به تحول دارد.
خوشبختانه با تاکیدات مقام معظم رهبری، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین و تصویب شده است و در واقع ریل گذاری لازم برای ارتقاء آموزش و پرورش فراهم گردیده است. نیاز امروز جامعه، عملیاتی شدن سند تحول به طور متوازن، با در نظر گرفتن شرایط روز است که نیازمند مجریان هوشمند و با تجربه و توانمند است. لازم است مدیریت آموزش و پرورش کشور، موقعیت فعلی آموزش و پرورش را درک نموده و با سرعت و دقت به ارائه برنامه های اجرایی و عملی بپردازد و با شناسایی موانع، در جهت رفع آنها گام بردارد. با توجه به اهمیت موضوع، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با دقت و وسواس خاص، صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت مهم آموزش و پرورش را بررسی نمود که نتیجه این بررسی، به شرح زیر تقدیم می گردد.
بخش اول: شرح استعلامات وزیر پیشنهادی
۱-با توجه به نامه شماره ۸۰۰/۱۵۰۴۵۴ مورخ ۱۴۰۰/۹/۲ معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به استعلام این کمیسیون، صحت مدرک دوره کاردانی ضمن خدمت ایشان در رشته امور تربیتی و همچنین دوره کارشناسی ناپیوسته ضمن خدمت ایشان در رشته برنامه ریزی امور تربیتی از دانشگاه فرهنگیان بر اساس مجوز سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مورد تأیید قرار گرفت.
۲- با توجه به نامه شماره۲۱۲۹۹۳ مورخ ۱۴۰۰/۸/۳۰، صحت مدرک کارشناسی ارشد ایشان با ارزش استخدامی و در رشته مدیریت دولتی از مرکز آموزش مدیریت دولتی مورد تأیید قرار گرفت. همچنین با عنایت به نامه شماره ۲۱۷۷۱۹ مورخ ۱۴۰۰/۹/۳ معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، امکان ادامه تحصیل نامبرده در مقاطع بالاتر با توجه به مصوبه ۴۳۲ مورخ ۱۳۷۷/۹/۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی بلامانع بوده است.
همچنین صحت مدرک دکتری ایشان در رشته مدیریت گردشگری کودک از پردیس شماره دو دانشگاه علامه طباطبایی مورد تأیید قرار گرفت.
۳- با توجه به استعلامات انجام شده از بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بسیج مستضعفین و ارتش جمهوری اسلامی ایران، مدت حضور ایشان در جبهه های دفاع مقدس ۵۵ ماه و ۱۷ روز و درصد جانبازی ایشان نیز پنج درصد می باشد.
بخش دوم: شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون
۱- کیفیت بخشی فعالیتهای آموش و پرورش و تلاش در جهت تحقق سند تحول بنیادین آموزش وپرورش ۲- بازنگری در ساختار و محتوای دانشگاه فرهنگیان ۳- ارتقاء معیشت، منزلت و کرامت معلمان ۴- اجرای دقیق رتبه بندی معلمان ۵- ساماندهی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش ظرف یکسال ۶- تمرکز زدایی، مدرسه محوری و مهارت آموزی دانش آموزان ۷- توجه به منابع مالی و اقتصاد آموزش و پرورش ۸- اصلاح رویه های موجود در صندوق ذخیره فرهنگیان ۹- تعامل سازنده و مستمر با مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری
بخش سوم: بررسی معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی
برنامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از نظر شاخص های تناسب، واقع گرایی، صراحت، شفافیت، انسجام، جامعیت و زمان بندی مطلوب ارزیابی می شود ولی از جهت شاخص های سنجش پذیری و آینده نگری در وضعیت متوسط می باشد.
بخش چهارم: انطباق برنامه های ارائه شده با اسناد بالادستی بر اساس گزارش معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، تطبیق برنامه وزیر پیشنهادی «آموزش و پرورش» با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۶۱ درصد برنامه های پیشنهادی با احکام فوق الذکر «منطبق» و ۳۳ درصد موارد نیز «همسو» است. در برنامه وزیر پیشنهادی به ۶ درصد از احکام نیز اشارها ی نشده است. همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامه ها با اسناد بالادستی گزارش نشد.
بخش پنجم: بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی
جناب آقای یوسف نوری از میان جامعه بزرگ معلمان کشور بوده و سابقه فعالیت در مدارس دولتی و ستاد وزارتخانه را داشته است و در مقاطعی مدرس مراکز تربیت معلم (دانشگاه فرهنگیان) نیز بوده اند. با توجه به سابقه مدیرکلی ایشان در وزارت آموزش و پروش به خصوص مدیرکل برنامه و بودجه و همچنین بخش های مختلف، بنابراین از تجربه مفیدی در وزارت آموزش و پرورش برخوردار هستند.
ایشنان به بسیاری از چالش های آموزش و پرورش از جمله کمبود نیروی انسانی، کمبود فضای آموزشی و کم توجهی به وضعیت معیشتی و حقوق دریافتی معلمان آشنا بوده و با توجه به شناخت و تجربه خوبی که دارند و مشکلات آموزش و پرورش را می شناسند و از نزدیک لمس نموده اند، ایده های تحولی در حوزه تعلیم و تربیت ارائه نمودند.
نتیجه گیری و نظر نهایی کمیسیون با توجه به برگزاری جلسات متعدد و بررسی دقیق برنامه ها و دیدگاههای ایشان، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری من حیث المجموع با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت آموزش و پرورش، با اکثریت آراء موافقت نمود.
چنارانی: برنامههای وزیر پیشنهادی عملیاتی نیست
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش می خواهم که صراحتا اعلام کند گه چگونه قرار است لایحه رتبه بندی معلمان را اجرایی کند؟
به گزارش ایسنا، هاجر چنارانی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بیان کرد: بنده امروز به این جا آمدم که بگویم مجلس به وزیری رای خواهد داد که هم موافق دارد و هم مخالف دارد و این وزیر یک وزیر فرمایشی نیست. بنده به عنوان یک معلم که هنوز حقوقم را از آموزش و پرورش دریافت می کنم در مخالفت با شما و از زبان فرهنگیان سخن می گویم. نمایندگانی که در اینجا صدای خود را بالا برده و خود را فرهنگی تلقی می کنند حکم خود را بیاورند که از کجا حقوق دریافت می کنند؟
وی در ادامه اظهار کرد: آقای نوری برنامه شما برای اجرای لایحه رتبه بندی معلمان چیست؟ برای تامین اعتبار این لایحه از کجا منابع خواهید آورد؟ متاسفانه برنامه های ارائه شده از سوی شما عملیاتی نیست. مجلس تصمیم گرفته که به شما رای دهد اما بنده به عنوان یک معلم از شما می پرسم که برای چالش های جدی این وزارتخانه کلیدی چه برنامه ای دارید؟
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آیا شما یک تیم جدید و نوآور خواهید آورد؟ آیا اصلا در این مدت با معلمان دیداری داشته اید؟ متاسفانه شما فقط یک توییت زده اید. مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان در زمان حضور شما در این صندوق نیز وجود داشت شما برای حل مشکل این صندوق چه برنامه ای دارید؟ مسائل و دغدغه های آموزش و پرورش بر روی زمین مانده است. راهکارهای اقتصادی شما برای برون رفت از این وضعیت چیست؟
چنارانی تاکید کرد: شما گفته اید که اعتبار اجرای لایحه رتبه بندی را افزایش می دهید، اما سوال بنده این است که از کجا این اعتبار را می اورید؟ آیا شما قلبا به رتبه بندی اعتقاد دارید؟ متاسفانه این دولت نیز نیروهای آموزش و پرورش را نادیده گرفت و از آنها در بدنه خود استفاده نکرد. برنامه شما برای پیوست آموزش و پرورش با سایر وزارتخانه ها چیست؟ شما چه برنامه ای برای ارتقای معیشت و امنیت شغلی معلمان دارید؟
نیکبین: برای حذف اژدهای چند سر کنکور چه برنامهای دارید؟
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی خواستار برنامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در مورد حذف مافیای کنکور شد.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام جواد نیکبین در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی صلاحیت یوسف نوری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به عنوان مخالف وی اظهار کرد: درست است ایشان در بدنه آموزش و پرورش رشد کرده و برنامههایی ارائه کرده اما من در چند بخش سوال جدی دارم، یکی اینکه برای حذف مافیای کنکور و این اژدهای چند سر که سالانه چند برابر بودجه آموزش و پرورش پول میخورد و هزینه مالی پدر و مادرها را چند برابر کرده چه برنامهای دارید و برنامهتان برای چاپ کتب درسی و حذف مافیای کتب درسی چیست؟ برای تعارض منافع و پساشغلی در آموزش و پرورش چه برنامهای دارید؟
وی با طرح این سوال که وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چه برنامهای برای تبعیض ساختاریافته در این وزارتخانه دارد؟ ادامه داد: ما معلمان غیرانتفاعی، نهضتی، روزمزد، ساعتی و غیره را داریم که اینها تبعیض ساختاریافتهاند. برای کسری معلم در آموزش و پرورش چه برنامه اجرایی دارید؟ ما نمیتوانیم کسری معلم را با بازگشت به تدریس بازنشستگان درست کنیم. در همین تهران معلم غیرانتفاعی داریم که ماهی ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکند برای مافیای مدارس غیرانتفاعی چه برنامهای دارید؟
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، آموزش و پرورش را مهمترین وزارتخانه کشور عنوان و خاطرنشان کرد: من پیش از این گفتم از بودجه سایر نهادها و وزارتخانهها ۳۰ تا ۵۰ درصد کسر و به آموزش و پرورش اضافه کنید، نیروی انسانی ما در آموزش و پرورش تربیت میشود و آینده کشور دست شماست. طوری برنامه ریزی کنید که این اشکالات به وجود نیاید. تکلیف شما با خصوصی سازی در آموزش و پرورش چیست؟ دوستان غرب زده محتوای آموزشی را به سمتی بردند که واژههای ایثار و از خودگذشتگی را حذف میکردند برای اینها چه برنامهای دارید. چطور میتوانید لایحه رتبهبندی که از مهمترین لوایح مجلس است را تامین کنید. آیا برای آن برنامهای دارید؟
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش بیشتر به دنبال شایستهسالاری در آزمونها بوده و نه استعدادها گفت: آموزش و پرورش، مدرک، سنجش و معیار رتبهبندی دانش آموزان را آزمون و تست میداند و بیسوادپرور و استعدادکش است فرزند من که در ادبیات ۲۰ و در انگلیسی و ریاضی ۱۲ و ۱۰ میآورد چرا باید ریاضیاش مثل ادبیاتش شود. استعداد او این است که مولوی، حافظ، شهریار و فاضل نظری شود. چه برنامهای برای به فعلیت رسیدن استعدادهای دانش آموزان ایرانی دارید؟ فرزند من و شما ۱۲ سال در این نظام آموزشی درس میخواند اما چه چیزی یاد میگیرد؟ کدام مهارت به فرزند ما یاد داده شده است؟ چه برنامهای برای تغییر درست و منجسم و مطابق با برنامههای بالادستی برای نظام آموزشی دارید که بیسواد میپروراند. دانشاموز بعد از ۱۲ سال چیزی یاد نمیگیرد مگر اینکه خودش رشد شخصی داشته باشد.
نیکبین با بیان اینکه ۸۰ درصد قبولی کنکور مربوط به مدارس غیرانتفاعی و ۲۰ درصد مربوط به مدارس دولتی است، اظهار کرد: این در حالی است که تعداد دانشآموزان غیرانتفاعی ۱۵ درصد و تعداد دانشآموزان دولتی ۷۵ تا ۸۰ درصد است اما قبولی اینها برعکس است چون سیستم آموزشی استعدادها را میکشد و بیسواد میپروراند لذا در همان کنکور غلط هم تعداد قبولی متفاوت میشود.
وی در پایان اضافه کرد: برای دانشگاه فرهنگیان چه برنامهای دارید؟ و چطور میخواهید سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که از اسناد بالادستی است را به فعلیت برسانید، برنامهتان برای اعمال مدرک دوم و سوم فرهنگیان چیست؟
نماینده مردم کاشمر در بخش نخست سخنانش با تبریک هفته بسیج گفت: این نظام باید در پی کودتاها، جنگها، ترورها به ظاهر سقوط میکرد و این بسیج بود که در این چهل و چند سال نگذاشت انقلاب به مسیری که نفوذیها بخواهد برسد.
یوسف نوری: تحقق آموزش و پرورش در تراز انقلاب اسلامی دور از انتظار نیست / باید وزارت آموزش و پرورش را قله کشور قرار دهیم
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش:امیدوارم حافظی امین برای اعتماد رئیس جمهور باشم.
ما نیازمند الگوی تربیتی هستیم که مصداق آن طبق فرمایش رهبرانقلاب حاج قاسم است.
تمام شهدای هسته ای تربیت یافته مکتب سلیمانی هستند.
باید به تربیت به عنوان مسئله ملی نگاه کنیم.
- 18
- 5