جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۱۲

آشنایی با مراحل و عوامل موثر در کاشت گردو

نحوه کاشت گردو,روش کاشت گردو,نکات مهم در کاشت گردونخستین روش کاشت گردو آگاهی از شرایط آب و هوایی و همچنین میانگین دمای شهر میباشد
یکی از مشاغل پر بازده در ایران، کاشت گردو می باشد؛ یعنی در یک باغ گردو به صورت مستقیم و غیرمستقیم، افراد زیادی فعالیت دارند. این موضوع در حال حاضر سبب شده تا بسیاری از جوانان فعال ایرانی مشغول بکار شوند.

کاشت گردو

درخت گردو از شرایط و ویژگی های خاصی برخوردارست که اگر به این ویژگی ها توجه کنید و در زمان پرورش گردو آن ها را رعایت کنید، باعث میشود که میزان سوددهی شما به حداکثر برسد.

گردو دارای انواع مختلفی است، ولی گردو سیاه و گردو انگلیسی از مهمترین آنها به شمار میرود که این دو نوع گردو دارای دستورالعمل کاشت و مراقبت های مشابهی هستند. درختان گردو، قادر به تولید آجیل های خوش طعم و چوب های بادوامی است، ولی باغبانان باید این نکته را در نظر داشته باشند که درختان آجیل باعث از بین بردن اکثر گیاهان اطراف می شود. همچنين، بهتر است بدانید که درخت گردو قادر به تولید محصول تا ۱۰ سال بعد از کشت نمی باشد و حدود ۳۰ سال بعد از کشت، میزان تولید آن به حداکثر می رسد. شما از طریق دانه  های گردو می توانید درختان این محصول را تولید کنید ولی چنین کاری خسته کننده است. به همین خاطر تهیه نهال های آن، راه حل بهتر و موفق تریست. در مناطق معتدل و سردسیر، درخت گردو پرورش می یابد.

مهم ترین عوامل انتخاب نهال گردو مناسب منطقه شما

این عوامل به شما اجازه می دهند تا باغ گردو پر باری داشته باشید. این عوامل مهم عبارتند از:

* دما:

یکی از عوامل تاثیرگذار و مهم در رشد و پرورش گردو، دما می باشد. باتوجه به شرایط دمایی مختلف، هر کدام از نهال های گردو، میوه می دهند. نخستین روش کاشت گردو آگاهی از شرایط آب و هوایی و همچنین میانگین دمای شهر می باشد. در چنین شرایطی میتوانید نسبت به انتخاب گونه ی موردنظر درخت گردو اقدام کنید.

نحوه کاشت گردو,روش کاشت گردو,نکات مهم در کاشت گردومیزان ارتفاع از سطح دریا، از عواملیست که در زمان کاشت گردو باید مدنظر قرار گیرد

* ارتفاع مناسب از سطح دریا:

میزان ارتفاع از سطح دریا، دومین عاملیست که در زمان کاشت گردو باید مدنظر قرار گیرد که در هر شهری این میزان، یک عدد ثابت و مشخص میباشد بدین دلیل که سطح شهر در این عامل، نسبت به سطح دریا مورد بررسی قرار می گیرد. درنتیجه بعد از آگاهی از شرایط دمابرای احداث باغ گردو باید نسبت به میزان ارتفاع از سطح دریا منطقه و شهر خود مطلع باشید. بخاطر نزدیک بودن شهرهای شمالی کشور به سطح دریا، از این رو باید گونه هایی از نهال گردو را انتخاب کرد که در شرایط معتدل و سردسیری، برای کاشت مناسب باشند ولی در شهرهای جنوبی کشور برای انتخاب درخت گردو جهت کاشت باید گردو گرم سیری باشد.

مراحل کاشت گردو در گلدان

به ۲ روش می توان گردو را پرورش داد و آن را کاشت. برای باغدارانی که تمایل به پرورش گردو در ابعاد گسترده تری دارند، بهتر است که در ابتدا از کاشت نهال گردو شروع کنند در حالی که افرادی که قصد پرورش گردو در ابعاد خانگی دارند بهتر است که کارشان را از کاشت بذر گردو شروع کنند. برای تمامی افراد، کاشت بذر آسان تر است و علاوه بر آن به تخصص خاصی نیاز ندارد.

- بذر گردو:

نخستین مرحله ی کاشت گردو در گلدان اینست که باید از گردویی استفاده کنید که درجه یک است و ارزش کاشت دارد. از این رو بهترین کار، جمع کردن گردوهای تازه رسيده از پای درخت گردوی مورد علاقتان میباشد و با احتیاط کامل، پوست سبز رنگ گردوها را از آن ها جدا کنید برای این که کار شما راحت تر باشد باید به مدت ۴۸ ساعت یا ۲ روز، تعدادی از گردوها را داخل آب نگهداری کنید. بعد از ۲ روز هم یک شکاف در بالای گردوها ایجاد کنید و همچنین برای تمامی گردوهای داخل آب، این کار را انجام دهید.

سپس داخل یک کیسه پلاستیکی بدون منفذ، مقدار زیای پرلیت مرطوب بریزید و درون این پرلیت، بذرها را تا مرحله ی پوشانده شدن پرلیت قرار دهید. و آن را بمدت سه الی هفت ساعت داخل فریزر یخچال قرار دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر بعد از گذشت یک یا دو روز، پرلیت خشک شد و بذرها آن ها را بیرون آورده باید مجدداً آن ها را بخیسانید و در یخچال بگذارید. برای انبوه کاری و کاشت گردو در گلدان، انجام این روش توصیه شده است.

- خاک و دمای گردو:

در این مرحله از کاشت گردو باید گردوها در داخل یک ظرف منتقل کنید. فراموش نکنید که خاک باید با کمپوست، خاک گلدان، شن و ماسه درشت ترکیب شده باشد ولی نه به گونه ای که در انبوه کاری، حساسیت بسیار زیادی نشان دهید ولی توجه به این نکته برای کاشت گلدانی نقش بسزایی دارد. مکان گلدان باید در جایی باشد که یک سایه جزیی داشته باشد. خاک را به نحوی مرطوب نگه دارید که همیشه از قسمت بالایی خاک بمیزان ۸ سانتیمتر مرطوب باشد. بلافاصله بعد از خشک شدن قسمت بالایی خاک باید دوباره آنرا مرطوب کنید و فراموش نکنید که نباید هیچ وقت خاک بطور کامل خشک شود ولی نه به این معنا که خاک را خیس کنید. گلدان را نباید در مکانی قرار دهید که دمای آن جا کم تر از ۱۸ درجه سانتیگراد است، درصورت کم تر بودن دما از این میزان باید آن را با استفاده از یک سیستم حرارتی دما افزایش دهید. دمای ۲۴ تا ۲۹ درجه سانتیگراد ، بهترین دمای موردنیاز جوانه زنی بذر گردو می باشد.

مراحل کاشت گردو,زمان کاشت گردو,کاشت گردو در گلدانبرای کاشت گردو در گلدان باید از گردویی استفاده کنید که درجه یک باشد

در زمان انجام عملیات جوانه زنی باید صبور باشید، چون مدت زمان جوانه زنی حدود یک تا دو ماه میباشد و همچنین احتمال افزایش این زمان در شرایط های مختلف وجود دارد؛ به همین خاطر باید تا زمان جوانه زنی و از خاک بیرون آمدن آنها صبور باشید و خاک را مرطوب نگه دارید. برای این که نهال ها با هوای جدید خو بگیرند آنها را روزی چند ساعت به مدت یک هفته در خارج از خانه قرار دهید و هر روزی که می گذرد این مدت زمان را بمنظور عادت کردن نهال به هوای جدید، بیشتر کنید. نهال ها را پس از گذشت یک هفته، در یک مکان با آفتاب کامل خارج از خانه قرار دهید. نهال ها را در مناطقی که خیلی گرم است در یک مکان با سایه جزیی قرار دهید.

- آبیاری گردو:

آبیاری درخت گردو از اهمیت به سزایی برخوردار است، نهال گردو نیازمند ده لیتر آب در هر هفته می باشد. درصورتی که آب به میزان کافی نباشد گردو بمیزان کمی رشد می کند و در نتیجه عملکرد و کیفیت آن کاهش پیدا می کند و چنانچه بیش از حد آبیاری شود، گردو به کندی رشد می کند و احتمال بروز بیماریهای طوقه و ریشه درخت وجود دارد. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که برای جلوگیری از شیوع بیماری باید نحوه ی آبیاری درخت گردو را در نظر بگیرید ونباید آبیاری به گونه ای باشد که آب به تنه درخت برسد.

- کوددهی:

در اوایل فصل بهار باید به گلدان گردویتان کود بدهید. درخت گردو نیازمند نیتروژن زیادی می باشد. برای درخت گردو باید به میزان سه تا چهار کیلو کود دارای آمونیوم سولفات استفاده کنید. کود را به آرامی در اطراف درخت پخش کنید. کود را باید بر روی خاک با فاصله ۴۵ سانتی متری از تنه درخت اضافه کنید.

مراحل کاشت نهال گردو در باغ

* انتخاب زمین:

ریشه درخت گردو توانایی نفوذ تا عمق ۳ متر در خاک را دارد. به همین علت خاکی برای کاشت نهال گردو مناسب است که سنگ و کلوخ نداشته باشد تا ریشه قادر به حرکت کردن در آن نباشد.

* آماده کردن زمین:

افزدون مواد آلی، باعث اتصال خاک های شنی به هم دیگر میشود، در اینصورت به حفظ مواد مغذی برای ریشه ی درخت کمک میکند. از طرفی موجب جداسازی ذرات رس و سیلت از هم دیگر میشوند و ریشه قادر به حرکت کردن در خاک به راحتی می باشد. اگر برگ های خرد شده به خاک اضافه شود، می تواند به نفوذ پذیری بیشتر خاک کمک کند. برگ های خرد شده موجب کاهش زمان تبخیر رطوبت خاک می شود.

* انتخاب بهترین زمان کاشت نهال گردو:

بهترین زمان برای کاشت نهال گردو، فصل پائیز می باشد؛ چون ریشه ی گیاهان برای این که رشد کند نیازمند هوای خنک می باشد. درنتیجه در پائیز و فصل بعدی زمستان، نهال گردو به خوبی رشد می کند. دلیل دیگر رشد نهال گردو در فصل پائیز و زمستان، بارندگی زیاد می باشد. پس از نهال گردو را کاشتید باید آنرا بطور مرتب آبیاری کنید. از این رو نهال گردو در بارندگی پاییزی به خوبی سیراب میشود.

* حفر گودال:

برای حفر گودال باید این نکته را در نظر داسته باشید که گودالی که برای کاشت نهال گردو حفر میکنید، باید ۵۰ سانتیمتر یا بیشتر باشد. گودال نیز باید بمیزان یک متر، عرض داشته باشد. با استفاده از کمپوست تازه، کودهای دامی مخلوط شده با کود شیمیایی و برگ های خرد شده یا کود چمنی می توانید گودال را پر کنید. با اینکار نهال، زودتر رشد میکند.

روش کاشت گردو خوشه ای,کاشت گردو,مراحل کاشت گردودقت به شرایط کاشت گردو باعث میشود که میزان سوددهی بیشتری داشته باشید

* کاشت نهال:

یک تکه چوب صاف ۶۰ سانتی متری را باید در زمان کاشت نهال، به صورت ایستاده در کنار نهال قرار دهید تا نهال به صورت صاف رشد کند و در آن انحرافی وجود نداشته باشد. بهتر است که از چوب درخت بلوط بعنوان ستون استفاده کنید. همچنین می توانید از رنگ مخصوص برای عدم سرمازدگی نهال های جوان استفاده کنید.

* کوددهی:

به این منظور از کوددهی استفاده میشود که درختان گردو تغذیه ی بهتری داشته باشند. در واقع بعضی از عناصر مورد نیازی که در خاک وجود دارد کم تر است که با کوددهی این مشکل برطرف میشود. بعضی از مواد معدنی که باید با استفاده از کود به درخت برسانید شامل ازت، منگنز، فسفر، روی، پتاسیم، بر، مس، آهن و منیزیم می باشد.

* هرس:

از اهداف اصلی هرس درختان می توان به کنترل رشد بی رویه درخت، حفظ رشد درخت و باردهی سیخک ها، تولید شاخه های جوان و بارورتر، حذف شاخه های مزاحم و امکان تغذیه بهتر سایر شاخه ها اشاره کرد. بهتر است که در اوایل فصل بهار، عملیات هرس را انجام دهید.

* آبیاری مناسب:

قدرت و توان ریشه های نهال جوان کم است، به این ترتیب توانایی دریافت رطوبت خاک را ندارند. پس از این که نهال را کاشتید باید حتماً آنرا آبیاری کنید؛ کاشت نهال در سال اول به آبیاری بیشتری احتیاج دارد و در سال های بعد، می توانید درختان خود را در فاصله زمانی بیشتری آبیاری کنید. برای باغ های گردو، استفاده از سیستم آبیاری قطره ای به عنوان یک روش هوشمند و بهینه محسوب میشود. درخت گردو را باید در مناطق نسبتا خشک بطور منظم آبیاری کنید. همچنین اگر گیاه را به میزان کافی آب ندهید موجب تاخیر در جوانه زدن و رشد گیاه می شود و اگر به این گیاه، بیش از حد آب بدهید باعث پوسیدگی ریشه ها و جوانه ها میشود.

کنترل آفات

مهمترین آفت گیاه گردو، سنجاب ها هستند که اگر کنترل نشوند باعث نابود شدن تمام محصول میشوند. تنه ی درختان را برای جلوگیری از بالا رفتن سنجاب ها از درختان باید با محفظه پلاستیکی بپوشانید. برای شاخه  های درختانی که ۱.۸ متر طول دارند می توانید این کار را انجام دهید. باتوجه به منطقه ی شما، سایر آفات نظیر کرم ها، شته ها و مگس ها نیز متفاوت هستند و احتمال فعال شدن آنها در اواخر فصل رشد وجود دارد. در این صورت ، گیاه آسیب نمی بیند. از این رو با یک جنگل¬دار ماهر به منظور کسب اطلاعات خاص از منطقه خود، مشورت کنید. باید از درختان گردو به منظور پیشگیری از آسیب دامها محافظت شود، به این خاطر که در اثر این آسیب، ارزش چوب درختان بالغ کاهش پیدا میکند.

نحوه ی پیوند گردو

درصورت کاهش کیفیت باغ گردوی شما باید گونه های گردویتان را اصلاح کنید. با روش پیوند زدن می توانید گونه های گردو را اصلاح کنید. ازاین رو باید گونه ی نهالی را انتخاب کنید که سالم و قابل پیوند زدن است تا بتوانید شاهد تغییرات بزرگ آن بعد از جوش خوردن بر روی نهال گردو باشید. یکی از عوامل محرک بیرونی برای رشد بهتر نهال گردو، پیوند زدن نهال می باشد. بنابراین به این نکته توجه کنید که انواع مختلفی از پیوند زدن در گردو وجود دارد که باتوجه به مشکلی که برای نهال هریک شما رخ داده، میتوانید اقدام کنید. پیوند زدن در نهال گردو برای شما از میان نهال های گردو، بازدهی بالاتری را به ارمغان می آورد.

نحوه کاشت گردو,روش کاشت گردو,نکات مهم در کاشت گردودر زمان کاشت گردو با ترک برداشتن پوست سبز گردو میتوانید گردوها را برداشت کنید

زمان برداشت گردو

درصورت ترک برداشتن حدود ۸۰ درصد از پوست سبز گردو می توانید نسبت به برداشت این محصول اقدام کنید. به بیانی دیگر ۴- ۱ هفته قبل از جدا شدن پوست سبز از گردو، این میوه رسیده است. بعد از برداشت گردو، بهتر است که پوست سبز آن در اسرع وقت جدا شود و سپس آن ها با محلول وایتكس یك درصد شستشو داده شود.

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش