دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۰:۵۹ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۹۶۳
مجلس

رشیدی کوچی، نماینده مجلس: فوتبالیست‌ها لندروور ۳ میلیاردی را وارد کردند و قیمت آن را ۱۰۰ میلیارد تعیین کرده‌اند

رشیدی کوچی,صحبت های رشیدی کوچی درباره واردات خودرو توسط فوتبالیست ها
جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس گفت: هدف ما این است که افراد هدفشان ار خرید ماشین اقدام سرمایه ای نباشد، به عنوان مثال فوتبالیست ها لندروور ۳ میلیاردی را وارد کردند و قیمت آن را ۱۰۰ میلیارد تعیین کرده اند. اگر واردات خودروهای خارجی به اندازه باشد هیچ وقت خودروی ۳ میلیاردی ۱۰۰ میلیارد نمی شود. وقتی بازار رقابتی شود خودرو از حالت سرمایه ای خارج می شود.

به گزارش ایلنا، جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران بیست در خصوص واردات خودروهای کارکرده گفت: حتما اگر دولت واردات خودروهای نو و کارکرده را درست انجام دهد قطعا باعث کاهش قیمت می شود، البته دولت تاکنون در زمینه واردات خودروهای نو موفق نبوده است.

رشیدی کوچی در ادامه بیان کرد: بعد از مصوبه مجلس برای واردات خودروهای خارجی قیمت لندکروز که ۲ ماه پیش ۴ میلیارد بود به ۲ میلیارد کاهش یافته است. اگر واردات درست انجام شود و مردم خودروها را در کف خیابان ها و جامعه ببینند باز هم شاهد کاهش قیمت خواهیم بود.

رشیدی کوچی در ادامه بیان کرد: در آئین نام جدید واردات خودروهای کارکرده خارجی ۳ تغییر اساسی اعمال شده شرط یک میلیارد دلار حذف شده، حجم موتور و سقف دلاری هم حذف شده و اشخاص حقیقی هم می توانند اقدام به واردات خودرو کنند.

وی ادامه داد: در این آیین نامه هیچ اشاره ای به حجم موتور نشده وقتی هیچ اشاره ای نشده یعنی می توان با هر حجم موتوری اقدام به واردات کرد و سقف قیمت هم تعیین نشده است. این آئین نامه که توسط وزارت نوشته شده کامل است و می تواند به راحتی بازار را از انحصار خارج کند.

وی ادامه داد: هر فرد حقیقی با استفاده از کد ملی اش می تواند با ثبت سفارش از محل سپرده ارزی خود و بعد از تایید بانک مرکزی اقدام به واردات خودروی خارجی کند. از همان ابتدا در بحث ارز برای خودروهای نو هم روی آن بحث داشتیم اما وقتی یک میلیارد دلار ارز را برای واردات خودرو گذاشته ایم عملا خواسته ایم افسار واردات را در دست خود اشخاص تاثیر گذار در واردات نگه داریم.

رشیدی کوچی در ادامه بیان کرد: اگر می بینید در حال حاضر ۹ ماه از قانون تسهیل واردات خودروهای نو گذشته و قطره چکانی خودروها وارد می شود دلیلش همین مسئله است. ما در مسئله ارز ابتدا باید ارز خانگی را فعال کنیم و بر اساس آمار غیر رسمی گفته شده در خانه های ایرانی ها بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار پول وجود دارد.

وی ادامه داد: این دلارها به بازار نمی آید چون مردم آنها را به عنوان پس اندازه در نظر گرفته اند و علاوه بر این اعلام کرده ایم که هر شخصی بیش از ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ دلار ارز داشته باشد به عنوان قاچاق محسوب می شود و با این افراد به عنوان مجرم برخورد می شود، این موضوع باید حل شود زیرا بسیاری از مردم پس انداز ارزی خود را که اصطلاحا به آن ارز توبالشی گفته می شود را به بانک ها نمی برند.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: مردم حاضرند برای خودروی خوب ارزشان را هزینه کنند ولی به شرطی که برای آنها پیگرد نداشته باشد. شرکت های که هم اکنون خودرو مونتاژ می کنند ارز می گیرند قطعات وارد می کنند و اینجا سرهم می کنند و بعد ماشین را به ریال به مردم می فروشند، آنها چطور این ریال را دوباره به ارز تبدیل می کنند و اقدام به واردات می کنند؟ آنها این ارز را در رینگ صادراتی تبدیل می کنند.

وی ادامه داد: بانک مرکزی یا دولت باید فراخوان بگذارد و شرکت های خصوصی که در خارج از کشور حضور دارند و طبعا ارزشان هم در خارج از کشور وجود دارد ارزشان را تبدیل به خودرو کنند و ما فقط نظارت بر واردات داشته باشیم یعنی بحث ارز را از بانک مرکزی به مردم و شرکت ها منتقل کنیم.

رشیدی کوچی ادامه داد: در این آیین نامه تقریبا تمام استانداردها توسط شرکت ملی استاندارد پذیرفته شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه خودروی ۲۰ هزار دلاری خارجی گران نیست ادامه داد: منظور من در سطح جهانی است، خودروی ۲۰ هزار دلاری در سطح جهان خودروی اقتصادی محسوب می شود ولی ارزش پول ما پایین است. عموم مردم ما هم خودروی ۲۰ هزار دلاری می خرند زیرا ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون معادل همین ۲۰ هزار دلار است.

وی ادامه داد: ما باید تعریفی از خودروی لوکس داشته باشیم. ضمن اینکه دولت تعرفه واردات برای واردات تعیین کرده و هر چه قیمت خودرو پایین تر باشد تعرفه واردات کمتری می پردازد، تعرفه می تواند واردات را کنترل کند و دولت هم از ۷۰ تا ۸۰ درصد تا ۱۷۰ درصد تعرفه تعیین کرده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ادامه داد: بهترین روش کنترل تعیین تعرفه واردات است. در حال حاضر با ۱۵ تا ۱۷ هزار دلار می توان خودروهای بسیار خوب خارجی را وارد کشور کرد که این خودرو نهایتا ۱ و نیم میلیارد برای فرد تمام می شود، اگر دولت تعرفه را کاهش دهد می توان با قیمت پایین تر هم خودرو وارد کرد.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: هدف ما این است که افراد هدفشان ار خرید ماشین اقدام سرمایه ای نباشد، به عنوان مثال فوتبالیست ها لندروور ۳ میلیاردی را وارد کردند و قیمت آن را ۱۰۰ میلیارد تعیین کرده اند. اگر واردات خودروهای خارجی به اندازه باشد هیچ وقت خودروی ۳ میلیاردی ۱۰۰ میلیارد نمی شود. وقتی بازار رقابتی شود خودرو از حالت سرمایه ای خارج می شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: وقتی بازار اشباع شود، قیمت خودرو بالا نمی رود. وقتی واردات انجام شود خواه ناخواه به صورت پلکانی روی تمام قیمت ها تاثیر می گذارد. وقتی با ۸۰۰ میلیون بتوان تویوتا کرولا ۲۰۲۰ بتوان خرید آیا بر قیمت خودروی داخلی تاثیر می گذارد یا خیر؟

وی ادامه داد: وقتی واردات درست انجام شود و عرضه و تقاضا متناسب شود، افراد برای مصرف خود خودرو وارد می کنند.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش