پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۳ - ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۳۲۴۳
مجلس

نمایندگان به مجلس نمی‌روند

مجلس شورای اسلامی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
ترس از کرونا باعث شده برخی نمایندگان در ماه های پایانی مجلس به دنبال استفاده کامل از مرخصی استحقاقی شان باشند، ‌هیأت رئیسه دیروز همه مرخصی‌ها را لغو کرد.

به گزارش همشهری، غیبت سریالی جمعی از نمایندگان در نشست‌های علنی مجلس از ۵ اسفندماه تا‌کنون سبب شده است، نصاب مجلس کمتر از ۲۰۰نماینده باشد.

هرچند بنا به اعلام هیأت رئیسه مجلس ۴۰تن از نمایندگان مبتلا به کرونا هستند و غیبت آنها در صحن علنی مجاز و موجه شمرده می‌شود اما در۶ نشست گذشته بهارستان که بعد از شیوع کرونا برگزار شده است به‌طور متوسط ۲۵نماینده غایب بوده‌اند. همین امر سبب شده اغلب نشست‌های بهارستان با ۱۹۰ تا ۱۹۹نماینده برگزار شود، یعنی علاوه بر ۴۰نماینده مبتلا به کرونای مجلس،  ۵۰تا ۶۰نماینده در جلسات مجلس حاضر نمی‌شوند. از این جمعیت به‌صورت میانگین ۲۷نماینده غیبت غیرموجه دارند و بقیه در ‌ماه پایانی عمر مجلس دهم از باقیمانده مرخصی استحقاقی‌شان استفاده می‌کنند. (نشست‌های علنی مجلس با حضور دوسوم نمایندگان رسمیت می‌یابد.)

 نصاب شکننده مجلس بعد از داستان کرونا

 مجلس متشکل از ۲۹۰کرسی است،  « اما نصاب » مجلس دهم به‌دلیل فوت ۳ نماینده – محمدعلی حسین‌زاده، مرتضی صفاری‌نطنز و محمد نعیم امینی‌فرد نمایندگان مراغه، نطنز و ایرانشهر - و استعفای ۳نماینده- کاظم جلالی، محمد دهقان و داریوش اسماعیلی، برای پذیرفتن سمت‌های دیگر ازجمله سفیری ایران در روسیه، عضویت در شورای نگهبان و معاونت وزارت صمت- به ۲۸۴ نماینده رسیده است، اما حضور همه نمایندگان در یک نشست به امری بعید بدل شده است اگرچه تا پیش از فصل کرونا، حضور در نشست‌های تخصصی، حضور در جلسات کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها و ماموریت‌های نمایندگان سبب می‌شد نصاب مجلس شکنندگی قابل توجهی داشته باشد اما بازهم غیبت نمایندگان عددی بود که در هر نشست خودنمایی می‌کرد.

 بعد از دوم اسفند‌ماه که همزمان با برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و تأیید رسمی شیوع کرونا در کشور آغاز شد، غیبت جمعی از نمایندگان در نشست‌های علنی مجلس بیشتر خودنمایی می‌کند و اسامی برخی غایبین در ۵ نشست گذشته بهارستان مکررا باز تکرار می‌شود.

نشست پنجم اسفندماه مجلس نیز با غیبت ۳۵ نماینده برگزار شد؛ این عدد منهای شمار نمایندگانی بود که قبل از ورود به صحن مجلس به‌دلیل داشتن علائم کرونا از ورود به صحن باز مانده بودند.حضور جمعی قریب به ۴۰نفر در کمیسیون تلفیق سبب شده بود که نصاب آن نشست شکننده باشد، شکنندگی نصابی که در نشست روز بعد مجلس یعنی جلسه ششم اسفندماه بهارستان به‌خوبی هویدا شد و تنها ۱۳۰نماینده در صحن مجلس حاضر شدند و مجلس به رسمیت نرسید و بررسی لایحه بودجه سال۹۹ به سبک خاص و نوظهوری به کمیسیون تلفیق سپرده شد.  پیش‌تر قاسم میرزایی‌نیکو، نماینده دماوند در این‌باره گفته بود در نشست پنجم اسفندماه از ۱۰۰نماینده که تست گرفتند جواب آزمایش چنان بود که دیگر نمایندگان وحشت کردند و چنان ترسیدند که در نشست ششم اسفندماه حاضر نشدند و جلسه به نصاب نرسید. هرچند که دیگر کنار آمدن با کرونا ویروس در بین اقشار مردم دیده می‌شود و عامه مردم برای حضور در محل کارهایشان مجبورند در وسایل حمل‌ونقل عمومی بدون رعایت فاصله امن و به‌صورت فشرده در کنار هم قرار گیرند اما به رغم رعایت فاصله امن در صحن بهارستان دیروز ۳۶نماینده غایب بودند و به صحن بهارستان نرفتند. نشست چهارشنبه گذشته مجلس نیز در غیاب ۱۹تن از نمایندگان و با عدد ۱۹۰نماینده آغاز به‌کار کرد. در نشست نوزدهم فروردین‌ماه مجلس که نخستین نشست مجلس بعد از تعطیلات کرونایی‌اش بود ۱۹نماینده غایب بودند و نشست با حضور ۱۹۸نماینده برگزار شد.

لغو مرخصی استحقاقی نمایندگان

به جز نشست ششم اسفند که عدد مجلس ۱۳۰نماینده بود یعنی کمتر از نیمی از نمایندگان در صحن بهارستان حاضر شده بودند، شمار غایبان مجلس اما در نشست دیروز رکورد زد و به عدد ۳۶نماینده رسید که در جای خود قابل تامل است ؛ همین هم سبب شد که هیأت رئیسه تصمیم به لغو مرخصی استحقاقی نمایندگان بگیرد. به گفته سخنگوی هیأت رئیسه مجلس مرخصی‌های استحقاقی نمایندگان تا اطلاع ثانوی لغو شده و حضور همه نمایندگان در جلسات صحن الزامی است. اسدالله عباسی افزود: البته نمایندگانی که به مأموریت اعزام می‌شوند از این قاعده مستثنا هستند، اما همانطور که گفتم سایر نمایندگان باید در جلسات صحن حضور پیدا کنند. لغو مرخصی استحقاقی نمایندگان در حالی است که شمار غیبت‌های غیرموجه آنها کم از افرادی که مرخصی استحقاقی می‌گیرند ندارد. حالا باید دید نمایندگان مجلس دهمی که تنها ۵۶نماینده آن فرصت حضور در مجلس یازدهم را دارند در یک‌ماه آخر حضورشان چگونه رفت و آمد خواهند کرد و آیا عطای نمایندگی را یک‌ ماه زودتر از سرآمدن موعدش به لقای آن خواهند بخشید یا اینکه هیأت رئیسه برای حفظ شأن مجلس در این زمینه جدیت ویژه‌ای به خرج خواهد داد.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش