سه شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۰۱ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۰۴۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مرعشی: آقای واعظی شکسته نفسی می‌کنید، آقای روحانی با اتکا به تو پیروز انتخابات شد!

حسین مرعشی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

سیگنال‌های موجود در سپهر سیاست ایران از سوی برخی اطرافیان رئیس‌جمهور نشان می‌دهد که همانطور که پیش‌بینی می‌شد به‌رغم عدم تمایل رئیس‌جمهور، اما برخی از اطرافیان نزدیکش بی‌میل نیستند که عطای ائتلاف را به لقایش ببخشند. اظهارات اخیر محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه رأی روحانی در انتخابات ۹۲ و ۹۶ صرفا برای خودش بوده و هیچ جریانی در این بین سهمی ندارد جای تعجب دارد. از حق به‌جا آوردن نمک که بگذریم، باید از آقای واعظی پرسید که چند درصد جامعه تا پیش از انتخابات و حمایت اصلاح‌طلبان از رئیس‌جمهور؛ روحانی، واعظی، نوبخت و... را می‌شناختند؛ پایگاه اجتماعی این اشخاص کجا بود و براساس کدام سرمایه اجتماعی رأی روحانی برای خودش است.

 

به‌نظر می‌رسد برخی اطرافیان رئیس‌جمهور به جای اینکه به مشکلات مردم رسیدگی کرده و مشاوره‌های درست به رئیس‌جمهور بدهند درصددند در کنار رئیس‌جمهوری بزرگی کنند، لذا با انکار واقعیت و پاک کردن صورت مساله قصد دارند حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی را زیر سوال ببرند. گرچه این نکته نیز مدنظر است که با توجه به عملکرد ناموفق دولت در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و عمل نکردن به وعده‌های داده شده و مطالبات مردم زیان‌های حمایت از دولت برای اصلاح‌طلبان بیش از سودآوری آن بوده است.

 

انکار واقعیت یا پایان ائتلاف؟

بسیار به این مساله که پیروزی حسن روحانی در انتخابات سال‌های ۹۲ و ۹۶ تحت چه شرایطی رقم خورد و چه جریان‌هایی سبب‌ساز پیروزی وی با رأی بالا بر رقیب شدند پرداخته شده و جامعه رأی روحانی، موافقان و حتی مخالفان می‌دانند که وی با حمایت کدام جریان به پیروزی رسید، اما گویا برخی درصددند با معکوس جلوه دادن واقعیت، ماجرا را به نحو دیگری روایت کنند که البته در اصل ماجرا تاثیری نداشته و چیزی را تغییر نمی‌دهد. چندی پیش بود که سعید حجاریان تئوریسین اصلاحات گفت: «ما با دکتر روحانی عقدی به‌صورت ائتلاف نبسته بودیم.

 

ایشان وعده‌هایی به مردم دادند و مردم هم به‌دلیل همان وعده‌ها پای صندوق رأی رفتند. دفاع ما، براساس همین وعده‌ها بود و نه خواسته‌های حداکثری خودمان. اما، ایشان به بسیاری از وعده‌هایش یا نخواست یا نتوانست عمل کند و فی‌الواقع زمانی که از خود عبور کرد، طبعا بخشی از اصلاح‌طلبان هم ناگزیر با ایشان زاویه پیدا کردند.» این سخنان وی موجب شد تا برخی از آنهایی که تاثیر اصلاح‌طلبان در انتخاب روحانی را زیر سوال می‌بردند با وجود تاکیدات خود رئیس‌جمهور مبنی بر حمایت اصلاح‌طلبان از وی باز به سخن آیند.

 

مهم‌ترین اظهارات در این مورد را محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور داشته که گفته «این طبیعی است که در هر انتخاباتی عده‌ای از کسی حمایت می‌کنند و عده‌ای از فرد دیگری حمایت می‌کنند. اینکه ما در سال ۹۶ با گروهی نشسته باشیم و با هم چیزی را به عنوان ائتلاف امضا کرده باشیم خیر، نه در سال ۹۲ این کار را کرده‌ایم و نه در سال ۹۶.» همگان می‌دانند که تعامل و ائتلاف حسن روحانی با اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۲ و ۹۶ موجبات پیروزی وی بر رقبای انتخاباتی‌اش را فراهم آورد. به اذعان خود رئیس‌جمهور و اطرافیانش این کناره‌گیری محمدرضا عارف و حمایت اصلاح‌طلبان بود که وی را در هماوردی با قالیباف، جلیلی و... به کاخ ریاست جمهوری هدایت کرد.

 

انتخابات ۹۶ نیز از این قاعده مستثنی نبود و خود روحانی با فرستادن محمد شریعتمداری به عنوان نماینده‌اش به سوی اصلاح‌طلبان سیگنال‌های بسیار قوی برای ائتلاف مجدد با اصلاح‌طلبان ارسال کرد. رصد سخنرانی‌های روحانی در تهران، ارومیه، همدان، مشهد و گرایش‌های اصلاح‌طلبانه‌تر از اصلاح‌طلبان و فرستادن سلام و درود به شخصیت‌های شناخته شده و موثر اصلاحات نشان می‌دهد که اولا روحانی خود علاقه‌مند به ائتلاف با اصلاح‌طلبان به علت سرمایه اجتماعی عظیم آنها بود.

 

ثانیا به قرائت همه اصلاح‌طلبان روحانی نه بهترین گزینه که خیر الموجودین شرایط انتخابات بود و چه بسا اگر اصلاح‌طلبان می‌توانستند با تمام ظرفیت‌های خود در انتخابات شرکت کنند اساسا به دنبال روحانی نمی‌رفتند. با این همه به قرائت دوست و دشمن رقیب و حامی این اصلاح‌طلبان بودند که بر پایه «تَکرار» رئیس دولت اصلاحات به پای صندوق‌های رأی شتافته و روحانی را راهی پاستور کردند. لذا از این سخنان به‌نظر بوی گسست ائتلاف دولت با اصلاح‌طلبان به مشام می‌رسد.

 

فقط شما بودید آقای واعظی!

سخنان اخیر واعظی موجب شد تا برخی از اصلاح‌طلبان نسبت به اظهارات او واکنش نشان دهند. در این راستا شاید بتوان پر معنا‌ترین واکنش را اظهارات کنایه‌آمیز سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی دانست. انتخاب نوشت، سیدحسین مرعشی در ارتباط با سخنان اخیر محمود واعظی گفت: «به آقای واعظی بگویید شکسته نفسی می‌کنید، آقای روحانی با اتکا به تو پیروز انتخابات شد. اصلاح‌طلبان که هیچ، حتی اعتدالی‌ها هم در پیروزی آقای روحانی نقشی نداشتند؛ فقط شما بودید!»

 

گرچه سایر اصلاح‌طلبان نیز به نوبه خود نسبت به اظهارات رئیس دفتر رئیس‌جمهور واکنش نشان دادند. حجت‌الاسلام محمدعلی ابطحی رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات در توئیتی نوشت: «آقای واعظی گفته ما با هیچ گروهی ائتلاف نکردیم. نه در سال ۹۲ و نه در سال ۹۶. یعنی رأی مال خود آقای روحانی بوده و نه به خاطر حمایت اصلاح‌طلب‌ها. به نمک‌نشناسی کاری ندارم، ولی قربان دهنت آقای واعظی.

 

اصلا همه رأی مال خود آقای روحانی بوده. همه افتخارات دولت و رئیسش هم مال خودتان. قبول؟» از طرف دیگر حجت‌الاسلام رهامی اظهار کرد: «اظهارات واعظی را حمل بر اختلاف افکنی نمی‌دانم بلکه معتقدم شاید ایشان در کیفیت اظهارات بی‌دقتی کرده باشد. بعید می‌دانم اظهارات واعظی ارتباطی با نظر روحانی داشته باشد و او هم با واعظی هم نظر باشد.

 

جدایی دولت از اصلاح‌طلبان؟

یک عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه درخصوص اظهارات اخیر واعظی گفت: بنده از صحبت‌های آقای واعظی این را استنباط نمی‎کنم که دولت می‌خواهد خود را از اصلاح‌طلبان جدا کند. اکبر ترکان افزود: از گذشته اصلاح‌طلبان با تمام صمیمیت و ظرفیت در پشتیبانی از دولت بودند و در مورد ائتلاف، منظورشان مساله دیگری است، چراکه ائتلاف تاکنون در سیستم‌های ما اتفاق نیفتاده است.

 

حمید شجاعی

 

armandaily.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش