شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۳۷ - ۱۰ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۹۴۸
مجلس

نماینده مجلس: آقایان در دولت قبل همه چیز را گردن دولت وقت می‌انداختند اما در دولت فعلی که همسو است، به مردم می‌گوییم قناعت کنید

معین الدین سعیدی,انتقاد معین الدین سعیدی از دولت رئیسی
نماینده چابهار گفت: بنده منتقد دولت قبلی هم بوده‌ام و به بسیاری از رویکردهای دولت قبل به شدت نقد داشتم و در مقابل بسیاری از تصمیم گیری‌های غلط هم ایستاده‌ام اما چطور در دولت قبل به نوعی این آقایان منتقد بودند و آنجا همه چیز را گردن دولت وقت می‌انداختند اما در حال حاضر که دولت،‌ دولت همسو است، به سمت مردم فرافکنی می‌کنیم.

به گزارش ایلنا، معین‌الدین سعیدی نماینده چابهار، درباره سخنان یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر عدم قناعت مردم در مسائل روزمره و اینکه مانند مردم سایر کشورها به روزی یک یا ۲ وعده خوردن غذا اکتفاء نمی‌کنند، گفت: اگر واقعا این‌گونه است که مردم چین یک یا ۲ وعده در روز غذا می‌خورند، رئیس اتاق مشترک ایران و چین هم گفته آن‌ها ۴ بار در روز غذا می‌خورند. وانگهی درحال حاضر موضوع ما قناعت ملت نیست، درایت دولت است که باید اتفاق بیفتد. یعنی بسیاری از شرایط معیشتی که مردم تجربه می‌کنند، به بی درایتی‌هایی که در حوزه اجرایی اتفاق می‌افتد، باز می‌گردد.

بخش هایی از گفت و گوی سعیدی را در ادامه می خوانید:

معتقدم کسانی که اسم خودشان را اقتصاددان گذاشته‌اند باید درباره مسائلی که مطرح می‌کنند ملاحظه داشته باشند، طعنه‌هایی که برخی به مردم می‌زنند واقعا اثر بسیار مخربی در روح و روان ملتی دارد که همواره با بزرگ منشی، بسیاری از بی تدبیری‌های ما را بزرگوارانه تحمل کردند.

من نمی‌خواهم نیت‌خوانی کنم که افرادی که چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند، چه نیتی دارند. رهبری در ابتدای سال در فرمایشات‌شان موضوع انتخابات را موضوع اصلی مطرح کردند، این‌ها پالس‌های بسیار جدی است که کسانی که صاحبان تریبون هستند و مسئولیتی دارند در صحبت‌های‌شان باید مورد ملاحظه قرار دهند.

از سوی دیگر در سالی قرار داریم که سال مهار تورم است، آیا در سالی که چنین عنوانی را دارد، اگر مردم انتظار داشته باشند قیمت کالاهای اساسی‌شان دچار یک شوک تورمی نشود، انتظار زیادی است؟ اینجا باید قناعت مردم را زیر سوال برد؟ یا به درایت خودمان شک کرد؟

بنده منتقد دولت قبلی هم بوده‌ام و به بسیاری از رویکردهای دولت قبل به شدت نقد داشتم و در مقابل بسیاری از تصمیم گیری‌های غلط هم ایستاده‌ام اما چطور در دولت قبل به نوعی این آقایان منتقد بودند و آنجا همه چیز را گردن دولت وقت می‌انداختند اما در حال حاضر که دولت،‌ دولت همسو است، به سمت مردم فرافکنی می‌کنیم که مردم را مسئول این شرایط را بدانیم و عدم قناعت مردم را عامل اصلی مشکلات بدانیم؟

این‌ها به نظر من ناشی از نگاه‌های سیاسی است. اگر نمی‌توانیم با رفتار، عملکرد و گفتارمان مرحمی بر دردهای ملت باشیم، لااقل به زخم آن‌ها نمک نپاشیم. چه بسا در این زمینه سکوت کردن بهتر از اظهارنظر کردن باشد.

در گذشته اظهاراتی مانند این را شنیده‌ایم و کاش افرادی که چنین چیزهای را مطرح می‌کنند خودشان و خانواده‌های‌شان یک مقداری بیشتر ملاحظه می‌کردند، بعضا افرادی که ملت را دعوت به قناعت و مسائلی شبیه آن می‌کنند خودشان و خانواده‌های آنها از سفره بیت‌المال چه ارتزاق‌هایی نکردند. این دوگانگی برای مردم قابل پذیرش نیست.

متاسفانه رویکردی را از صاحبان تریبون مشاهده می‌کنیم به جای این که پاسخگوی عملکرد خودمان باشیم با یک فرافکنی عجیب و گاهاً تهوع‌برانگیز توپ را در زمین مردم می‌اندازیم که چرا مصرف مردم بالا است؟چرا مردم رعایت نمی‌کنند؟ چرا به وظاف شهروندی‌شان عمل نمی‌کنند؟ محروم شهید مطهری جمله‌ای دارد که می‌گوید تفاوت ما با متفکرین کلاسیک این است که آن‌ها بر حقوق مردم تاکید می‌کنند و ما بر حدود مردم.

این مردم در عرصه‌های مختلف ثابت کرده‌اند پای کار کشور و نظام هستند و در سخت‌ترین آوردگاه‌ها بوده‌اند. در شرایط جنگ، اتفاقات بعد از انقلاب و تحریم مشاهده کرده‌ایم این مردم صبر و نجابت به خرج داده‌اند و این صبر و نجابت حمل بر چیز دیگری قرار دادن، بی‌انصافی محض است.

قبل از فرمایشات این‌چنینی که چرا مردم ما مثل مردم چین یک وعده نمی‌خورند، اول باید از خودمان و مسئولان بپرسیم خانواده‌های ما چه شرایطی دارند؟ فرزندان ما در کجاها تحصیل می‌کنند؟ امکانات ما از لحاظ دسترسی چیست؟ ما باید ابتدا یک سوزن به خودمان بزنیم و بعد یک جوالدوز به دیگران، کاش این توصیه‌های اینچنینی را به خودشان و خانواده‌های‌شان می‌کردند، بعد از مردم ایران می‌خواستند.

وانگهی درست است که هدف اصلی انقلاب استقرار عدالت، جامعه اخلاقی و دینی و آزادی بوده است اما در کنار همه این‌ها رفاه و آرامش مردم هم جز اصولی بوده است. من معتقدم بسیاری از شهدا برخلاف این که در حال حاضر می‌گویند می‌رفتند تا موی دختری بیرون نباشد، این گونه نبوده است اتفاقا شهدا عمده دلیلی که رفتند برای ایجاد جامعه آرمانی اسلامی و رفاه و آرامش برای مردم بوده است.

متاسفانه مشاهده می‌کنیم حساسیت به مسائل حاشیه‌ای به مراتب بیشتر از مسائل معیشتی مردم، پدیده زباله‌گردی، تورم لجام گسیخته، کودکان کار و نظایر این موضوعات است؛ چراکه اصل، این موضوع است. امروز حساسیت‌ها کمتر شده است و فرمایشات این چنینی به نظر من مردم را عصبانی‌تر می‌کند. عزیزان اگر نمی‌توانند مرحمی بر دردهای مردم باشند، لااقل نمک بر زخم مردم نپاشند.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش