سه شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۴۳ - ۰۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۱۳۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

خیز کارگزاران برای کرسی ریاست مجلس/ محسن هاشمی جای لاریجانی را می‌گیرد؟

ریاست مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
کارگزارانی ها در کمیته سیاسی تصمیم دارند که محسن هاشمی را از شورای پایتخت خارج کرده و راهی بهارستان کنند. اعضای شورای مرکزی اما علی رغم اطلاع از تمایل اعضا به این سناریو هنوز هیچ تصمیمی نگرفته اند.

به گزارش نامه نیوز، انتخابات مجلس یازدهم نزدیک ترین کارزار سیاسی پیش رو است و هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا به تکاپو افتاده اند. نوشتن فهرست تهران و شهرستان ها در ارودگاه اصولگرایی آغاز شده و هر یک از احزاب اصلاح طلب نیز در پی سهم خواهی بیشتر از فهرست یکپارچه این جریان هستند. اغلب سیاسیون اصلاح طلب چشم به رای و نظر شورای عالی و بزرگان این جریان دارند و تصمیم گیری در مورد فهرست نهایی را به روزهای آخر سپرده اند. زمزمه ها در مورد احتمال کاندیداتوری چهره های شاخص اما از حالا شروع شده است. 

 

حرف و حدیث ها در مورد احتمال خروج اسحاق جهانگیری از دولت و خیز او برای کرسی ریاست پارلمان اگرچه چندان جدی به نظر نمی رسد؛ هنوز ادامه دارد و در همین حال خبرهای تازه  ای در مورد محسن هاشمی شنیده می شود. آنطور که خبرنگار نامه نیوز مطلع شده است کمیته سیاسی در حزب کارگزاران برنامه مفصل و دقیقی برای بهره برداری از این مهره مهم ترتیب داده است. مشارکت محسن هاشمی در انتخابات ۹۸ ، آن هم به عنوان کاندیدای رفسنجان به او این امکان را می دهد که تا تابستان ۹۹ بر مسند ریاست شورای پایتخت تکیه زند. در ادامه این سناریو فرزند آیت الله ریاست شورای پنجم در ماه های پایانی عمر این نهاد را به این امید واگذار می کند که جای علی لاریجانی را در مجلس بگیرد. 

 

اعضای شورای مرکزی و سخنگوی حزب کارگزاران هنوز این سناریو را تایید نکرده اند اما آنطور که از اظهاراتشان برمی آید، این گمانه چندان دور از انتظار نیست. حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در گفت و گو با «نامه نیوز» برنامه ریزی برای انتخابات مجلس را زودهنگام دانست و گفت:« ما باید منتظر تصمیم گیری و مشخص شدن نظر مجموعه اصلاح طلبی باشیم و بعد سیاست ها را مشخص کنیم».

 

مرعشی خبر خروج محسن هاشمی از شورا و کاندیداتوری در انتخابات مجلس را تکذیب کرد و افزود:«هنوز در شورای مرکزی هیچ بحثی پیرامون کاندیداهای احتمالی نکرده ایم».

 

شهربانو امانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزان که اکنون در شورای شهر تهران با محسن هاشمی همکار است اما از تمایل بسیاری از اعضای این حزب برای استفاده از ظرفیت های محسن هاشمی خبر داد. وی در گفت و گو با «نامه نیوز» گفت: «برگزاری کنگره حزب در هفته آتی اصلی ترین برنامه پیش رو است و وارد مباحث انتخاباتی نشده ایم. ابتدا باید تصمیم اصلی که قطعا منطبق بر نظر مجموعه اصلاح طلبی خواهد بود، گرفته شود و بعد از آن وارد مبحث انتخاب کاندیداها در تهران و شهرستان ها می شویم».

 

وی ادامه داد:« کارگزاران با توجه به ظرفیت های بسیار خود می توان کاندیداهای متشکل از چهره های شاخص، جوان و زنان را برای هم افزایی لیست اصلاح طلبان معرفی کند. در این مرحله اما هنوز فهرستی مشخص نیست و در مورد خروج چهره های شاخص از دولت یا شورا نیز بحثی نشده است.»

 

عضو شورای شهر تهران همچنین گفت: «اینکه آقای هاشمی از شورای شهر خارج شده و به مجلس بروند ممکن است نظر شخصی برخی از دوستان باشد. من این موضوع را تاکنون از خود آقای هاشمی نشنیده ام. به هر حال او در مورد شهرداری تهران چند بار ابراز تمایل و آمادگی کرده بودند اما در مورد مجلس تا کنون چیزی نگفته اند. با این حال برخی از دوستداران او سعی دارند که از ظرفیت و توانمندی ایشان در کرسی های دیگر مثل ریاست مجلس استفاده کنند».

 

به گفته وی، پارلمان در هر کشور مهم ، اثرگذار و راس امور است لذا هر یک از احزاب و جریان های سیاسی مایل هستند که با فرستادن نیروهای خود به این نهاد برقدرت ، نفوذ و اثرگذاری خود در فضای سیاسی کشور بیافزایند. ظرفیت های آقای جهانگیری، هاشمی و دیگر آقایان نیز به خوبی شناخته شده است و برخی از دوستان بر مبنای همین ظرفیت ها اظهارنظر می کنند اما در شورای مرکزی هنوز در مورد این مساله بحث و بررسی انجام نشده است».

 

اظهارات اخیر مترضی الویری در برنامه تلویزیونی دست خط نیز شاهد دیگری از تمایل کارگزارانی ها برای فرستادن هاشمی به مجلس است. او در این برنامه از دلایل مخالفت با شهردار شدن هاشمی گفته از لا به لای حرف هایش می توان اینطور فهمید که زمزمه ها در مورد پارلمانتاریست شدن هاشمی هم بالا گرفته است.  الویری در این برنامه با اشاره به توانمندی ها و ویژگی های مثبت محسن هاشمی گفته است:«همه متعهد شدیم از شورای شهر برای کار دیگری کوچ نکنیم. ... لذا امضا و تعهد کردیم که چنین عمل کنیم. البته در اینجا بیان کنم که آقای محسن هاشمی امضا نکرد. ... بنابراین ایشان می‌تواند بگوید من امضا نکردم. نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که اگر راه برای رفتن یکی از اعضا باز شود، افراد دیگری هم تمایل دارند. الان تقریباً یک سال و ۴-۳ ماه دیگر انتخابات مجلس را داریم؛ ممکن است ۵-۴ نفر دیگر بخواهند برای مجلس کاندیدا شوند، بنابراین شاکله شورای شهر به هم می‌ریزد».

 

به این ترتیب حزب کارگزاران از همین حالا دو گزینه برای ورود به مجلس و به تبع آن تصاحب کرسی ریاست آن دارند.اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی. حال باید منتظر ماند و دید که کدام یک از این دو گزینه مورد حمایت مجموعه اصلاح طلبی قرار می گیرد. در شرایط موجود البته شانس هاشمی بیشتر است چرا که معاون اولی جهانگیری در دولت سود چندانی برای اصلاح طلبان و خاصه کارگزاران نداشته است.  

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش